Temu siparişi birleştirilip 30 euro sınırını aşarsa gümrükten geçer mi?

Rabik

Zeptopat
Daha fazla  
Merhaba ben ayrı ayrı 3 adet sipariş oluşturdum 2 gün arayla. Hiçbiri 30 euroyu geçmiyordu ancak gönderirken bazı siparişlerin kargolarını birleştirmişler. Sorun olur mu? Bu sekilde gümrükte kalır mı? Birleştirdikleri için miktar geçiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Geçemez. " Türkiye'deki bir alıcı adına gönderilen aynı konşimento muhteviyatı gönderiler bir bütün teşkil ederek tamamının kıymeti birlikte dikkate alınacaktır."

Yanlış bilgi
Bu şekilde 3 farklı paket olarak gelseydi problem olmazdı fakat örnek olarak iki siparişi birleştirip toplamda 1 pakette 60 euroluk ürün olacak şekilde göndermişlerse maalesef ticari olarak değerlendirilir.
Hayır 3 ayrı pakette de gelse aynı anda gümrüğe giren ürünler bir kabul edilir.

Bir keyfimiz vardı yurtdışından alışverişle, onun da içine ettiler. Yatacak yerleri yok bunların.
Sorunun cevabına gelirse, birleştiği için sıkıntı olabilir. Tek tek sipariş verin böyle durumlarda.

Hayır 3 ayrı pakette de gelse aynı anda gümrüğe giren ürünler bir kabul edilir.
Bu bilgi doğru değil. 150€ sınırına girmeden önce iki farklı parti olacak şekilde çok sipariş verdim Almanya'dan. Aynı tarihlerde gümrüğe girip aynı tarihlerde gümrükten çıkıyorlardı her defasında.

Bu bilgi doğru değil. 150€ sınırına girmeden önce iki farklı parti olacak şekilde çok sipariş verdim Almanya'dan. Aynı tarihlerde gümrüğe girip aynı tarihlerde gümrükten çıkıyorlardı her defasında.

"Cevap: Posta ve hızlı kargo yoluyla gelen eşyanın vergilendirilmesinde, kargo ücreti dikkate alınmayacak, ayrıca aynı gönderici tarafından Türkiye'deki bir alıcı adına gönderilen aynı konşimento muhteviyatı gönderiler bir bütün teşkil ederek tamamının kıymeti birlikte dikkate alınacaktır."

Yukarıdaki maddeden yola çıkarak, gümrükte aynı satıcı tarafından, aynı alıcıya yollanan, farklı paketlerle kargoya verilen ürünler, gümrük memur tarafından bir kabul edilerek limit aşılmış kabul ediliyor. Konu hakkında yanlış bilgi sunmadım, pratik olarak işleyiş keyfi olarak bu. Gümrük memurunuza göre değişir o iş. Aynı alıcı ve aynı satıcı ve aynı anda gümrükte olması bazı gümrük memurları için kafi geliyor. Farklı konşimento olsa bile.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
2. dakika 55 saniyeden itibaren 15 saniye izlerseniz aynı konuda uyarı var.

"
aynı konşimento muhteviyatı gönderiler
Demek, aynı faturada olan ürünler demek. Farklı paketteki ürünler demek değil. Size çok kez aynı tarihlerde verdiğim 150 - 150 - 150 şeklindeki siparişlerimin gümrüğe de aynı günde giridğini ve problemsiz şekilde çıktığını deneyimlediğimi söylüyorum. 1 kere olması tesadüf olurdu. Birden fazla kez olması değil.

"Cevap: Posta ve hızlı kargo yoluyla gelen eşyanın vergilendirilmesinde, kargo ücreti dikkate alınmayacak, ayrıca aynı gönderici tarafından Türkiye'deki bir alıcı adına gönderilen aynı konşimento muhteviyatı gönderiler bir bütün teşkil ederek tamamının kıymeti birlikte dikkate alınacaktır."

Yukarıdaki maddeden yola çıkarak, gümrükte aynı satıcı tarafından, aynı alıcıya yollanan, farklı paketlerle kargoya verilen ürünler, gümrük memur tarafından bir kabul edilerek limit aşılmış kabul ediliyor. Konu hakkında yanlış bilgi sunmadım, pratik olarak işleyiş keyfi olarak bu. Gümrük memurunuza göre değişir o iş. Aynı alıcı ve aynı satıcı ve aynı anda gümrükte olması bazı gümrük memurları için kafi geliyor. Farklı konşimento olsa bile.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
2. dakika 55 saniyeden itibaren 15 saniye izlerseniz aynı konuda uyarı var.
Ayrıca zaten konu sahibi de kargosunun geçtiğini söylemiş.

Geri
Yukarı