Terminal komutlarını nasıl öğrenebilirim?

Linux dağıtımlarının forumları ve wiki adreslerinden öğrenebilirsin.
Yotuube üzerinde de kaliteli anlatımlar var elbette.

Udemy kursları işe yarar tabiki. Şuan bende Hacking alanında bir tane çıkarıyorum, ama terminal bilgisi için kesinlikle Udemy kursu alınmaz. Eğer adam terminal'de harikalar yaratmıyorsa para verme asla. Terminal bilgisini senin edinmen gerek, zamanla,deneye deneye,internette araştırarak. Bide bir sayfada translate aç sonrada terminal aç ve terminale help yazıp biraz çevir :)
Temel birkaç komutta yazayım buraya
pwd - Bulunduğun dizini gösterir. /home/s3yl3rd/
ls - Bulunduğun dizin içini listeler,gösterir. /Desktop/ /Downloads/ /Videos/ /Music/ gibi
cd - Dizin değiştirir.cd Desktop der isen s3yl3rd dizininden Desktop dizinine gider. /home/s3yl3rd/Desktop
cd .. - Bir önceki dizine gider. /home/s3yl3rd/ olur fark ettiysen az önce Desktop içindeydik.
clear - terminal ekranını temizler.
mkdir - klasör yaratırsın. örnek : mkdir lalala dersin ve s3yl3rd içine lalala diye klasör oluşur.
cp - kopyalamana yardım eder. metin belgesi vs. için cp dersin klasör için cp -r dersin. az önce oluşturduğum lalala klasörünü Desktop içine kopyalayayım. şuan s3yl3rd içinde olduğum için direk lalala yazacağım eğer uzak bir dizinde isen tam dizin ismi yazman gerek. cp -r lalala /home/firat/Desktop/
rm - silme komutu. metin belgesi gibi şeyleri silmek için rm ..... eğer klasör silmek istersen rm -r klasöradı
Bir kaç komut yazdım umarım yardımcı olmuşumdur. Ayrıca Debian tabanlı sistemlerde güncellemeler,indirmeler şu şekilde yapılır.
apt-get update,apt-get upgrade,apt-get dist-upgrade gibi depoda olan şeyler'de apt-get install ...
diyerek kurulabilir. Silmek için ise apt-get remove ... diyebilirsin.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı