Termal macun sürünce i5 12400F sıcaklığı çok arttı

Monky D. Luffy

Centipat
Daha fazla  
Mk-4 termal macun aldım. Yaklaşık bir yıldır stok termal macunu kullanıyordum. İki gün önce işlemci ısısının normalden çok çok fazla arttığını gördüm. En basit örneği Valorant'ta en fazla 55 derece alırken, şimdi yüzde aynı kullanımda bile 75 ile 80 arasına gidip geliyordu. Bu daha yeni termal macunumu sürmeden önceki değerler. Çok düzgün ve nizami şekilde fanı söktüm temizledim aynı şekilde işlemcinin üzerindeki termal macunu da. Mk-4 sürdüm tekrar monte ettim bu sefer sıcaklık daha fazla arttı. Valorant'ta 90 dereceyi gördü. Aklıma başka bir çözüm gelmiyor. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Dediğim gibi sadece şu iki gün içinde oldu her şey. Stok fandan gayet memnunum ve nizami çalışıyor fakat ne olduysa ben de anlamadım. Kullanım yüzdesi 35-40 iken bu kadar sıcaklıkta olması çok anormal.

İşlemci: i5 12400F.
Anakart: B660 AX Gigabyte.

Aynı durum bende de var şu anda bilmiyorum Minecraft da 93 derece oluyor işlemci.

Evet evet bende de gerçekten normal değil çözümü yok mu?

2 kere termal macun değiştirdim MX-4 macun ama ısı daha çok artıyor.
Bütün parçaları çıkardım bir şey mi takıldı diye artık çözüm bulamadım.
İşlemcim i31005G1 ama sorun aynı sorun daha 1 hafta önce Minecraft da 55 derece oluyordu.

MX-4 12400F için gani gani yeter. Ya montaj hatası ya da sahte ürüne denk gelmiş olabilirsiniz. Bir ara her yeri sahte MX-4 sarmıştı.
Ya sahte geldi ya da yanlış sürdü. Aldığı satıcı Teknobiyotik, Amazon gibi resmi satıcılar değilse sorun olabilir.
@Monky D. Luffy Şu videoda ne kadar termal macun koyulması gerektiğine bakabilirsin:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…