Termal Macununu Yenilememek Sorun Oluşturur mu?

aybed

Decapat
Arkadaşlar başlıkta da belirttiğim gibi termal macunun durumuna bakıp yenilemeden toplayıp bilgisayarımı çalıştırdığımı söyledim ve boş durumundayken 37 derece olurken bana önemli olanın yük atındaki dereceye bakmalısınız dediniz. CS GO oyununda rekabetçi modunda oynadığımda ise 79-80 arası bazense 81-82 arasında gidip geldi. Oyundan hemen sonra foruma geldim ve şu an 50 derece. Sizce bir sıkıntı var mı bilgisayarımda? (ASUS K555U)

Son düzenleyen: Moderatör:
Core i5 6200U NVIDIA GeForce 940MX.

Peki termal macun geldiği zaman kullandıktan sonra bu değerler devam eder mi yoksa gözle görünür düşüş verir mi? Üç buçuk sene önceki macun varda.
O işlemci için 70-80 çok riskli değil.
Siz yine de termal macunu yeniletin ne olur ne olmaz.
Eğer işlemcinizin termal macunu eskidiyse yeterice soğutamadığı için işlemci sıcaklığı yükselir.
Benim dizüstü bilgisayarımın işlemcisi i7 7700HQ boşta iken 30-35 ancak PUBG'ye girdiğimde 80'e kadar çıkıyor. Ancak sizin işlemcinizin sıcaklığı 85-90'a çıkmasın arada bir kontrol etmenizde yarar var.

evet zaten bildiğim kadarıyla 90 gibi rakamlara çıkınca kendisini güvenli moda alıyor.

O model pek iyi değil. Mümkünse iptal edip MX-4 tercih edin.
İptal etme bir şansım yok ama ne gibi kötü öğrenebilirsem belki kullanmam. Bilgisayarı sıfır aldım ve üç buçuk senedir daha bir kere bile termal macununu değiştirmedim. Fabrikasyon macunundan bile kötü müdür?

Teşekkür ederim dostum. Termal macun için Cooler Master'ı tercih ettim. Sence nasıldır?

Cooler Master soğutma konusunda orta, üst bir markadır iyi seçim

Termal macunu sipariş verdim ama şu an bile bilgisayrdayım ve gözüm işlemcinin derecesinde.

Çok yük bindirmediğiniz sürece sıkıntı olcağını sanmam dikkat edin ısıyı kontrol ederek kullanmanızda yarar var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…