Telefonuma e-Devlet kodu gelmiş

DarknessOfLife

Decapat
Daha fazla  
01 nolu dogrulama kodunuz: Xxxxx. Islem yapan kisi kimlik bilginizi dogruladiktan sonra, bu kodu gorevliye iletiniz. B016
Arkadaşlar selam e-Devlet'ten böyle bir mesaj geldi (kodu yazmadım). e-Devlet üzerinden hiçbir işlem yapmadım durduk yere bu ne anlama geliyor yardımcı olursanız sevinirim. Şifremi değiştirmeli miyim?

01 nolu dogrulama kodunuz: Xxxxx. Islem yapan kisi kimlik bilginizi dogruladiktan sonra, bu kodu gorevliye iletiniz. B016.
Arkadaşlar selam e-Devlet'ten böyle bir mesaj geldi (kodu yazmadım). e-Devlet üzerinden hiçbir işlem yapmadım durduk yere bu ne anlama geliyor yardımcı olursanız sevinirim. Şifremi değiştirmeli miyim?

Merhaba internete e-Devlet kullanım geçmişi yazarsanız oradan bilgilerinizi girip IP adreslerine bakabilirsiniz. Yetkisiz giriş yapıldıysa şifrenizi güvenilir bir cihazdan değiştirin. Ve PC ise ESET Online scanner ya da KVRT ile aratmanızı öneririm. Telefon ise play storedan kaspersky indirin oradan tam tarama yapın.

Geçtiğimiz aylarda e-devlet üzerinden veriler çalınmıştı, sistem onaylanmış telefon ve mailleri onaysız duruma çekmiş. Benim ilk kullandığım günden beri onaylı olmasına rağmen geçen hafta PTT ye gidip 20 TL ödeyip numaramı doğrulattım. Sanırım sana gelen kod da o kod. Yeni TC kimlik kartın ve NFC li telefonun varsa numaranı kendin doğrulayabilirsin. Eğer eski TC kimlik kullanıyor ya da NFC li telefonun yoksa PTT ye gidip numaran için kod alman gerek ya da bu kodu dene olursa ücretsiz yapmış olursun. Çift faktör korumayı aktif etmen olası izinsiz girişleri engeller.

Merhaba annemin e devletine de bir yerden 5-6 kez girilmeye çalışılmış. IP adresinden baktım bursa alanyurt gösteriyor. Bu kişiye ulaşma şansım olur mu? Veya nasıl bu T.C. kimliğe ulaşıp e-Devlet'e girmeyi denemiş olabilir bilginiz var mı?

Geri
Yukarı