Termal macuna dokunmak zarar verir mi?

Antec Formula 6 termal macundan eser miktar dilime değdi hiç sıkıntı yok (tadını merak ettim).

Termal macun mayonez ya da kremşanti değildir. Yine de afiyet olsun. :D

Konuya gelecek olursak, eliyle termal macun sürenler bile var. Yeter ki pinlere sürme aman diyim. Bu hatayı yapan çok var.

Termal macun parmak ile sürülmez. Parmaktaki yağ termal macunun viskozite değerini yükselteceği için ısı iletimi değeri düşer. Ayrıca parmaktaki yağ, temas ettiği çipin partiküllerini kapatacağı için yağ kalan yere termal macun etki etmeyecektir. En doğru yöntem macun kaşığı ile tüm temas yüzeyine ince şekilde yaymaktır. Ne uygulanacak yere nede termal macuna insan teni değmemeli.

Termal macun parmak ile sürülmez. Parmaktaki yağ termal macunun viskozite değerini yükselteceği için ısı iletimi değeri düşer. Ayrıca parmaktaki yağ, temas ettiği çipin partiküllerini kapatacağı için yağ kalan yere termal macun etki etmeyecektir. En doğru yöntem macun kaşığı ile tüm temas yüzeyine ince şekilde yaymaktır.

15:00'dan itibaren izleyin, kafi.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

@SideWinder

Neredeyse sistemimi her temizlediğimde termal macunu elimle sürüyorum. O yüzden pek birşey olacağını sanmıyorum.

Arkadaş parmakla sürdüğünü söylemiş ve bir şey olmayacağını düşünmüş. Ben sadece bu bilgiyi düzelttim ve doğru olanı yazdım. Vatan bilgisayarın olayı zaten gülünç bir durum. :)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Bu video'da asıl skandal soğutucunun bloğunu sarkacak şekilde bırakması. Vatan'dan sıvı soğutma alanlar, almayı düşünenler iki kere düşünmelidir.

Video dakikası 4:40 adam, "Silica gel" paketine "Naftalin bu nemlenmesin diye." dedi. Yahu insan bilmeyebilir ismini her şeyi bileceksin diye bir şey yok bari sallama yahu. Ama adam çok güzel sürüyor macunu. :D

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı