Maalesef açıkçası ben de bu şekilde geleceğini hiç beklemiyordum, keşke dediğiniz gibi daha iyi olabilseydi. Sağlık olsun artık. Açıkçası berki üniversite de okurken tekrar hazirlanirim o düşünce de var kafamda, yada yatay geçiş ile YBS bölümüne geçiş yapmaya çalışacağım. Kastamonu Üniversitesi biraz daha Batı Karadeniz de kalıyor onun kalması problem olur mu sizce? Trabzon'daki okulun sıralaması da biraz ileride geleceği de muamma açıkçası. Ordu evet biraz daha uzak onu aşağılara da alabilirim. Bilecik seçeneğim de var lakin çok küçük ve yapılabilecek hiçbir şey olmadığını gördüm. Karamanoğlu Mehmet Bey, Karaman merkezi hocam.Açıkçası sıralamanızın böyle gelmesine üzüldüm çünkü sınav için çalışıyor ve emek gösteriyordunuz. Keşke daha iyisi olsaydı da sağlık olsun. Olan oldu artık. İİBF bölümleri için konuşacak olursak bu sıralama pek iyi değil ve hangi üniversitede okuduğunuz aslında pek fark etmiyor. Sizin yerinizde olsam yakın yerleri tercih etmeye çalışırdım. Mesela o listeden Doğu ve Karadeniz bölgesindeki üniversitelerin hepsini çıkarın derim. İstanbul'a göre hepsi uzak.
Beyşehir ve Akşehir de Konya merkeze uzak ve oradan da hızlı tren geçmiyor maalesef, öyle biliyorum. Gene otobüsle gitmek mecburiyetinde kalacaksınız ki otobüs yolculuğu da ayrı bir çile iken Doğu ve Karadeniz bölgesindeki üniversiteler oldukça uzak kaçacaktır. O listeden mesela Ordu, Karadeniz, Erzurum bölgesindeki üniversiteleri çıkartın.
Karamanoğlu Mehmet Bey üniversitesi hangisiydi? Galiba Kahramanmaraş'ta olan üniversiteydi. Eğer Karaman olsaydı oranın hızlı tren avantajı var ve orası da küçük şehir, öyle söyleyeyim. Önceden Konya'nın ilçesi olan bir yerdi, sonradan il oldu. Şu anlık aklıma gelenler bunlar. Akademik kadroda da ciddi fark edeceğini sanmam. Yakınlık, uzaklığa göre tercih etmeniz daha mantıklı olacaktır.
Küçük ve tehlikeli dediğiniz hangi üniversiteydi hocam? İç Anadolu konusunda haklısınız biraz daha yukarı çekebilirim ama inşallah ilk 10 tercihlerden birisi gelmesi benim tek temennim.@Furkan_D, küçük yer ve biraz tehlikeli şehir. İstanbul gibi bir yerde hayatta kalıyorsunuz. Size sorun olacağını sanmam da o kadar uzağa gitmeye değeceğini düşünmüyorum. Daha çok İç Anadolu bölgesinde tercih etmeye çalışmanız, daha mantıklı gibi.
Anladım, anne tarafım aslında Kastamonu. Kastamonu biraz uzak olmasa aslında olabilirdi ama çok seçeneğim kalmıyor açıkçası. Nevşehir'in altına neler yazabilirim peki hocam, sadece o kısım kafamı karıştırıyor. Bizim evdekiler denize tatil yapmaya gitti, ben tercih düzenleyeceğim diye gitmedim. Tek kaldım bununla uğraşıyorum@Furkan_D, küçük ve tehlikeli yer dediğim Kastamonu. Sizin yerinizde olsam Karadeniz ve Doğu bölgesindeki üniversitelerin tamamını çıkartırdım. İstanbul'dan oralara gitmek zor olur.
Yozgat, Çorum, Çankırı bunlara baktım ama çok küçük ve hiçbir şey olmadığı için içime pek sinmedi. Ayrıca Kastamonu ve Çankırı arasında da mesafe farkı da yok gibi görünüyor. Bilemiyorum vallahi iyice kafam allak bullak oldu, çok karıştı.Kayseri, Yozgat, Çorum, Çankırı, Kırıkkale vs. olabilir. Oralara baktınız mı?
Hocam gene de sıralamaya eklemem gerekenler olacak en azından alt taraflara, Aksaray mi Ordu mu sizce?Kayseri, Yozgat, Çorum, Çankırı, Kırıkkale vs. olabilir. Oralara baktınız mı?
Haklısınız, Aksaray'ı 15. tercihe koydum Ordu'yu biraz daha geriye aldim. Çok fazla bildirimim var bini aşkın ondan dolayı bildirimleri kontrol edemiyorum ama hocam açıkçası şöyle yaptım tercih listesini son olarak ve tamamlamıştım. Hocam 1 sınıftan sonra oluyor sanırım siz daha hakimsinizdir, ortalamami iyi tutup direkt YBS'ye geçiş yapmak istiyorum hangi universite olursa artık aslında bölümümü severek yazdım ama imkanım olursa değiştirmek isterim. Tercih listem şu şekilde, sanırım yapılabilecek en iyisini yapmaya çalıştım. Rehberlik hocası ile götürdüm bu tercih işini, geçen sene dershaneye gitmiştim ve oradaki rehber hocalari ile yaptik. Birkaç derece öğrencisi ile de konuşuyorum onlarında fikrini aldım ve hepsi gayet güzel olduğunu söylediler. Sizin düşüncenizi ve fikrinizi açıkçası çok merak ediyorum. Sizin gerçekten yorumunuz benim için çok kıymetli.@Furkan_D, Aksaray'ı ekleyin. Ordu hem uzak hem de gerek olduğunu sanmıyorum.