Temu'dan alınacak 1.075 TL tutarındaki ürünler gümrükte kalır mı?

merabaamet

Hectopat
Ben Temu'dan ürün alacağım yeni mevzuata göre 30€ sınır var ama tabii gümrükte kalır mı bilmiyorum, bu konuları bilen biri varsa yardımcı olursa iyi olur. 16 adet ürün var sepetim de çoğu küçük parça ürünler.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2024-10-19-21-18-09-882-edit_com.einnovation.temu.jpg
    170,1 KB · Görüntüleme: 156
Vergiler dahil 1300 (vergisiz 800-900 civarı) küsür liralık alışverişim gümrüğe takılmamıştı. Bunun da takılacağını sanmam.

16 ürün nasıl sipariş verebiliyorsunuz? Yurt dışından ürün getirtmede her ay en fazla 5 adet ürün getirme oluyor. Eğer ki gümrükten 16 ürün geçebilirse 30 euro sınırına takılmıyorsunuz. Ama dediğim gibi her ay en fazla 5 ürün getirilebiliyor.

Bu attığınız aylık 5 ürün olayı olmasın? Yeni yasa çıktıktan sonra yaklaşık 8-9 ürünlük siparişim geçmişlti.

Hocam Temu şöyle bir şey yapıyor her şeyi tek pakete sığdırıp veriyorlar gelen kişilere öyle gelmiş hep.

Bu attığınız aylık 5 ürün olayı olmasın? Yeni yasa çıktıktan sonra yaklaşık 8-9 ürünlük siparişim geçmişlti.

Benim geçen ay takıldı. 3 tane AliExpress siparişim bana ulaştıktan sonra Temu siparişlerimden biri gümrüğe takıldı. Takılan 4 dolarlık ürün için depo bekleme ücreti dahil gümrük işlemleri için 3400 TL ödeme istediler. Bir de gümrük müşavirliği için noterden 700 TL istediler yaptırtmadım. Bazıları 10 sipariş verdim geçti diyor ama nasıl geçiyor onların siparişi bilemiyorum.

Nasıl geçtiğini anlamış olduk. Bu videoda arkadaş anlatmış (2:00'da). Verilen toplu siparişi çok küçük bir kutuya sığdırıp gönderdiklerinde böyle geçiyormuş. Benim verdiğim siparişleri öyle küçük bir kutuya sığdırıp göndermeleri pek olası değil. Eğer ki tek bir küçük kutuya sığıyorsa şansınızı deneyin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Sepette 1-2 ürünün fiyat artmasıyla değiştirdim birkaç şeyi 15 ürün oldu sipariş ettim. Ürünler elime geldiği zaman tekrar yazarım konuya ilginiz ve bilginiz için teşekkür ederim.

Konu güncellemesi: Ürünler elime geldi sorunsuzca. Bazı ürünlerin paketlemesini beğenmedim onunu haricinde sorun yok.

Konu güncellemesi: Ürünler elime geldi sorunsuzca. Bazı ürünlerin paketlemesini beğenmedim onunu haricinde sorun yok.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…