Elektronik TEMU - AJAZZ AJ159 Apex Vergisiz 533 TL - 8K Dongle ve Şarj İstasyonu Seçenekli

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Şu an mavi stokta arkadaşlar alacak olan kaçırmasın

Apex'i beyaz alipta iade etmek isteyen varsa onun yerine sahibinden guvendeyle 1-1.2K alabilirim.

Merhabalar. Stok bitmeden alabilmek için varsayılan adrese sipariş verip daha sonra adres değişikliği yaparak gerçek alıcıyı giriyordum.O ürünleri zaten onlara alıyordum. Her adreste farklı isim ve tc kayıtlı olduğu için fatura da değişir sanıyordum. Aklıma bile gelmemişti. Fakat adres değişikliği yapınca fatura adresi değişmemiş. Yani bu temu nun saçma sistemi yüzünden kendime ve arkadaşa ikişer tane aldığım mouse un 4 ü de bana gelmiş gibi olcak. Eğer öyleyse 2 yi geçtiği için gümrükte takılacaktır.
O zaman ne olur? Ceza yemem değil mi? Gümrük süreçlerini kargo şirketi veya temu yönetiyor.
Tam para iadesi alır mıyım? Bir sürü de güzel ürün almıştım kuponlarla ve indirim zamanları.

Merhaba. Stok bitmeden alabilmek için varsayılan adrese sipariş verip daha sonra adres değişikliği yaparak gerçek alıcıyı giriyordum. O ürünleri zaten onlara alıyordum. Her adreste farklı isim ve T.C. kayıtlı olduğu için fatura da değişir sanıyordum. Aklıma bile gelmemişti. Fakat adres değişikliği yapınca fatura adresi değişmemiş. Yani bu Temu'nun saçma sistemi yüzünden kendime ve arkadaşa ikişer tane aldığım mouse un 4'ü de bana gelmiş gibi olacak. Eğer öyleyse 2'yi geçtiği için gümrükte takılacaktır.
O zaman ne olur? Ceza yemem değil mi? Gümrük süreçlerini kargo şirketi veya Temu yönetiyor.
Tam para iadesi alır mıyım?

Anlamadim yani T.C. farkli olsa bile adres ayni olunca 3.yu alınca gümrükte mi kalıyor?

Anlamadim yani T.C. farkli olsa bile adres ayni olunca 3.yu alınca gümrükte mi kalıyor?
Yok. Ben adresi ve dolayısıyla kişiyi değiştirince tc si yani vergi nosu değişir sandım. Fakat sadece alıcı kişiyi değiştirmişler. Faturadaki isim,adres ve tc yani vergi no aynı kalmış. 2 kendime aldım 2 arkadaşa. İkisinin de faturası benim adıma. 2 gönderi gümrükte birleşirse sıkıntı. Aylık 5 siparişi geçerse yine sıkıntı.

Böyle giderse alışveriş limiti 5 euroya falan düşer 2025'te 😀

Kusura bakmayın konuyu dağıttım. Nerdeyse tüm siparişleri iptal ettikten sonra fatura adresini düzeltip tekrar sipariş vereyim dedim. Kuponları geri verdi bu arada, süresi bitmemişti. Fatura adresinde ne tc istiyor ne tam adres. Yani fatura adresi kredi kartı için falan heralde ama kredi kartı adresine başkasının ismini yazınca da kabul ediyor. Neyse bunlar kargo faturasına büyük ihtimalle fatura adresi bilgilerini değil alıcı adresi bilgilerini yazıyor. Çünkü tc no alıcı adresinde yazıyor. Kargolarım gelince anlaşılır. Milyarlarca dolar, binlerce çalışan var ama ...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Geri
Yukarı