Termal macun nereye sürülecek?

Enbiya İlitli

Kilopat
Merhaba abilerim ve kardeşlerim. Bilgisayarım ısındığı için içini açıp temizledim ve macunun değiştirilmesi gerektiğini gördüm. Önceden birçok kez yaptım ama fotoğraftaki yer yoktu. Öncelikle termal macunu ıslak mendil ile temizlesem sorun olur mu, sizce nasıl temizlemeliyim? Fotoğraftaki yerleri temizleyip oralara macun sürülecek mi? İnternetteki video da oraları temizleyip macun süren var, temizlemeyip sadece CPU ve GPU'ya macun işlemi uygulayıp kapatan var. Sadece CPU ve GPU'ya süren orası elastik ise gerek yok demiş. Yardımcı olur musunuz?

Dosya Ekleri

• TERMAL MACUN.jpg
    TERMAL MACUN.jpg
    256,1 KB · Görüntüleme: 91
Son düzenleyen: Moderatör:
O gördüğün büyük küpümsü şeyler anakartın fazları ve altlarındaki küçük olanlar ise sanırım mosfet. Eğer orijinal hali termal macunlu ise senin de macunu temizleyip sürmeni öneririm. Islak mendille asla temizlemeni önermem. Bildiğin havlu kağıda biraz kolonya damlatarak çok hafif nemli şekilde bileşenleri silebilirsin.

Selamlar, farklı açılardan ve uzaktan da fotoğrafını atarsan yardımcı olabilirim belki, şu an tam olarak anlayamadım.

Bu videodakinin aynısı. Bu videodaki temizliyor ama bilmediğimden sormadan bulaşmak istemedim. Farklı bir videoda oralar elastik yapıda ise değiştirmeye gerek yok demiş benimde elastik yapıda.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Selamlar, farklı açılardan ve uzaktan da fotoğrafını atarsan yardımcı olabilirim belki, şu an tam olarak anlayamadım.

Dosya Ekleri

• IMG_20200529_215658.jpg
    IMG_20200529_215658.jpg
    1,8 MB · Görüntüleme: 65
  • IMG_20200529_215705.jpg
    IMG_20200529_215705.jpg
    1,1 MB · Görüntüleme: 67
Son düzenleme:
Fazlar hakkında pek bilgim yok fakat işlemciyi alkol ile temizlemek lazım ama evde olmadığını düşünüyorum, çok ıslak olmayan bir ıslak mendil ile temizleyip yine hafifçe peçeteyle nem alıp termalini yenileyebilirsin, fazlar hakkında bilgisi olan varsa yardım etsin. İyi günler.

O gördüğün büyük küpümsü şeyler anakartın fazları ve altlarındaki küçük olanlar ise sanırım mosfet. Eğer orijinal hali termal macunlu ise senin de macunu temizleyip sürmeni öneririm. Islak mendille asla temizlemeni önermem. Bildiğin havlu kağıda biraz kolonya damlatarak çok hafif nemli şekilde bileşenleri silebilirsin.
Ve kesinlikle kurumasını beklemesi gerekli macunu uygulamadan. Islak mendile lüzum yok. Normal havlu kağıtla ıslatmadan yani kolonya dökmeden iyice temizlemeye de çalışabilirsin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı