Termal macunu kendim değiştirebilir miyim?

Herr mira

Hectopat
Dizüstü bilgisayarımın termal macununu değiştirmeyi planlıyorum. 3 bilgisayarcıya gittim, 100-150 TL fiyat verdiler. Daha önceden değiştirmeye çalışmıştım kapağı açıp soğutucu blok vidalarını biraz zorlayıp olmayınca öyle kalıp geri takmıştım. Soru şu: Fiyat iyi mi yoksa gerekli ekipmanları alıp kendim mi yapayım?

Dizüstü bilgisayarımın termal macununu değiştirmeyi planlıyorum. 3 bilgisayarcıya gittim, 100-150 TL fiyat verdiler. Daha önceden değiştirmeye çalışmıştım kapağı açıp soğutucu blok vidalarını biraz zorlayıp olmayınca öyle kalıp geri takmıştım. Soru şu: Fiyat iyi mi yoksa gerekli ekipmanları alıp kendim mi yapayım?

Eliniz tornavida tutmayı biliyor ise yapabilirsiniz, ama yok ben yapamam diyorsanız bilgisayarcıya yaptırın.

Bilginiz ve tecrübeniz yoksa tavsiyem işe kalkışmayın. Fiyat çok vermiş zaten sürceği macun 1 TL'lik toptancı macunu soğutmaz bile.

Biraz bilgisayarına bağlı mesela bir arkadaşımın kullandığı lenovo laptopta fan temizleniyordu fakat işlemciye giden bakır borulara ulaşmak için arka kısımın tamamını çıkartman gerekiyordu. Eski laptopumda arka kapağı açma gibi işlemcinin termal macununa ulaşılabiliyordu yine de kolay bir işlem video izleyerek yapılabilir bence.

Kendin rahatlıkla yapabiilirsin.

Bilgisayar modeline göre kasa açılım bilgileri internette mevcuttur eminim. Oradan bakarak dikkatli bir şekilde parçaları çıkartıp macunu sürebilirsin.

Yaparsınız kardeşim daha yeni 3 bilgisayarın değiştirdim korkunuz varsa youtube de istemediğiniz kadar video var öğrenebilirsiniz.

İnternetten bir tam video izleyin 10 dakika alır, çok çok kolay bir işlem. Tek zorluğu termal macunu sürme kısmı. Sadece vida sökeceksiniz %100 emin olmak için laptop modelinize göre bile bakabilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
bu video işinizi görecektir o konuda da. Kesin kendiniz yapın. Hiç hiç olmadı bilen bir arkadaşınız akrabanız yok mu, ona para teklif edin 20 30 lira birlikte yapın sonra öğrenmiş olursunuz hem. Bilgisayarcı parça bile çalabilir ne olursa olsun gidilmemeli. Son çare bile değil.

Güvendiğin bir bilgisayarcıya ver parça çalabilirler. Ekipmanlar 200 gibi tutabilir gidip 10 TL macun almayacaksan.
Eğer 150 liralık bir tornavida yoksa 200 TL tutacağını sanmam.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı