Tercümanlık vs YKS'ye hazırlanmak

SkyHawkTR

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba. Şu anda bir tercih aptallığım sonucu istemediğim bir bölümde okuyorum. Hep İngilizce öğretmenliği okumak istemiştim amacım da hep öğretmen olmaktı. Ancak tercih sırasında sırf "boşta kalmayım gider formasyon alırım" diyerek son sıraya tercümanlık koymuştum ve o geldi. Ancak sonradan pişmanlığı çöktü. Üniversiteye başlayalı 3 hafta oldu. Bölüm cidden benlik değil. Çeviri hiçbir şekilde ilgimi çekmiyor. Derslerde sadece bakınıyorum öylece. Formasyon alırım diyorum ancak derslerden kalırsam formasyon da alamam. Ben 29k sıralama ile geçen sene 32K ile almış öğretmenliğe yerleşemedim o çok koyuyor. Hazırlığı sınav ile atladım ama keşke atlamasaydım diyorum. En azından sınav için hazırlanmam daha kolay olurdu. Kırık OBP çok zorlayacak çünkü. Önümde 8 aylık bir süreç var. TYT matematik netimi 20'ye feni 7-8'e ve YDT'yi 70'e çıkarırsam OBP kırık olsa dahi öğretmenlik geliyor. Ama nedense insanlar asla öğretmenlik okumamı istemiyor. Ne yapacağım konusunda çok kararsızım. Tavsiyeleriniz nedir?

Yani tavsiye değil kral ama öğretmenlerin atanamadığı ile ilgili çok fazla şey duyuyoruz devlet seçim vakti sırf oy alacağım diye çok fazla kişi atadı çok fazla atanamayan öğretmen ve meslek var diyelim bir şekil oldun inglizce öğretmeni atanamazsan dert bana kalırsa çünkü maaşın asgari maaşın bir tık üstü olacak zengin bebeleriyle uğraşıcan hepsi birbirinden terbiyesiz maalesef ülke gerçekleri neyde para varsa yapacaksın hayal mesleğini değil...

Merhaba. Şu anda bir tercih aptallığım sonucu istemediğim bir bölümde okuyorum. Hep İngilizce öğretmenliği okumak istemiştim amacım da hep öğretmen olmaktı. Ancak tercih sırasında sırf "boşta kalmayım gider formasyon alırım" diyerek son sıraya tercümanlık koymuştum ve o geldi. Ancak sonradan pişmanlığı çöktü. Üniversiteye başlayalı 3 hafta oldu. Bölüm cidden benlik değil. Çeviri hiçbir şekilde ilgimi çekmiyor. Derslerde sadece bakınıyorum öylece. Formasyon alırım diyorum ancak derslerden kalırsam formasyon da alamam. Ben 29k sıralama ile geçen sene 32K ile almış öğretmenliğe yerleşemedim o çok koyuyor. Hazırlığı sınav ile atladım ama keşke atlamasaydım diyorum. En azından sınav için hazırlanmam daha kolay olurdu. Kırık OBP çok zorlayacak çünkü. Önümde 8 aylık bir süreç var. TYT matematik netimi 20'ye feni 7-8'e ve YDT'yi 70'e çıkarırsam OBP kırık olsa dahi öğretmenlik geliyor. Ama nedense insanlar asla öğretmenlik okumamı istemiyor. Ne yapacağım konusunda çok kararsızım. Tavsiyeleriniz nedir?

Yani özel hoca olmam veya özelde çalışmam diyorsan öğretmen olmanı önermiyorum. Çünkü atama yok. Bir sonraki seçimde belki olur ama şansa bırakmaya da gerek yok. Bölüm değiştireceğim diyorsun farklı bir bölüm düşünebilirsin. Türkiye şartlarında öğretmenlik yapılmaz artık.

Öğretmenlik oku ama kaliteli bir üniversitede öğretmenlik oku. En çok para kazanabileceğin meslek freelance tercümanlık yapabilirsin. Devlete atanmadığın sürece özel okulda çalışmanın bir anlamı yok, para kazanamazsın. Ama dediğim gibi, iyi bir üniversitede öğretmenlik okursan okuldan sonra formasyon almakla uğraşmazsın. Yurt dışı eğitimleri, özel ders veya sermayen varsa kendine bir dil kursu açabilirsin ama dediğim gibi imkanın varsa... Bana sorarsan da yukarıdaki arkadaşın dediği gibi bu ülkede öğretmen olunmaz artık. Evinde çocuğuna saygıyı sevgiyi öğretemeyen, öğretmene bağırıp çağıran, ailesinin ekonomik gücüyle her türlü ahlaksızlığı yapmayı kendine hak sayan lanet bir neslin sebebi olup bilgisi olmadığı halde fikri olan dangalak velilerle uğraşmak zorunda kalırsın üstüne bir de gelip sana öğretmenlik öğretmeye kalkarlar. O yüzden bu ülkenin insanı artık ahlaksızlık ve cehaletten dolayı bitmiştir kardeşim, sakın öğretmen olma.

