Açıkçası sıralamanızın böyle gelmesine üzüldüm çünkü sınav için çalışıyor ve emek gösteriyordunuz. Keşke daha iyisi olsaydı da sağlık olsun. Olan oldu artık. İİBF bölümleri için konuşacak olursak bu sıralama pek iyi değil ve hangi üniversitede okuduğunuz aslında pek fark etmiyor. Sizin yerinizde olsam yakın yerleri tercih etmeye çalışırdım. Mesela o listeden Doğu ve Karadeniz bölgesindeki üniversitelerin hepsini çıkarın derim. İstanbul'a göre hepsi uzak.
Beyşehir ve Akşehir de Konya merkeze uzak ve oradan da hızlı tren geçmiyor maalesef, öyle biliyorum. Gene otobüsle gitmek mecburiyetinde kalacaksınız ki otobüs yolculuğu da ayrı bir çile iken Doğu ve Karadeniz bölgesindeki üniversiteler oldukça uzak kaçacaktır. O listeden mesela Ordu, Karadeniz, Erzurum bölgesindeki üniversiteleri çıkartın.
Karamanoğlu Mehmet Bey üniversitesi hangisiydi? Galiba Kahramanmaraş'ta olan üniversiteydi. Eğer Karaman olsaydı oranın hızlı tren avantajı var ve orası da küçük şehir, öyle söyleyeyim. Önceden Konya'nın ilçesi olan bir yerdi, sonradan il oldu. Şu anlık aklıma gelenler bunlar. Akademik kadroda da ciddi fark edeceğini sanmam. Yakınlık, uzaklığa göre tercih etmeniz daha mantıklı olacaktır.