Çözüldü Temizlik yaptıktan sonra bilgisayar açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Kamurannn

Hectopat
Daha fazla  
RAM
Corsair Vengance RGB RT 32 GB
SSD veya HDD modeli
A2000
Ekran kartı
RTX2070S
Anakart
B550 A Pro
İşlemci
R5 3600
Bilgisayarı temizlik yapmak için bütün parçaları sökmüştüm. İşlemci, fanıyla birlikte çıkmıştı. İncelediğimde birkaç pinde hafif yamukluk vardı, bıçakla düzeltip tekrar bilgisayara montajladım. Bilgisayarı açmayı denediğimde CPU ışığı yanıyordu ama görüntü gelmedi 1 dakika sonrasında PC kapandı. Aynı devam etti. Tekrar parçaları söktüm, işlemci yine fanla(t6 Ultra) ile birlikte geldi. Pinlerde görünürde bir şey yok, ekte belirttim. T6 Ultra mandallı olduğu için ikinci mandalı geçirirken işlemcinin yerinden kalktığını görebiliyorum. Ama sonrasında oturuyor, bu normal mi? Sorun ne hiç anlamadım.

Son düzenleme:
Çözüm
Pc kapali olarak 10 dakika kaldı ama hava o kadar soğuk ki anında buz tutmuş olabilir. Kompresörle temizlik yapacağım için bahçedeydim
@Xeplays

T6 Ultra mandallı olduğu için ikinci mandalı geçirirken işlemcinin yerinden kalktığını görebiliyorum. Ama sonrasında oturuyor, bu normal mi?
İşlemci fanını takarken işlemcinin yuvasından çıkmasından şüphelendim ve soğutucuyu diğer yönde takarak sorunu çözdüğüme inanıyorum. Yani T6 Ultra soğutucusu mandallı sisteme sahip önce anakartın üst tarafından mandalı geçirip daha sonra alt(ekran kartına yakın olan) taraftan taktığımda işlemci, soğutucuya yapışıp yuvasından kalkıyordu sonra ne kadar yerine otursa da tam oturuyor muydu bilemiyorum.

Daha sonra ilk alt mandalı ardından üst mandalı geçirirken işlemci yuvasında sabit kalıyordu. Sistemi tekrar monte edip çalıştırdığımda, çalıştı. Ama öncesinde dediğim gibi işlemcide bir kaç tane çok da az olsa yamuk pinler bulunuyordu onları meyve bıçağı ucu ile düzelttim.
Pc kapali olarak 10 dakika kaldı ama hava o kadar soğuk ki anında buz tutmuş olabilir. Kompresörle temizlik yapacağım için bahçedeydim
@Xeplays

T6 Ultra mandallı olduğu için ikinci mandalı geçirirken işlemcinin yerinden kalktığını görebiliyorum. Ama sonrasında oturuyor, bu normal mi?
İşlemci fanını takarken işlemcinin yuvasından çıkmasından şüphelendim ve soğutucuyu diğer yönde takarak sorunu çözdüğüme inanıyorum. Yani T6 Ultra soğutucusu mandallı sisteme sahip önce anakartın üst tarafından mandalı geçirip daha sonra alt(ekran kartına yakın olan) taraftan taktığımda işlemci, soğutucuya yapışıp yuvasından kalkıyordu sonra ne kadar yerine otursa da tam oturuyor muydu bilemiyorum.

Daha sonra ilk alt mandalı ardından üst mandalı geçirirken işlemci yuvasında sabit kalıyordu. Sistemi tekrar monte edip çalıştırdığımda, çalıştı. Ama öncesinde dediğim gibi işlemcide bir kaç tane çok da az olsa yamuk pinler bulunuyordu onları meyve bıçağı ucu ile düzelttim.

Son düzenleme:
Çözüm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı