Merhaba. Merak ettiğim birkaç soru var ve bunu foruma özellikle Teog'a girenlere sormak istiyorum.
1. Teog ile kazandığınız lise, LGS sistemi gelince nitelikli yani sınavlı mı oldu yoksa OBP ile alan bir okula mı çevirdiler?
2. Teog ile kazandığınız lise 2018'de sınavsız olduysa siz ne yaptınız, Teog puanınıza yeten sınavlı bir okula mı geçtiniz yoksa aynı okulda mı kaldınız?
3. Teog ile kazandığınız lise 2018'de proje okulu olduğunda ve taban yüzdelik dilimleri yükseldiğinde sevindiniz mi? (Teog'da %20-22 ile kapatmış bazı okullar şu an LGS'de %10-15 ile alıyor)
Teşekkürler.
O zaman tüm okullar sınav ile almıyor muydu? Yani ikisi de oldu.
Siz olayı anlamamışsınız. Tercih yaparken gördüğünüz puanlar başkalarının puanları. Önceki yıllarda yerleşenlerin puanı. Okulun puanı değil. Sistem değiştiği an bu değerler sıfırlanmış oluyor. Yani insanların TEOG puanına yeten sınavlı bir okul diye bir şey yok.
O zaman tüm okullar sınav ile almıyor muydu? Yani ikisi de oldu.
Siz olayı anlamamışsınız. Tercih yaparken gördüğünüz puanlar başkalarının puanları. Önceki yıllarda yerleşenlerin puanı. Okulun puanı değil. Sistem değiştiği an bu değerler sıfırlanmış oluyor. Yani insanların TEOG puanına yeten sınavlı bir okul diye bir şey yok.
Anlatmak istediğim şey o değil. TEOG ile herkes sınavla bir okula girdi ama LGS ile bazı okullar nitelikli oldu büyük bir kısmı da niteliksiz oldu. TEOG'a girenlere sorum, sizin girdiğiniz okul LGS geldiğinde proje okulu mu oldu yoksa adrese dayalı mı oldu şeklinde.
2. soru hakkında ise TEOG'a girenler TEOG puanlarıyla tutturabildikleri okula geçebiliyorlardı diye biliyorum. Aynı puanla alan iki okuldan birinin sınavsız diğerinin nitelikli olduğu durumlar yaşandı.
Anlatmak istediğim şey o değil. TEOG ile herkes sınavla bir okula girdi ama LGS ile bazı okullar nitelikli oldu büyük bir kısmı da niteliksiz oldu. TEOG'a girenlere sorum, sizin girdiğiniz okul LGS geldiğinde proje okulu mu oldu yoksa adrese dayalı mı oldu şeklinde.
Bazılarınınki öyle oldu, bazıları farklı oldu. Ne anlamı var? Spesifik olarak bir gruba ("Şu türden şuna mı geçtin, öyle mi yaptın, böyle mi yaptın?" gibi değil de "şu anda proje okulunda okuyanlar" tarzı) bir şey soracaksanız direkt onu sorun.
Bazılarınınki öyle oldu, bazıları farklı oldu. Ne anlamı var? Spesifik olarak bir gruba ("Şu türden şuna mı geçtin, öyle mi yaptın, böyle mi yaptın?" gibi değil de "şu anda proje okulunda okuyanlar" tarzı) bir şey soracaksanız direkt onu sorun.
İlk olarak başlık böyle değildi, onaylanmadan önce biraz değiştirildi.
Bir soruyu tek konuya sığdırabilirdim ama diğerlerini de aynı konuda sormak istemiştim.
Ben bu sisteme geçilmeden önce nitelikli bahsettiğim bloktaydım. Blok değişikliği yapılmadı fakat bizden sonra gelenlerin karnesinde proje okulu yazarken biz de anadolu lisesi yaziyordu sadece.