Termal Macun önerisi

DarthPac

Hectopat
Merhaba laptopumda ısınma sorunum var, belli bir sıcaklıktan sonra işlemci kendini sınırlıyor ve 20 25 FPS düşüş yaşıyorum.
Kasayı açtım ve iç temizliğini yaptım fakat bir şey dikkatimi çekti termal macun katılaşmış garip bir kıvama gelmiş bazı yerlerinde var bazılarında yok.
Bu normal bir olay mı? Normal değilse değiştirsem sorun yaşar mıyım?
İzlediğim videolarda kolay gözüküyor ucuz macun ne önerirsiniz?

Bunu 1 tlye almışdım. Yük altında 55-60 dereceyi geçmiyor stok fan ile. İşlemcim İ5 661.

Dosya Ekleri

• IMG_20200628_174907.jpg
    IMG_20200628_174907.jpg
    395 KB · Görüntüleme: 55
Bu normal bir olay mı? Normal değilse değiştirsem sorun yaşar mıyım?
Normal değil. Termal macunu yenilemeniz FPS sorunlarınızı büyük ihtimalle çözecektir.
İzlediğim videolarda kolay gözüküyor ucuz macun ne önerirsiniz?
Arctic MX-4. İşlemcinin üstüne nohut büyüklüğünde sıkıp spatulasıyla işlemcinin üst tabanın her tarafına eşit şekilde sürün ve dikkatlice işlemci fanını yerleştirin.

Önerileriniz için çok teşekkürler peki Cooler Master HTK-002 nasıldır iş görürmü yoksa üstüne para ekleyip Artic MX-4 mü alayım?
Çok tavsiye edilen bir ürün değil gibi. Kullanmadığım için bir şey söyleyemem; bana sorarsanız işinizi sağlama alıp Arctic MX-4 veya Xigmatek PTI-G3606 alın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı