Televizyon kargodan geldiği zaman yapılacak işlemler

feverane

Picopat
Katılım
30 Kasım 2021
Mesajlar
142
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selamlar, internet üzerinden 65 ekran televizyon siparişi verdim. Ürün mevcut ilime çok uzak bir ilden kargolanacak. Kargoda sıkıntı çıkma ihtimaline karşı ne yapabilirim, kargo geldiği ilk an ürünü açıp kargocu ile birlikte incelesem sanırım çok usule uymaz.
Servis kuruluma geldiğinde paket açıldığı zaman, teyitleyip herhangi bir sıkıntı çıkarsa ürünü geri mi kargolamalıyım?

Tam olarak süreç nasıl işlemeli, yardımcı olursanız sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kargo geldiği zaman iyice inceleyin kutuyu imza atmadan önce, imza attıktan sonra incelemenin faydası yok. Kutuyu bazı markalar servis gelmeden açılmasına müsaade ediyor kendiniz kurulum yapabiliyorsunuz yani kargo size ulaştıktan sonra ilgili marka ile iletişime geçip teyit edebilirsiniz. Kurulum yapmaya gelen arkadaşlarda kurulum esnasında hatasız teslim edildiğine dair belge imzalatıyor iyice inceleyip emin olmadıktan sonra imzayı sakın atmayın gördüğünüz hata olursa oraya yazıldıktan sonra imzanızı atın eğer hata var ise firmayı arayıp iade etmek istiyorsanız iade etmek istediğinizi belirtin.
 
Kutuyu kuryeyle açarsanız garantiniz geçersiz olur. Kurye teslim ettikten sonra servisten kurulum randevusu alın, paketi servis açacak. Siz hiçbir şekilde dokunmayın.
Ürün servis ile birlikte açıldığında, kırık vs olursa
satıcıya geri kargolama hakkımı kullanabilir miyim? teslim alınan günden itibaren 14 gün koşulsuz teslim etme gibi bir hakkımız var sanırım.

Garanti ile pek uğraşmak istemem böyle bir durum yaşarsam
 
Hocam kargon geldiğinde kutu etrafını incele herhangi bir ezik, darbe vs izi varmı ona bak varsa almayabilirsin yoksa kurulum için servisini arıyorsun randevu oluşturup geliyorlar genel olarak çoğu firma servis açmazsa garantiyi kabul etmiyor servisinizi bekleyin onlar kurulum vs işini halletsin.
 
İster kurye ile açın ister servisle birlikte açın ancak açarken mutlaka video kaydı alın. Servis sadece kurulum işlemi ile mükellef sıkıntı olursa satıcıya derdini anlatamazsın kargo ile satıcı arasında kalırsınız. Video kaydı kesin çözüm olur.
 
Ürün servis ile birlikte açıldığında, kırık vs olursa
satıcıya geri kargolama hakkımı kullanabilir miyim? teslim alınan günden itibaren 14 gün koşulsuz teslim etme gibi bir hakkımız var sanırım.

Garanti ile pek uğraşmak istemem böyle bir durum yaşarsam
Eğer kendi sitesinden ya da bayisinden almadıysanız kuruluma gelen ekip götürmez. Kurulum ekibi herhangi bir sorun görürse zaten kayıt oluşturuyor o anda. Sonrasında siz kargolayabilirsiniz.
 

Geri
Yukarı