Temizlik Sonrası Bilgisayar Açılmıyor

Seyfullah78

Decapat
Bugün 10 yıllık bilgisayarımı temizlemek için baştan aşağı söktüm. Geri topladığımda ise hiç çalışmaz oldu. Elektrik gelmiyor, nedeni ne olabilir?

IMG_20181208_225622.jpg

IMG_20181208_225647.jpg

IMG_20181208_230049.jpg

IMG_20181208_225656.jpg

IMG_20181208_225638.jpg

IMG_20181208_225638.jpg

İşlemci güç kablosunu çıkartıp dene. Eğer fanlar dönerse işlemci ölmüş olablir.
Bellekleri çıkartıp dene. Teker teker.
HDD, optik sürücü gibi ekstra aygıtları söküp sistemi sade çalıştırmayı deneyin.
Farklı bir PSU ile deneyin.

DDR kaç? Ben bir ara senin yaptığın gibi bilgisayarı söküp temizleyip geri takmıştım, çalışmamıştı. Meğer RAM'leri ters takmişim :D Anakart çöpe gitmişti. Dikkatli olmak lazım. Şu an yeni anakart aldım ama yapamadım. Bir sıkıntısı var. Açılışta hata verip duruyor. Bir ara oturup konu açacağım o hatayla ilgili :)

DDR kaç? Ben bir ara senin yaptığın gibi bilgisayarı söküp temizleyip geri takmıştım, çalışmamıştı. Meğer RAM'leri ters takmişim :D Anakart çöpe gitmişti. Dikkatli olmak lazım. Şu an yeni anakart aldım ama yapamadım. Bir sıkıntısı var. Açılışta hata verip duruyor. Bir ara oturup konu açacağım o hatayla ilgili :)
DDR2 kardeşim 😂
Belki kabloları yanlış bağlamış olabilirsiniz ya da geri birleştirme sırasında bir parçaya zarar gelmiştir[/QUOTE
Kasadan gelen Power SW kablosunu anakartta doğru yere taktığınızdan emin misiniz ?
Evet power sw hdd led gibi ufak kabloları yanlış bağlamışım anakartta biraz eski modelini öğrenip arattığımda doğru bağlanışını buldum. Teşekkürler

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı