Merhaba. Şu anda bir tercih aptallığım sonucu istemediğim bir bölümde okuyorum. Hep İngilizce öğretmenliği okumak istemiştim amacım da hep öğretmen olmaktı. Ancak tercih sırasında sırf "boşta kalmayım gider formasyon alırım" diyerek son sıraya tercümanlık koymuştum ve o geldi. Ancak sonradan pişmanlığı çöktü. Üniversiteye başlayalı 3 hafta oldu. Bölüm cidden benlik değil. Çeviri hiçbir şekilde ilgimi çekmiyor. Derslerde sadece bakınıyorum öylece. Formasyon alırım diyorum ancak derslerden kalırsam formasyon da alamam. Ben 29k sıralama ile geçen sene 32K ile almış öğretmenliğe yerleşemedim o çok koyuyor. Hazırlığı sınav ile atladım ama keşke atlamasaydım diyorum. En azından sınav için hazırlanmam daha kolay olurdu. Kırık OBP çok zorlayacak çünkü. Önümde 8 aylık bir süreç var. TYT matematik netimi 20'ye feni 7-8'e ve YDT'yi 70'e çıkarırsam OBP kırık olsa dahi öğretmenlik geliyor. Ama nedense insanlar asla öğretmenlik okumamı istemiyor. Ne yapacağım konusunda çok kararsızım. Tavsiyeleriniz nedir?