Terraria'da ne yapılabilir?

Dediğim gibi sadece açık alanlardan giriyoruz, kendimiz kazıp bulmaya çalışmıyoruz.
İlk hedefiniz maden kasmak olsun. Dünya üzerinde sağa sola kazıp maden arayın. Demir, bakır, altın çok fark etmez hiç değilse setiniz olsun. Ardından Slime King ve Eye of Cthulhu/Eater of World (dünyadan dünyaya değişiyor) bosslarını kesin. Zaten çok kolay bosslar küçük bir platform inşa edip rahatça kesebilirsiniz.

İlk olarak zırhınızı ve en iyi eşyalarınızı alın tavsiyem yay veya silah kullanmanızdır çünkü bosslar size vurduğu zaman teke yakın vurdukları için kolayca ölürsün ve altın kaybedersin.
En basit boss olarak Eye of Cthulhu kabul edebiliriz öldürmesi basit ve düşürdüğü eşyalar başlangıç seviyesi için çok iyi sayılır. 2800 / 3640 can puanına sahip, 15 / 30 can puanı kadar hasar veren dev bir gözdür. Oyundaki en kolay 2. bosstur.

Görüntüsü bu şekildedir. Belli bir hasar aldıktan sonra ikinci forumuna geçer ve ilk forumuna göre daha fazla hasar verir.

İlk ve ikinci formu bu şekildedir. Peki nasıl çağırırız? Eye of Cthulhu'nun 3/1 şans ile spawn olmasını beklemek. O şartlar nedir? O şartlar şunlardır:
O dünyada daha önce Eye of Cthulhu kesilmemiş olmalı.
200 can puanı ve 10 defans puanınız olmalı.
3 adet NPC evinize gelip, yerleşmiş olmalı
Oyunda summon dediğimiz bossları üretmek ve çağırmak için kullanılan bir üretme masası gibi düşün. Oyunun hangi biyomda oluştuğuna bağlı olarak görüntüsü değişir fakat ikisi de aynıdır sadece görüntü farkı var.

Görüntüsü bu şekilde önceden söyleyim oyunun oluştuğu zaman kırmızı biyom oluştuysa diğer biyom oluşmaz. Aynı şekilde diğer biyom oluşursa kırmızı biyom oluşmaz.
Bu Summoner sadece akşam ve geceleri kullanılabilir. (Oyun saati ile 7:30 p. M ile güneşin yavaş yavaş doğmaya başladığı zaman arası.) Yani kısacası bosslar ile sadece geceleri savaşabilirsin (belli bosslar hariç)

6 lens ile summon üretip çağırabilirsin
Ee şimdi mesela ben bu bossu kestim diyelim bana neler düşecek. Düşen itemleri aşağıda paylaştım.

Az önce belirttiğim gibi dünyanda kırmızı biyom yani Crimson oluştuysa Corrupt ürünler asla düşmez. Veya Corrupt biyom oluştuysa Crimson ürünleri asla düşmez.
İlk boss buydu üstte belirttiğim gibi gene eyeden düşen itemler ile kendine zırh ve yay yap. Tavsiyem bir bossu 2 veya 3 kere kesmen sonraki boss ile savaşırken zırhın iyi olduğu için daha kolaylık sağlar.
İkinci boss gelelim şimdi söyleyeceğim boss Corrupt biyom oluştuysa savaşabilirsin. Bossun adı Eater of Worlds

Görüntüsü bu şekilde parçalardan oluşuyor. Aynı örümcek adamdaki kum adam misali parçaları kesince küçülmeye başlıyor Eater of Worlds, 7485 / 10479 can puanına sahip, Corruption bozulma temalı bir bosstur. Haritasında Crimson bozulma olanlar kesemez.

Dünyan böyleyse haritadan açtığın zaman (tabii ki haritada bunların içine girdiysen böyle gözükür) Eater of Worlds, bir düşman gibi değil, birden fazla düşmanmış gibi hareket eder. Bu gözünüzü korkutmasın, basit bir bosstur. 1 kafası, 48 gövdesi, 1 kuyruğu vardır.
Kafasının can puanı 65 / 91, verdiği hasar 22 / 48.
Gövdelerinin can puanları 150 / 210, verdikleri hasar 13 / 20.
Kuyruğunun can puanı 220 / 308, verdiği hasar 11 / 17.
İki türlü çağrılabilir. Birincisi, Corruption bozulmanın alt katmanlarında Shadow Orbları kırarak. Shadow Orblar hammer ile kırılır. Shadow Orbları çevreleyen bloklar, erken safhalardaki kazmalar ile kırılamadığı için yanınızda bomba taşımalısınız. 3 adet Shadow Orb kırdığınızda gelecektir.

Orb görüntüsü bu şekildedir. Onları Hammer ile kırınca belli bir ihtimale göre eşya düşürüyor. Ama her kırdığında ekranda mesajlar çıkıyor. Ben orb ile uğraşamam diyorsan summon olarak yapıp çağırabilirsin ama pek tavsiye etmem oyunun ilerleyen zamanlarında böyle çağırman daha mantıklı olur.

Yapımı bu şekilde bu bossu yendiğinde bunlar düşer.

Eğer oyunun kırmızı biyomda ise üsteki boss yerine Brain of Cthulhu adlı bir boss ile kapışmak zorundasın. Oyun bitirmiş biri olarak söylüyorum ilk başta Eater of World bossuna kıyasla bu biraz daha zordur çünkü sinirlenince veya canı aza düşünce küçük bücürler diyiyim bücürleri üzerine salıyor ve köşeye sıkışırsan çok kolay ölebilirsin o yüzden platform yapıp kapışman çok daha iyi olur. Bir de üsste söylemeyi unuttum platform hazırlayıp platformların üstüne kamp ateşi koyarsan canın daha hızlı dolar.

Görseli bu şekildedir. Tipinde hayır yok bu bossun Brain of Cthulhu, 3000-4000 / 5700-7700 can puanına sahip, Crimson bozulma temalı bir bosstur. Haritasında Corruption bozulma olanlar kesemez.

Crimson bozulma bu şekildedir. Brain of Cthulhu, 20 ila 30 arasında değişen yuvarlak Creeperleri ile saldırır öncelikle. Bu Creeperleri kesmeden bossa saldıramazsınız. Creeperleri kestikten sonra bossun canı 1000 ila 2000 arasında iken ikinci formuna dönüşür.
İlk formu 3000 / 4000, Creeperler ile 5700 / 7700 can puanına sahip. Verdiği hasar 30 / 54.
Creeperler, 100 / 200 can puanına sahip. Verdikleri hasar 20 / 40.
İki türlü çağrılabilir. Birincisi, Crimson bozulmanın alt katmanlarında Crimson Heartları kırarak. Crimson Heartlar hammer ile kırılır. Crimson Heartları çevreleyen bloklar, erken safhalardaki kazmalar ile kırılamadığı için yanınızda bomba taşımalısınız. 3 adet Crimson Heart kırdığınızda gelecektir.

Crimson Heart bu şekildedir. Diğer çağırma yolu ise bu şekildedir.

Tekarar söylüyorum böyle çağırmak uğraştırır biraz bu bossu yenince bunlar düşer.

Oyunda hard mode dediğimiz yani kısacası zor mod var zor moda geçmeden önce son 4 boss kaldı. Queen bee adlı bir boss var ama onu yazmıycam oyunun ilk başlarında önemli değil hatta sırf zevk amaçlı kesilmek için oyuna koymuşlar. Queen bee en kolay boss sayılabilir. Diğeri ise King Slime benim tabirim ile Kral Süleyman buda zevk bossudur bunu kesmenize gerek yok naten çok basit bir taktik ile de kesilebiliyor.

En önemli 2 boss kısmına gelelim bunlar oyunun dönüm noktasını sağlar diyelim ilk olan Skeletron adlı bir bossdur. Bu bossu yendiğin zaman sığınak gibi bir yeri açar ben hapishane diyorum tam tabiri şuan aklıma gelmiyor. Bunu çağırmanın tek yolu var oyunun sağında veya solunda bir şato gibi bir yapı görebilirsin.

Bossun görüntüsü ve şato olarak bahsettiğim yer burasıdır. Tabi buraya gittiğinde old man adında kısacası yaşlı bir amca seni karşılıycak ve akşama doğru yani bossların çağrıldığı vakit (7.30)
sana çağır seçeneğini sunucak çağırırsan üsteki görsel gibi onla kapışıcaksın. 2 kolları ve kafası var önce kolları sonra kafayı hallet ama belli yerde dönerek sana saldırı yapar orda kaçman gerekir yoksa baya hasar verir. Unutmadan söyleyeyim bütün bosslar (zevk için kesilenler hariç) sabah olmaya yakınken üstüne doğru gelerek canın farketmeksizin tek vuruş atar ve canın 200 olsa bile tek yiyip ölürsün ve boss aşağı doğru kaçar kısacası yok olur. Bu bossu yenmek kolaydır başta söylediğim gibi her zaman yay kullan çünkü yakım dövüş etkisizdir ve çabuk ölürsün. Skeletron bossunu yendikten aşağısı açılır ve oraya girersin ordan büyülü kitaplar ve sandıklar açarak gelişebilirsin. Ben genelde kitap için oraya iniyorum. Eğer old man ile kapışmadan aşağı gitmeye çalışırsan bir kafa çıkar ve seni kovalayıp çok hızlıdır bu arada tek atar. Ve son bosa gelelim bu boss hard mode öncesi en önemli bosstur adı Wall of Fleshdir. Bu bossu anlatamam çok detaylı ve önemli bir boss olduğu için atacağım videoyu izlemen iyi olur.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Eğer kafana takılan bir soru varsa çekinmeden sorabilirsin.

Son düzenleme:
Brain, Eye, King Slime ve Skeletron bosslarını yendik, şuan Crimstone setlere sahibiz. Sonraki boss olarak hangi bossu kesebiliriz?

Brain, Eye, King Slime ve Skeletron bosslarını yendik, şuan Crimstone setlere sahibiz. Sonraki boss olarak hangi bossu kesebiliriz?
Hocam aşağı doğru kazıp lavların olduğu kısıma inceksiniz. Sonra orda "Hellstone" adlı bir maden var onu kırmanız gerekiyor. Hellstone kırmak için crimson kazmaya sahip olmalısın naten kazmayı yaptıktan sonra "Mine Hellstone" tarzında yazı çıkar. Lavların olduğu kısma indikten sonra ilk olarak kırmızı fırını aramanız gerek çünkü Hellstone sadece onda çevirip kılıç veya zırh yapabiliyorsun. Ayrıca obisdyen de lazım yanlış hatırlamıyorsam 3 Hellstone ve 1 tane obsidyen kullanarak 1 külçe elde edebiliyorduk. Hard mode öncesi oyunun en iyi zırhı hellstonedur. Sonra paylaştığım linkdeki videodan Wall Of Fleshi nası kesceğini öğrenebilirsin. Ama unutma Hard mode geçtiğin zaman ilk günler çok zor gelicek. 50 veya 60 hasar vuran moblar, çok zor ölen ve neredeyse Eye bossunun canı kadar moblar oluşçak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…