Tenda V12 AC1200 vs TP-Link Archer VR400

• Konuyu başlatan destt
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 3
  • Görüntüleme 35

destt

Centipat
Daha fazla  

Arkadaşlar merhaba. Mevcut kullandığım modem Huawei hg658. bu modemi zaten çoğunluk bilir çok eski bir model. Şu an modemi kapatıp açtığımda hızım 70 Mbps'lere çıkıyor, ancak bir süre sonra neredeyse yarı yarıya düşüyor. Modemden kaynaklı olduğunu düşündüğüm için değiştirme kararı aldım. Bu arada altyapımın desteklediği maksimum hız 75 Mbps.

Bu iki modem arasında kaldım. Bulunduğum konum gereği Wi-Fi 6 desteği çok önemli mi bilmediğim için bu iki ürünü seçtim. Sizce hangisi tercih edilmeli?

Arkadaşlar merhaba. Mevcut kullandığım modem Huawei hg658. bu modemi zaten çoğunluk bilir çok eski bir model. Şu an modemi kapatıp açtığımda hızım 70 Mbps'lere çıkıyor, ancak bir süre sonra neredeyse yarı yarıya düşüyor. Modemden kaynaklı olduğunu düşündüğüm için değiştirme kararı aldım. Bu arada altyapımın desteklediği maksimum hız 75 Mbps.

Bu iki modem arasında kaldım. Bulunduğum konum gereği Wi-Fi 6 desteği çok önemli mi bilmediğim için bu iki ürünü seçtim. Sizce hangisi tercih edilmeli?

Düşen hız Wi-Fi hızı mı yoksa kablolu bağlantı hızınmı.

Wi-Fi. Kablolu kullanmadım ama şu an kullandığım modemde dahi kablo ciddi fark yaratır mı?

Evet yaratır kablo her zaman daha iyidir bu arada Xiaomi AX3000t alıp ona OpenWrt kurup WAN portuna PPPoE bilgilerini girdikten sonra modemini Wi-Fi kapalı bir şekilde köprü moduna alarak Xiaomi AX3000t üzerinden internetini kullanabilirsin modemin bu sistemde sadece bir kablo görevi görür ve router bütün interneti kullanır ayrıca cihazda OpenWrt olduğu için SQM, Zapret, DoH DNS gibi pek çok özelliği kullanabilirsin bizzat bu şekilde aynı sistemi kullanıyorum şiddetle öneririm.
20251006_143541.jpg

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı