Hocam sen yazdıklarımı okuyor musun?Usta sizce fanların arası mı dolmuştur? Alalı 9 ay oldu.
Hocam şimdi şöyle düşünmek lazım.@fatih murdock bence 90'ları görmesi özellikle macun sürdükten sonra normal değil. Bende laptop kullanıyorum. Ultra oynamadıktan sonra bilgisayarı aşırı zorlamadıktan sonra 90ları görmez işlemci.
Hocam sen yazdıklarımı okuyor musun?
Ben sana diyorum ki ne laptop da ne de macun da sorun yok.
Attığın fotolara bakarak söylüyorum bunu. Gerek laptop uygulamasında gerek o harici yüklediğin uygulamada da sıcaklıklar neredeyse aynı.
Havalar sıcak ve oda sıcaklığı muhtemelen senin yüksektir mantıken bu yaz ayında.
Fanlar kirlenmiş, tozlanmış olabilir ama öyle aman aman 9 aylık bir süreçte seni 90 100 derecelere çıkarmaz.
Son kez söylüyorum ve attıgın fotograflara göre söylüyorum: Laptopun sıcaklıkları normal ve macun da bana kalırsa doğru sürülmiş gibi duruyor. Boştaki sıcaklıkları fazla gibi ancak genel olarak oyunlardaki sıcaklık normal oyuncu laptopu sıcaklığı.
Hocam şimdi şöyle düşünmek lazım.
Bir oyunda FPS yükselir ve grafikde yükselirse ve o cihaz laptopsa inanın yeni macun da sürsen 80 90 dereceleri her şekilde görür.
Genellikle macun sürüldüğü zaman ısının 70'lere kadar düştüğü, düşeceği sanılıyor ama çoğu zor oyunda maalesef ki yine 80 90 dereceleri görür ve göreceksinizde.
Masaüstü olsa derdim zaten bir sorun var diye. Çünkü kocaman sistemde soğutma sorunu varsa ve ona rağmen 85 derece oluyorsa zaten o masaüstü sistemde bir sorun vardır. Ancak laptoplarda hacim dar ve bir yere kadar seni 70 75 derecelerde tutacak. Sonra yine yavaş yavaş ısınacak ve 80 85'i görecek.
Asıl anlatmaya çalıştığım bu. Arkadaş CS dışında başka oyunda denemiş ve bakın sıcaklıklar 75 derecelerde. Ancak gitsin GTA 5 de denesin inanın onda sıcaklık otomatik 80 derecelerden başlar. Sonuçta laptop her türlü ısınmaya müsait.![]()
@fatih murdock tamam hocam aynı şeyi diyoruz zaten bende dedim yüksek ayarlarda oynarsa böyle olur diye. Bende örnek vereyim mesela işlemci kullanımı artarsa FPS artar zaten dolayısıyla daha fazla ısınacaktır.
Daha detaylı şekilde test yaptım ekran kartı çok normal seviyede 90 bile görmedi fakat işlemci 95 görüyor.
@849546 bilemiyorum hocam herkes farklı bir şey söylüyor fakat bana göre 95 normal değil. FurMark kurup hem CPU burner testi hem de ekran kartı testi yapar mısınız?(ayrı ayrı.)
@849546 tamam hocam, şu ana kadar dediklerimden başka fikrim kalmadı. Yanlış bilgilendirmek de istemem fakat isterseniz gene bir temizlik yapın. Sorumluluk size ait unutmayın.
Hocam çok haklısınız ben sensörlerde hata ya da İstanbul'un sıcakları yüzünden sıcaklığın bu halde olduğunu düşünüyorum çüknü elimi değdirdiğimde aman aman bir ısı alıp elim acımıyor böyle devam ederse bir bilgisayarcıya gösteririm yardımların için teşekkür ederim.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.