Terminallerin ne gibi farkları var?

249873

Kilopat
Ben genelde Windows'un klasik CMD'sini kullanıyorum. Powershell ve git bash gibi şeyleri de sadece duydum. Aralarında ne gibi farklar mevcut? Mesela Powershell'de yarn sanırım çalışmıyor.

1674246824789.png

PowerShell CMD'ye göre daha fazla özelliğe sahip. Bazı özel komutlar sadece PowerShell üzerinden çalışabiliyor.

Mesela Windows 10 içerisinde silinmeyen bazı programları sadece PowerShell ile silebilirsiniz.

CMDPowerShellBash
CMD, komut tabanlı özelliklere sahip Microsoft Windows işletim sistemi için komut satırıdır.Powershell, sistem yöneticileri için özel olarak tasarlanmış ve .Net Framework tabanlı görev tabanlı bir komut satırı arabirimidir.Bash, çoğu Unix/Linux tabanlı işletim sistemi için bir komut satırı ve komut dosyası dilidir.
Oluşturulan çıktı karakterler şeklindedir.Powershell, giriş ve çıkışı nesne olarak ele alır.CMD gibi, Bash da giriş ve çıkışı metin yapıları olarak ele alır.
CMD, metin tabanlı bir komut satırı arabirimi kullanır.Powershell daha etkileşimli bir grafik komut satırı arabirimi CLI vardır.Bash, CMD gibi metin tabanlı basit bir kullanıcı arayüzüne sahiptir.
Tüm Windows işletim sistemlerinde varsayılan bir program olarak gelir.Windows 2007 ve sonraki sürümlerde, PowerShell yerleşik bir programdır. Bundan önce, ayrı bir program olarak yüklenmesi gerekir.Linux ve Unix sistemleri çoğunlukla Bash kullanır ve Linux ve Unix işletim sistemlerinde ilk günden itibaren kullanılır.

Alıntı sitesi: Difference Between CMD vs Powershell vs Bash - ServerTribe

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı