Termal macun kuruduktan sonra FPS düştü

Arishem

Hectopat
Daha fazla  
Merak ettiğim bir durum var, termal macun kuruyunca işlemci Watt'ı sınırlıyor ve frekans hızını düşürüyor. Bu nedenle oyunlarda drop ve FPS düşüklüğü oluyor bunları biliyoruz.
Durum şu ki yaklaşık 3 yıldır kullandığım laptopumu geçenlerde temizledim. Blokları fanları vs tozdan arındırdım fakat termal macunu yenileyemedim çünkü bloğu tutan küçük bir cıvata yalama yaptı. İlk aldığımız zamanlarda GTA 5 olur Valorant olur bütün oyunları kesinlikle 60 FPS veya üstü oynatıyordu. Şimdi basit oyunlar dışında drop ve düşük FPS ile açıyor.
Şu anda Core Temp üzerinden baktığım zaman işlemci boşta 50-60 derece oyunlarda da 70-75 derece civarında. Bunlar çok yüksek sıcaklıklar değil. Neden işlemci ve ekran kartı kendini hala daha aşırı şekilde limitleyip %15-25 güçte çalışıyor anlamıyorum. BIOS ve Intel güncellemelerinin hepsini yaptığımda açıkçası FPS arttı fakat hala drop ve düşük FPS durumu var. Burada yapılması gereken tek şey bir bilgisayarcıda lehimle o cıvatayı söktürüp termal macunu yenilemek sanırım. Bu durumu düzeltir mi?

Bir laptop? Ve 3 yıldır macun bakımı yapılmamış dua edin bilgisayara zarar gelmemiş ayrıca yalama olmuş vidayı daha da zorlamayın hiç açamazsınız sonra anlayan birine derhal yaptırın.

Bir laptop? Ve 3 yıldır macun bakımı yapılmamış dua edin bilgisayara zarar gelmemiş ayrıca yalama olmuş vidayı daha da zorlamayın hiç açamazsınız sonra anlayan birine derhal yaptırın.
Hocam o kadar video izledim, aralarında 5-10 yıl içi açılmamış bir sürü laptop vardı bir tane bozulan laptop görmedim. En kötü fan yapraklarına zarar gelir tozdan.

Hocam o kadar video izledim, aralarında 5-10 yıl içi açılmamış bir sürü laptop vardı bir tane bozulan laptop görmedim. En kötü fan yapraklarına zarar gelir tozdan.
Bozulmak demedim zarar gelme anlamında söyledim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…