Tersine mühendislik için kaynak önerisi

Practical Reverse Engineering kitabını öneriyorum. İçerisinde x86, x64 ve ARM mimarilerini barındırıyor. Kitap ülkede yok. Amazon'da satılıyor ve Türkiye'nin ekonomik şartlarından ötürü çok pahalı.

Web üzerinden yaptığınız bir aramada ikinci sırada PDF'ini bulabilirsiniz. Bunu söylüyorum fakat korsan sayılır mı, sayılırsa da göz ardı edilmeli mi emin değilim. Sonuçta video oyunları gibi bir eğlence odaklı istekten çok öğrenme odaklı bir ihtiyaç.

Tersine mühendislik, mevcut bir ürünün veya sistemin iç yapısını anlamak ve analiz etmek amacıyla kullanılan bir yöntemdir. İşte tersine mühendislikle ilgili olarak faydalı kaynaklar:
  1. "Reversing: Secrets of Reverse Engineering" (E. Cole) - Bu kitap, tersine mühendislik konusunda kapsamlı bir kaynaktır. Tersine mühendislik sürecini adım adım açıklar ve farklı teknikleri, araçları ve metodolojileri ele alır.
  2. "Practical Reverse Engineering: x86, x64, ARM, Windows Kernel, Reversing Tools, and Obfuscation" (B. Dang, E. Gazet, A. Bachaalany) - Bu kitap, farklı platformlar ve işletim sistemleri üzerinde tersine mühendislik yapmayı ele almaktadır. x86, x64 ve ARM mimarileriyle ilgili pratik bilgiler sunar.
  3. "Reverse Engineering for Beginners" (D. Perry) - Bu kitap, tersine mühendislik konusunda temel bir anlayış sağlamak için hazırlanmıştır. Temel kavramları, süreçleri ve araçları açıklar.
  4. "IDA Pro Book: The Unofficial Guide to the World's Most Popular Disassembler" (C. Eagle) - Bu kitap, IDA Pro adlı popüler bir disassembler aracının kullanımını ayrıntılı bir şekilde ele alır. Tersine mühendislik için sıkça kullanılan bu aracın işlevlerini ve özelliklerini öğrenmek için iyi bir kaynaktır.
  5. Online kaynaklar: Tersine mühendislikle ilgili olarak çeşitli bloglar, forumlar ve video eğitimleri bulunmaktadır. Örneğin, "Reverse Engineering Stack Exchange" adlı bir forum, tersine mühendislikle ilgili soruları sormak ve yanıtlar bulmak için faydalı bir kaynaktır. Ayrıca, YouTube üzerinde tersine mühendislikle ilgili eğitim videoları bulunabilir.
Tersine mühendislik, pratik deneyim gerektiren bir alandır, bu nedenle kitapları okurken pratik yapmak da önemlidir. Örnekler üzerinde çalışmak, gerçek dünya senaryolarını anlamak ve deneyim kazanmak için çok önemlidir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı