Elektronik Termalright TL-C12cw s X3 triple fan kit 679,44TL!

Hocam tanesini 500 TL yapmışlar ama 104 CFM aşırı yüksek bir değer değil mi? Çok kaliteli bir şeye benziyor.
İyi fan.

Alıp almama konusunda kararsız kaldım. Alırsam kasamın üst tarafına 2 tane takacağım. Sıcaklık değerlerinde bir değişiklik olur mu yoksa gereksiz mi olur sizce?

Kasa uzunsa üste 2 tane kısa ise üste 1 tane takarsan faydası olur muhakkak.

Fanlarda motor sesi var deniyor kullananlar onaylayabilir mi? Ucuz etin yahnisi mi?

Kasamda 5 tane bu fandan var. 3 tanesi üstte 2 tanesi kule tipinin üstünde. Evet motor sesi var.

Kasamda 5 tane bu fandan var. 3 tanesi üstte 2 tanesi kule tipinin üstünde. Evet motor sesi var
Sessiz ortamda mı duyuyorsunuz yoksa boşta mı? Kasa uzaklığı ne kadar? Mesh mi?

Ben yeni kasa aldım Lian Li, yanında 3 adet fan verdiler ancak molex. Işığı kapatma opsiyonu yok ve rahatsız ediyor bir süre sonra.
Aerocool Duo Pro 12 sipariş verdim bakalım. Bunu tercih etmemin sebebi ise kumanda ve kontrolcü de mevcut olması.

OLUMSUZ İNCELEME VİDEOSU

Normalde alma niyetim vardı ama bu incelemeyi izledikten sonra vazgeçtim. Adam üstüne basa basa 3 adet 15 dolar ve çok ucuz olmasına rağmen, yine de kasa fanı olarak alınmaz diyor. Sırf insanları uyarmak için bu videoyu çektim diyor.

Kısacası, radyatör ya da CPU fanı olarak kullanacaksanız alınabilir diyor, ama kasa fanı olarak kullanacaksanız düşünmeden sayfayı kapatın diyor, almayın.

OLUMSUZ İNCELEME VİDEOSU

Normalde alma niyetim vardı ama bu incelemeyi izledikten sonra vazgeçtim. Adam üstüne basa basa 3 adet 15 dolar ve çok ucuz olmasına rağmen, yine de kasa fanı olarak alınmaz diyor. Sırf insanları uyarmak için bu videoyu çektim diyor.

Kısacası, radyatör ya da CPU fanı olarak kullanacaksanız alınabilir diyor, ama kasa fanı olarak kullanacaksanız düşünmeden sayfayı kapatın diyor, almayın.

Şimdi izledim. Kasa fanı olarak tavsiye etmiyor ama CPU soğutucu ya da radyatör için alınır diyor. İlginç bir durum var. Çünkü kasa fanı Air Flow yani hava akışı fanları kasalar için idealken, AP fanlar yani Air pressure fanlar önlerinde engel olsa da basınç sağladıkları için gösterdikleri hava akışını %10+- şekilde sağlayabilirler ve sıkışık alanlardan basınç ile daha fazla hava geçişi sağlarlar.

Şimdi Air pressure 120mm bir fanı kasa fanı olarak kullanamazsın diye fiziken bir kanun yok. Aksine kasanın içinde çok fazla kablo ve hava akışının daraldığı nokta var ise özellikle AP fan kullanılır hava akışı yerine Air pressure fanlar kullanılır. Misal egzoz fanları her zaman Air pressure seçer insanlar peki neden? Çünkü egzoz fanların önünde metal bloktaki ufak deliklerden fanın havayı geçirerek tahliye etmesi lazım. Bu bağlamda senin hava akışı fan'a değil, hava basıncı sağlayabilen bir Fan'a ihtiyacın var demektir.

İlginç bir inceleme olmuş test metotları falan güzel ama yine de teorik mantığın önüne geçemedi bende. Bakalım deneyip göreceğiz, sanırım en zararlı çıkan ben olacağım bu Video'daki kişi eğer haklıysa 😁

Şimdi izledim. Kasa fanı olarak tavsiye etmiyor ama CPU soğutucu ya da radyatör için alınır diyor. İlginç bir durum var. Çünkü kasa fanı Air Flow yani hava akışı fanları kasalar için idealken, AP fanlar yani Air pressure fanlar önlerinde engel olsa da basınç sağladıkları için gösterdikleri hava akışını %10+- şekilde sağlayabilirler ve sıkışık alanlardan basınç ile daha fazla hava geçişi sağlarlar.

Şimdi Air pressure 120mm bir fanı kasa fanı olarak kullanamazsın diye fiziken bir kanun yok. Aksine kasanın içinde çok fazla kablo ve hava akışının daraldığı nokta var ise özellikle AP fan kullanılır hava akışı yerine Air pressure fanlar kullanılır. Misal egzoz fanları her zaman Air pressure seçer insanlar peki neden? Çünkü egzoz fanların önünde metal bloktaki ufak deliklerden fanın havayı geçirerek tahliye etmesi lazım. Bu bağlamda senin hava akışı Fan'a değil, hava basıncı sağlayabilen bir Fan'a ihtiyacın var demektir.

İlginç bir inceleme olmuş test metotları falan güzel ama yine de teorik mantığın önüne geçemedi bende. Bakalım deneyip göreceğiz, sanırım en zararlı çıkan ben olacağım bu Video'daki kişi eğer haklıysa 😁

Vallahi kardeş, ben bunun yerine N11'den Arctic P12 PWM pst aldım beyaz renk, 2 adet 900 lira.

100 lira kupon düştü, 800 oldu. 160 lira Nays geri ödeme olacak. 2 adet 640 liraya geldi işte.

Vallahi kardeş, ben bunun yerine N11'den Arctic P12 PWM pst aldım beyaz renk, 2 adet 900 lira.

100 lira kupon düştü, 800 oldu. 160 lira Nays geri ödeme olacak. 2 adet 640 liraya geldi işte.

Çok güzel kapatmışsın gerçekten hayırlı olsun. Benim durumun farklıydı işte biraz. Bana 12 adet lazımdı o yüzden zar atmak zorunda kaldım fiyat/performans olarak 😁 3 kasa altı, 3 kasa yanı, 3 kasa üstü, 2 CPU soğutucu, 1 kasa arkası😁

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kasa fanı olarak sunduğu performans, fiyatı için gayet güzel. Radyatörde ya da kule tipi soğutucuda kullanıldığında performansı daha da yükselmiş ve ses seviyesi de iyi. RGB olmasa daha da ucuz olurmuş.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı