Tercümanlık vs öğretmenlik

SkyHawkTR

Zeptopat
Daha fazla  
Merhaba. Ben bu sene İngilizce mütercim ve tercümanlık bölümüne yerleştim. Ve en son tercih olarak yazdığım bir bölümdü boş kalmamak için. Dilde 29k sıralama yaptım. Puan geçen sene çoğu üniversitede öğretmenliğe yeterken bu sene sadece Hakkari Siirt'e falan yetecek seviyeye düşmüş. Bende oraları yazmadım. 23 tane olan öğretmenlik gelmedi ve tercümanlık geldi. En başlarda aman hallederiz formasyonla diyordum ancak formasyonun kalkma ihtimali çok kafamı yoruyor. Sizce kalkar mı yoksa kırık OBP ile öğretmenlik kazanmayı mı denemeliyim?

29 binde tahminim Adana Bilim Teknoloji'yi kazanmışsınızdır. Orası mı tabii emin değilim ama iyi bölümdür.

Tercümanlıktan devam etmenizi öneririm. Formasyon ile ilgili her sene farklı bir şey geliyor. Canlarına göre değişiklik yapıyorlar. Bundan 5 sene sonra kim öle kim kala.

Merhaba. Ben bu sene İngilizce mütercim ve tercümanlık bölümüne yerleştim. Ve en son tercih olarak yazdığım bir bölümdü boş kalmamak için. Dilde 29k sıralama yaptım. Puan geçen sene çoğu üniversitede öğretmenliğe yeterken bu sene sadece Hakkari Siirt'e falan yetecek seviyeye düşmüş. Bende oraları yazmadım. 23 tane olan öğretmenlik gelmedi ve tercümanlık geldi. En başlarda aman hallederiz formasyonla diyordum ancak formasyonun kalkma ihtimali çok kafamı yoruyor. Sizce kalkar mı yoksa kırık OBP ile öğretmenlik kazanmayı mı denemeliyim?

Tercümanlık net.

29 binde tahminim Adana Bilim Teknoloji'yi kazanmışsınızdır. Orası mı tabii emin değilim ama iyi bölümdür.

Tercümanlıktan devam etmenizi öneririm. Formasyon ile ilgili her sene farklı bir şey geliyor. Canlarına göre değişiklik yapıyorlar. Bundan 5 sene sonra kim öle kim kala.
Amasya üniversitesi geldi. Memleketime yakın diye koymuştum sona.
Ayrıca hocam formasyon konusu çok değişken ancak kaldırılırsa ne yapacağım ben onu bilmiyorum. Çünkü hep öğretmen olmak istedim. Kaldırılır ya da atamaları 2. Önceliğe alınır diyenler var.

Öğretmenlik şuan bitirildi. Aşırı zorlaştırıldı ancak yine de formasyon alabilirsiniz gelecek için.
Bundan yaklaşık 4 sene sonra seçimler var. Ve bunun akabininde oy toplama amacı ile atamaların çoğalacağını düşünüyorum. Ancak bu hükümetin sağı soğu hiç belli değil. Bi milli eğitim bakanı geliyor diyor ki yüksek lisans olarak alacaksınız, diğeri geliyor formasyon yok atanırsanız biz size vereceğiz, Cumhurbaşkanı geliyor 2. Seneden itibaren seçmeli olarak alınacak diyor. Ben bu dengesizlikte ileride kaldırmaya kadar gideceklerini düşünüyorum. Ya da aşırı zorlaştırmaya. Ben şahsen edebiyat ya da tercümanlık mezunlarının daha iyi ingilizce bildiği için daha iyi öğretmen olacaklarını düşünüyorum ancak eğitim fakültesi diye de bi gerçek var. Bir gün sadece eğitim fakültesi mezunu alacağım derse devlet hayallerim suya düşmüş olacak.

Son düzenleme:
Hocam çok yanlış düşünüyorsunuz. Konu atama veya sınav değil. Direkt öğretmenlik zorlaştırıldı. Hem mülakaattan geçeceksin, hem sınavdan geçeceksin, hem akademiden mezun olacaksın oradaki derslerden geçeceksin, üstüne bir de atama bekleyeceksin. Formasyon al, bulunsun. İleride lazım olur. Yakın gelecekte çok zor.

Ben tercih yaparken de kalkacaktı formasyon güya. Kalkmadı. Sonuç olarak dil edebiyatı daha iyi bir şehirde okuyup zevk alabilecekken, kötü bir şehirde eğitim fakültesinden mezun oldum.

Yeni konular

Geri
Yukarı