Gerçekten güzel bir meslek hocam sizden dinlemekte gerçekten harika insanın hayali canlanıyor resmen.Kanka şu anda İngilizce hazırlık okuyorum,bölümüm İngilizce mütercim tercümanlık. Şöyle söyleyeyim ekstradan zaten oryantasyona katılıp İngilizce öğretmeni'de olabiliyorsun. Onun dışında iş imkanı olarak konsolosluklar, elçilikler veya bir şirkette tercüman olarak işe başlayabiliyorsun.
Gerçekten güzel bir meslek hocam sizden dinlemekte gerçekten harika insanın hayali canlanıyor resmen.
Her iş zor, kaç yaşındasın?
19 yaşındayım. Sınava hazırlanıyorum.
Benim de aklımda zerre öğretmenlik hevesi yok.
Tercüman olayım deyince de zaten "sen etrafında hiç tercüman görüyor musun?
Mezun olup sürünmek mi istiyorsun hem de bu kadar çaba verip elinde hiçbir şey olamasını istiyorsan tercümanlık okuyabilirsin"
Diyor ailem.
Yani işte![]()
Keşke öğretmenliğe puanım yetseydi dediğim anlar hep olmuştu gerçekten iyi bir şey bence Google Translate filan gibi yapay zeka tercümenin yerini tutmaz insan tercümanlığı o yüzden önü açıktır bence olmalısınız ingilizceye şu an talepte fazla bence önü açık bir meslek yapılır.
Ya hocam gerçekten çok saçma bir şey söylüyor ailen bak samimi söylüyorum kliMacılık nedir ezik bir meslek olarak gözükür, abartmıyorum kliMacılıkta bağımsız çalışırsan 20-30kdan fazla gelir çok ciddi söylüyorum arkadaşım bu işle uğraşıyor. Ben bilişim bölümü okudum ailem dedi bilişimden ilerle ben çocukluktan beridir dil öğrenmeyi ve konuşmayı sevdiğim için onları dinlemeyip tercümanlık yazdım (derslerim Full İngilizce bu arada) pişman mıyım tabii ki de değilim. Yani ailen ne istiyor değil sen ne istiyosun.
Kanka şu anda İngilizce hazırlık okuyorum, bölümüm İngilizce mütercim tercümanlık. Şöyle söyleyeyim ekstradan zaten oryantasyona katılıp İngilizce öğretmeni'de olabiliyorsun. Onun dışında iş imkanı olarak konsolosluklar, elçilikler veya bir şirkette tercüman olarak işe başlayabiliyorsun. Yani genel olarak ingilizcen C2 veya C1 ikisinden biri düzeyinde oluyor ve eğer başlarsan hazırlık okumanı tavsiye ederim. (ekstra olarak doğruluğu kanıtlamak için resim ekledim)
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.