Termal Macunu Nasıl Uyguluyorsunuz?

Sizin Uygulama Metodunuz Ne Olmuştu?

• I Harfi Şeklinde

Oy: 0 0,0%

• Oy verenlerin toplamı
    25

ACT1VO

Kilopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Kurumsal Firma Personeli
Siz bilgisayarını kendi toplayanlar, işlemcinize termal macun sürerken nasıl uyguladınız? Birçok kaynaktan izlediğim özellikte yurt dışındaki Youtube kanallarında (resmi MSI(r) Youtube kanalında bile) büyük bir çoğunluk işlemcinin merkez noktası diyebileceğimiz tam ortasına bir miktar sıkıp akabinde soğutucuyu takıyor. Ama bu tarafa gelip Technopat'ın montaj videolarını incelediğimizde de hiçbir zaman macun sıkılıp bırakılmıyor yüzeye yayılıyor. Aklıma birçok soru geliyor:
  • -Acaba termal macun yüzeye yayıldığında daha mı çabuk kuruyor? Bu nedenle mi yurtdışında yüzeye yayma işlemi yapılmıyor?
  • -Sadece işlemcinin içindeki merkez iç çekirdek ısısını emmek için mi uygulanıyor? Yüzeye yaymanın bir anlamı yok mu?
  • -Soğutucunun yüzeyi bu yüzeye yayma-yaymama işleminden ne derece etkileniyor?
  • -Bu termal macunun uygulanması olayı işlemcinin ömrüne etkisi nedir?
  • -Bir takım eski kaynaklarda X ya da I şeklinde uygulandığını gördüm, etkisi nedir?

Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Her yöntemin işe yarayacağını düşünüyorum, zira merkeze sıkıp plakayı yerleştirmek de zaten macunu yayıyor, merkeze sıkıp bir kredi kartı vs. benzeri bir şey ile macunu yaymak da aynı şey oluyor. Ben eski bir kredi kartı ile merkeze sürdükten sonra yaymıştım zira Recep Baltaş'da böyle yapmıştı diye hatırlıyorum. Önemli olan macunun her yerde eşit dağılması.

Termal macunu uygulamaktan ziyade macun yenilerken iki yüzeyi hangi sıvı ve ne yardımıyla temizlediğiniz çok önemlidir. Bunun için toz/kir tutan mikro fiber bezler ve termal materyalleri temizlemek için özel üretilmiş çözücüler/yüzey temizleyicileri var. ArctiClean bu iş için biçilmiş kaftandır. İki termal yüzey ne kadar eski termal materyallerden arındırılmış ve temiz olursa termal macun performansını o kadar iyi gösterir.

Uygulamaya gelecek olursak bu husus da çok önemlidir. Mr.Acar'ın postu kısaca olayı özetlemiş. Termal macun çok ince ve her tarafa eşit dağılacak bir şekilde sürülmelidir. Ne kadar az ve ince sürülürse o kadar iyi performans elde edilir. Ayrıca yayma işlemi termal macunun mikro boşluklara daha iyi dolmasını sağlayacağı için performansta artış gözlenecektir. Tabi termal macunlar uygulandığı andan itibaren tam performasını sergileyemezler. Bir termal macunun partikülleri ne kadar küçük ve yoğun olursa mikro boşluklara o kadar iyi yayılma performansı gösterir.

Son düzenleme:
Ben daha bir kaç gün önce yeniledim benimkini. Tüm yüzeye yaydım. İlk kez yeniledim ve bir sorun çıkmadı. CoolerMaster'ın bir macununu kullandım yanında kredi kartı benzeri bir kart geldi logolu. Onunla beraber tüm yüzeye yayarak işlemi gerçekleştirdim. Aslına bakarsan arkadaşların da dediği gibi merkeze de sıksan yaysan da aynı şey. Sonuçta merkeze sıksan soğutucuyu kapattığın anda üstüne uygulanan basınç ile o macun yayılacak tüm yüzeye. Fakat ben de macunu yaymayı öneriyorum. Daha garanti gibi geliyor bana. Sonuçta merkeze sıkınca az sıkarsan kapattığında ne kadar yayıldığını göremiyorsun. Fakat kendiniz yayarsanız az veya çok olduğunu fark edip ona göre işlem yapabiliyorsunuz. Kısaca yaymak daha mantıklı daha güvenli geliyor bana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…