Kırık OBP yerine 1 seneni üniversitede gezip takılabilirsin. 1 sene sonra kırık olmayan bir OBP ile yks 26 tayfa ile girebilirsin. Biliyorum çok korkutucu geliyor ama ilk senende mezuna bırakmadan yerleştiysen gerçekten senin faydana olacak. 2 sene mezuna bırakmışsın gibi düşün ve kaybettiğin bir şey olmayacak. Bu sene ilk kez girdim sınava ve yerleştim. Keşke mezuna kalsaymışım diyorum çünkü herkes benden 2-3 yaş büyükler ve hayatta hiçbir zararı olmuyor bunun. Daha reşit bile değilim.

Gerçekten istediğin üniversite ve bölüme bu şekilde rahatlıkla gidebilirsin. Dilde bırak 30k'ları ilk 1k'ya oynarsın. Kırık OBP ile işin çok ama çok zor.

Kırık OBP yerine 1 seneni üniversitede gezip takılabilirsin. 1 sene sonra kırık olmayan bir OBP ile YKS 26 tayfa ile girebilirsin. Biliyorum çok korkutucu geliyor ama ilk senende mezuna bırakmadan yerleştiysen gerçekten senin faydana olacak. 2 sene mezuna bırakmışsın gibi düşün ve kaybettiğin bir şey olmayacak. Bu sene ilk kez girdim sınava ve yerleştim. Keşke mezuna kalsaymışım diyorum çünkü herkes benden 2-3 yaş büyükler ve hayatta hiçbir zararı olmuyor bunun. Daha reşit bile değilim.

Gerçekten istediğin üniversite ve bölüme bu şekilde rahatlıkla gidebilirsin. Dilde bırak 30K'ları ilk 1K'ya oynarsın. Kırık OBP ile işin çok ama çok zor.

Dediğin mantıklı geldi. Şu an 18 yaşındayım zaten. 2 sene sonra 20. Üniversite okumak için pek de geç bir yaş değil gibi.

Yani özel hoca olmam veya özelde çalışmam diyorsan öğretmen olmanı önermiyorum. Çünkü atama yok. Bir sonraki seçimde belki olur ama şansa bırakmaya da gerek yok. Bölüm değiştireceğim diyorsun farklı bir bölüm düşünebilirsin. Türkiye şartlarında öğretmenlik yapılmaz artık.

Yani aklımda bir yandan 2 yıllık sağlık okumak da var. Atamaları öğretmenlikten çok. Hasta yakınları ile daha az muhatap olmak için paramediklik veya laborantlık düşünüyorum. Sizce okunur mu?

Dediğin mantıklı geldi. Şu an 18 yaşındayım zaten. 2 sene sonra 20. Üniversite okumak için pek de geç bir yaş değil gibi.

Yani aklımda bir yandan 2 yıllık sağlık okumak da var. Atamaları öğretmenlikten çok. Hasta yakınları ile daha az muhatap olmak için paramediklik veya laborantlık düşünüyorum. Sizce okunur mu?
2 yıllık sağlık okumak gibi bir hataya bulaşma. Bu sene sen bölümünde kal ortama bak etrafın nabzını ölç kesinlikle kalmak istemezsen seneye tekrar hazırlan. Ailene de sene sonuna doğru söylersin ben bölümü beğenmedim daha okurken razı değilim bir de ömür boyu bu işi yapamam diye dersin. Eminim anlayış göstereceklerdir. 20 yaş kesinlikle geç değil benim bölümüm elektrik mühendisliği 1.sınıfların hepsi 20 yaşında.

2 yıllık sağlık okumak gibi bir hataya bulaşma. Bu sene sen bölümünde kal ortama bak etrafın nabzını ölç kesinlikle kalmak istemezsen seneye tekrar hazırlan. Ailene de sene sonuna doğru söylersin ben bölümü beğenmedim daha okurken razı değilim bir de ömür boyu bu işi yapamam diye dersin. Eminim anlayış göstereceklerdir. 20 yaş kesinlikle geç değil benim bölümüm elektrik mühendisliği 1.sınıfların hepsi 20 yaşında.
Hangi tecrübe veya bilgiyle 2 yıllık sağlık okumaya hata diyebiliyorsunuz?

Hangi tecrübe veya bilgiyle 2 yıllık sağlık okumaya hata diyebiliyorsunuz?
Diyorum. Lafımın arkasındayım. Kendini geliştirmeye kapalı ve alacağın maaşlar hep aynı. KPSS'ye çalışıp atanma stres vesaire değmez.

Yeni konular

Geri
Yukarı