Temizlik Sonrası Bilgisayar Açılmıyor

Temizlik yaparken tam olarak hangi işlemleri uyguladın, onları yazarsan ters mantıkla nerelerde sıkıntı olacağını daha kolay çözebiliriz. Mesela, cpu tarafına girdin mi, işlemci fanını söküp işlemcini yuvasından çıkardın mı? Bu esnada soket pinlerine dokunduysan yamulmuş olabilirler veya işlemci tam oturmamıştır, kısa devre olayına girmeden önce anakarta bağlı olan tüm bileşenlerin yerinden oynamadığını veya güç kablolarının kevşek olup olmadığını kontrol et, sonraki işin ramlerini çıkartıp bir silgi yardımıyla uçlarını silip farklı slotlara takmak olsun.

Hocam, aslında temizledikten sonra bilgisayar bir süre açıldı daha sonra kapatıp yeni aldığım fanları ve akıllı kontrolcüyü kasaya taktım(nzxt hue+) sata girişi üzerinden sata to molex dönüştürücüsüyle. Bundan sonra bilgisayar 3 saniye açıldı sonra kapandı ve tepki vermiyor. Ben de yeni taktığım kontrolcüyü tamamen çıkardım bilgisayarı en başta çalışırkenki haline getirdim ama durum hala aynı açma tuşuna basıyorum ne ışıklar yanıyor ne de bilgisayar çalışıyor.

Hocam, aslında temizledikten sonra bilgisayar bir süre açıldı daha sonra kapatıp yeni aldığım fanları ve akıllı kontrolcüyü kasaya taktım(nzxt hue+) sata girişi üzerinden sata to molex dönüştürücüsüyle. Bundan sonra bilgisayar 3 saniye açıldı sonra kapandı ve tepki vermiyor. Ben de yeni taktığım kontrolcüyü tamamen çıkardım bilgisayarı en başta çalışırkenki haline getirdim ama durum hala aynı açma tuşuna basıyorum ne ışıklar yanıyor ne de bilgisayar çalışıyor.
Kısadevre yaptırmış veya kondansatörlere zarar vermiş olabilirsin.

İlk söylediğin durumda, psu nun yetersiz kalacağını düşünmüştüm ancak sonra çıkarıp denedim diyorsun, bu da aklıma şunu getiriyor, kablolamıyı yaparken büyük olasılıkla birşeyleri olması gerekenden ters bağladın bu da kasanda kısadevre meydana getirdi. Tavsiyem anakartını kasandan kompile sök ve tüm parçaları çıkart bir 10 15 dk elektriği üzerinden arınmasını sağla daha sonra anakartına cpu ram ve psu gibi temel bileşenleri takıp uzay montajla açmayı dene , birde anakartin bios pilinide çıkar bu 15 dk süreçte hem biosun restlenmiş olur.

Hocam öncelikle sistem özelliklerimi yazmak istiyorum
Z370 Gaming pro carbon
i7 8700k
Corsair rmx750
Gtx 1070
16gb ram
S340 Elite kasa
Sıvı sogutma, hdd ,ssd
Öncelikle sistemin montajını ben yapmadım herşeyi söktükten sonra takamayabilirim. Aslında kısa devre konusunda birşeyi çıkarmadım sadece boşta olan sata kablosuna dönüştürücü ile power kablosuyla hue+ ya bağladım ama sanki bağladığım kablonun ucu kopuktu yani sanki içindeki teller kesik gibiydi.
Ayrıca Mersindeyim, mersinde olup yardım edebilecek biri varsa çok sevinirim

Hocam öncelikle sistem özelliklerimi yazmak istiyorum
Z370 Gaming pro carbon
i7 8700k
Corsair rmx750
Gtx 1070
16gb ram
S340 Elite kasa
Sıvı sogutma, hdd ,ssd
Öncelikle sistemin montajını ben yapmadım herşeyi söktükten sonra takamayabilirim. Aslında kısa devre konusunda birşeyi çıkarmadım sadece boşta olan sata kablosuna dönüştürücü ile power kablosuyla hue+ ya bağladım ama sanki bağladığım kablonun ucu kopuktu yani sanki içindeki teller kesik gibiydi.
Ayrıca Mersindeyim, mersinde olup yardım edebilecek biri varsa çok sevinirim
Üniversite caddesindeyim ben. Kardeşim dediğin muhabbet olabilir kablonun ucundaki dişlerde ezilme meydana gelmiş olabilir veya içindeki kablolar birbirine temas etmiş olabilir inanmayacaksın ama benimde p7-c1 marka kasamın fan kontrolcüsü+ledlerin powerına giden molex erkek tipi kablosunun bir dişi hasar görmüştü ben o kabloyu soyup kendim kısaltarak tekrar bantlayıp tamir etmiştim ama senin gibi bakım yaparken o kabloya biraz darbe verdiğim için + ve - bakır tel kutupları birbirinden ayrılıp banta temas ettiği için yanmıştı, Allahtan bant baya koku yaptığı için 1 dk içinde anladım ve olayın büyümesini engelledim.

Üniversite caddesindeyim ben. Kardeşim dediğin muhabbet olabilir kablonun ucundaki dişlerde ezilme meydana gelmiş olabilir veya içindeki kablolar birbirine temas etmiş olabilir inanmayacaksın ama benimde p7-c1 marka kasamın fan kontrolcüsü+ledlerin powerına giden molex erkek tipi kablosunun bir dişi hasar görmüştü ben o kabloyu soyup kendim kısaltarak tekrar bantlayıp tamir etmiştim ama senin gibi bakım yaparken o kabloya biraz darbe verdiğim için + ve - bakır tel kutupları birbirinden ayrılıp banta temas ettiği için yanmıştı, Allahtan bant baya koku yaptığı için 1 dk içinde anladım ve olayın büyümesini engelledim.
Hocam sizinle iletişime geçebilirmiyim ben de kipa tarafındayım yakınız

Hacım, muhtemel tüm nedenleri konuştuk ama yine de yardımcı olurum ancak yarın müsait olurum. Özelden telimi atamıyorum, instagramdan @umutkaya.uk yaz ekle ordan konuşuruz.

Merhaba. Bilgisayarımdaki tozları hassas bir şekilde temizledim. Sonra tekrar bilgisayarı yerine koydum. Açma tuşuna bastım. 2 saniye çalıştı, ışıklar geldi. Sonra bilgisayar kapandı ve bir daha açılmadı ve hala da açılmıyor. Açma tuşuna basıyorum fakat hiçbir tepki vermiyor. Nedenini araştırmaya çalışıyorum fakat bulamadım. Bana yardım eder misiniz, ne yapmalıyım?

Şimdi öncelikle aynı olayı geçen Pazar günü yaşadım bütün parçaları soktum hassas şekilde temizledim ve yerine taktım.Power tuşuna basıyorum 2 saniye sonra kapanıyor.Sonra parçaları tek tek çıkartarak denedim mesala önce rami çıkardım sonra çalıştırdım aynı sorun devam ediyo aynı şekilde diğer parçalarında çıkardım olmadı.En son işlemci çıkardım çıkartırkende çok sıcaktı zaten neyse koydum kenera bastım tuşa çalıştı PC kapanmadı.Yani kısaca benim yaptıklarımı uygula büyük ihtimalle bir parça zarar görmüştür bende de zaten soğutucu tam oturmamış o yüzden işlemci yandı.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı