Termal Macun Uygulamasından sonra sistem açılmaması

• Konuyu başlatan Silinen üye 182733
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 8
  • Görüntüleme 696
S

Silinen üye 182733

Ziyaretçi
Merhaba arkadaşlar. Bilgisayara az önce termal macun uyguladım. Biraz işlemcinin pinlerine termal macun bulaştı. Ama ben sıkıntı olmaz diyerek işlemciyi taktım, fanını da. Şimdi power kablosunu taktıktan sonra anakarta güç geliyor, bunu anakartın turuncu yanan ışığından anlıyorum, ancak güç tuşuna bastığımda sistem açılmıyor. Yardımınıza muhtacım arkadaşlar, cevaplar için şimdiden teşekkürler.

Büyük ihtimal temassızlık oluyordur işlemciyi söküp pinlere bulaşan macunun kurumasını bekleyin kuruduktan sonra bir kürdan yada peçete yardımı ile bulaşan macunu temizleyin.
Yalnız şöyle bir sıkıntı var, işlemcinin pinleri macunlanınca anakarttaki pinler da macunlandı :(

Ama işlemci yokken de bilgisayarın açılması gerekmez mi? Power tuşuna basınca hiçbir tepki yok.

Yalnız şöyle bir sıkıntı var, işlemcinin pinleri macunlanınca anakarttaki pinler da macunlandı :(
O zaman toplu iğne kullanın ana kartta ki soket için ama ilk önce bırakın kurusun işlemi hızlandırmak için saç kurutma makinesi kullanabilirsiniz (son sıcaklıkta açmayın) iğne kullanırken nazik olsun sokete zarar vermemeye dikkat edin.

Tamamdır arkadaşlar, işlemciyi çıkardım kurusun diye. Kuruduktan sonra temizlerim gelişme olursa sizleri haberdar ederim.
@Mura_t @ardayzr power tuşuna bastığım zaman bilgisayarın fanlarının dahi dönmediğini, ancak işlemciyi oturtunca anakarta güç geldiğini tekrar hatırlatmama gerek var mı?
Evet arkadaşlar kurutma makinesiyle kurutup olabildiğince temizlememe rağmen anakartta biraz macun içeride kaldı. Ancak ben sorun işlemcide olsaydı işlemciyi oturtturunca anakartın ışığı yanmazdı diye düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı