Tercih listesindeki okul sıralaması nasıl olmalı?

Furkan_D

Kilopat
Sosyal Tayfı
Hayırlı akşamlar, arkadaşlar ilk 10 sıralamaya kadar kesinim lakin sonrasında sadece kalanların okullar ve yerleri, kafama bir türlü yatmadı ve rahat edemedim. Benim siralamama yakın ve biraz daha geride olanlar bunlar. Sıralama bu şekilde iyi olmuş mu yoksa bazılarının yerini değiştirmem iyi olur mu? Çıkamadım işin içinden bir türlü ve çok da bunaldım ne yapacağımı bilemedim. Geçen sene gittiğim dershaneye gidip rehberlik hocası ile bu şekilde 1. listeyi oluşturduk, sonrasinda diğer mudur yardimcısı birkaç değişiklik yaptı, son olarak liste 2. sıradaki liste. Konu hakkında yardımcı olabilecek varsa müteşekkir kalırım.

İlk liste:
IMG_20240803_232218.jpg

İkinci liste, değiştirdiğim:
IMG_20240803_233538.jpg

@333365 hocam senin fikrin ve tavsiyen benim için kıymetli.

Son düzenleme:
Merhaba. Öncelikle hangi şehirde yaşıyorsunuz? Onu öğrenebilirsem daha net bilgi vermek isterim.

@Furkan_D, sıralamanız nedir ve yazdığınız bölümlerin sıralaması nedir? Onları belirtebilir misiniz? Sizi severim. Gerekirse tüm vaktimi buna ayıracağım, senin tercih işini bu gece halledeceğiz. 🙏

@Furkan_D, sıralamanız nedir ve yazdığınız bölümlerin sıralaması nedir? Onları belirtebilir misiniz? Sizi severim. Gerekirse tüm vaktimi buna ayıracağım, senin tercih işini bu gece halledeceğiz. 🙏
Çok sağ olun hocam, çok teşekkürler. Yeriniz bende de ayrı. Ondan dolayı sizin yorumunuz ve fikriniz benim için çok degerli. Cok da iyi olmayan bir sıralama yaptım beklediğim gibi değildi; 921K ea, 300k sözel.

İlk 10 listeyi fotoğraf olarak eklememiştim, kesin olarak onları düşündüğüm için.

Son düzenleme:
Hayırlı akşamlar Furkan hocam, alakasız olacak ama eşit ağırlıkta mı geldi bu sıralama? Neden böyle oldu ☹️
Merhaba hocam, hayırlı akşamlar. Maalesef, eşit ağırlik bu şekilde, sozel 300K civarında geldi. Pek verimsiz çalıştım ve sınav döneminde pek plan programlı gidemedim. AYT konularını biraz da geçe bıraktım yetişemedi. Hayırlısı böyleymiş.

Merhaba hocam, hayırlı akşamlar. Maalesef, eşit ağırlik bu şekilde, sozel 300K civarında geldi. Pek verimsiz çalıştım ve sınav döneminde pek plan programlı gidemedim. AYT konularını biraz da geçe bıraktım yetişemedi. Hayırlısı böyleymiş.
Üzüldüm ya hocam, hayırlısı böyleymiş demekten başka diyebileceğim bir şey yok☹️

Üzüldüm ya hocam, hayırlısı böyleymiş demekten başka diyebileceğim bir şey yok☹️
Öyle hocam, zamanı da geri getiremiyoruz. Kendimi oldukça geliştirip başka bir üniversiteye ve bölüme geçiş yapma fikri var kafamda. Hakkınızda hayırlısı olsun hocam, sizin de. Güzel yer ve bölüm seçmissiniz, ben de yatay geçiş ile YBS'ye geçmeye çalışacağım. Çok başarılar dilerim 🙏

Açıkçası sıralamanızın böyle gelmesine üzüldüm çünkü sınav için çalışıyor ve emek gösteriyordunuz. Keşke daha iyisi olsaydı da sağlık olsun. Olan oldu artık. İİBF bölümleri için konuşacak olursak bu sıralama pek iyi değil ve hangi üniversitede okuduğunuz aslında pek fark etmiyor. Sizin yerinizde olsam yakın yerleri tercih etmeye çalışırdım. Mesela o listeden Doğu ve Karadeniz bölgesindeki üniversitelerin hepsini çıkarın derim. İstanbul'a göre hepsi uzak.

Beyşehir ve Akşehir de Konya merkeze uzak ve oradan da hızlı tren geçmiyor maalesef, öyle biliyorum. Gene otobüsle gitmek mecburiyetinde kalacaksınız ki otobüs yolculuğu da ayrı bir çile iken Doğu ve Karadeniz bölgesindeki üniversiteler oldukça uzak kaçacaktır. O listeden mesela Ordu, Karadeniz, Erzurum bölgesindeki üniversiteleri çıkartın.

Karamanoğlu Mehmet Bey üniversitesi hangisiydi? Galiba Kahramanmaraş'ta olan üniversiteydi. Eğer Karaman olsaydı oranın hızlı tren avantajı var ve orası da küçük şehir, öyle söyleyeyim. Önceden Konya'nın ilçesi olan bir yerdi, sonradan il oldu. Şu anlık aklıma gelenler bunlar. Akademik kadroda da ciddi fark edeceğini sanmam. Yakınlık, uzaklığa göre tercih etmeniz daha mantıklı olacaktır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı