Arkadaşlar cümleten herkese merhaba,
ASUS marka laptopum 3 yılı doldurduğu için termal macununu yeniledim fakat Armoury Crate'e girdiğimde sessiz modda boştayken CPU 55-60 GPU 48-53 arasında geziniyor. Termal macunu düzgün sürememiş olabilir miyim? Ya da termal pedlerde az mı? Cevaplarınızı bekliyorum. Termal macun: Thermal Grizzly Kryonaut.
O termal macun laptoplarda erken özelliğini kaybedebiliyor fakat boştaki değil yük altındaki değerleri önemli. Boştayken bazı işlemlerde anlık yüksek güç çekip ısınabiliyor normal bu durum.
O termal macun laptoplarda erken özelliğini kaybedebiliyor fakat boştaki değil yük altındaki değerleri önemli. Boştayken bazı işlemlerde anlık yüksek güç çekip ısınabiliyor normal bu durum.
Eski oyuncu laptopu kullanıyordum 3 senem geçmiştir o laptop ile 3050 vardı içinde 85 87 dereceler oyunda normaldı boşta ise ben hiç 40 görmedim CPU 55 60 GPU ise 45 50 oluyordu en kaliteli macunu kullanmama rağmen bu oluyordu bence normal dereceler tabii soğutucu bloku tam yerine oturtduğunuzdan veya tam temizlediğiniden emin olun
Kullandığın macun masaüstü için tasarlanmış bir macun. Laptopta olay biraz daha farklı. Macunun akışkanlığı çok önemli. Pumpout denilen bir olay var. Macun ısınıp soğudukça işlemcinin üzerinden akabiliyor. Bunun için laptoplarda kullanılan özel macunlar var. Honeywell PTM7950SP gibi. Sorununu çözemezsen bu macunu deneyebilirsin.