Tersine mühendislik için video önerisi

harakiri1213

Picopat
Daha fazla  
Selamlar ben 15 yasinda yazilima ilgisi olan biriyim. Çok da bilgim olmasa da aşırı istekli bir sekilde ogrenmek istiyorum fakat YouTube gibi platformlardaki videolarla hemen sıkılıyorum. Son zamanlarda tersine mühendislik ilgimi cekmeye basladi ama nereden baslayacagimi gram bilmiyorum. Önerileriniz olursa cok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hangi alanda tersine muhendislik ogrenmek istedigine gore bu sorunun cevabi degisecektir.
Malware reversal mi? Game hacking mi? Lisans cracklemek mi? Gomulu sistem analizi / duzenlemesi mi? Bu konuda net olursan sana yardimci olacagini dusundugum bilgiler verebilirim.

Hangi alanda tersine muhendislik ogrenmek istedigine gore bu sorunun cevabi degisecektir.
Malware reversal mi? Game hacking mi? Lisans cracklemek mi? Gomulu sistem analizi / duzenlemesi mi? Bu konuda net olursan sana yardimci olacagini dusundugum bilgiler verebilirim.

Hocam karar veremiyorum gomulu sistem analizi disindakileri inceledim gram fikrim yok malware reversal ilgimi daha cok cekti ama bir yandan game hacking ve cracklemek de ilgimi cekti bilemiyorum :D

Hocam karar veremiyorum gomulu sistem analizi disindakileri inceledim gram fikrim yok malware reversal ilgimi daha cok cekti ama bir yandan game hacking ve cracklemek de ilgimi cekti bilemiyorum :D
YouTube uzerinden Guided Hacking kanalinin iceriklerinden faydalanabilirsin. Reverse Engineering kolay degildir, buyuk sabir ve ozveri ister. Katlanabileceksen devam etmeni oneririm, bu yetenegi dogru kullanmanin finansal ve deneyimsel acidan getirisi devasa. Kucuk yasta bir merakla giristigim sektor hayatimi kurtardi.

YouTube uzerinden Guided Hacking kanalinin iceriklerinden faydalanabilirsin. Reverse Engineering kolay degildir, buyuk sabir ve ozveri ister. Katlanabileceksen devam etmeni oneririm, bu yetenegi dogru kullanmanin finansal ve deneyimsel acidan getirisi devasa. Kucuk yasta bir merakla giristigim sektor hayatimi kurtardi.
hangi sektore girmistiniz hocam cok merak ettimde

Oyunlarda tersine mühendislik yapacaksanız guidedhacking kanalı temelini öğretiyor fakat ileri seviye (günümüz anti hileleri) için kaynak çok sınırlı.

Hangi sektör acaba?

Her alanın tersine mühendisliği var. Eğer entegre (millet ağzıyla chip) kıracaksan özel ekipmanlar ve yüksek çözünürlüklü, kaliteli mikroskoplar gerekiyor. Ayrıca sayısal tasarım ve elektronik bilginizin çok üst düzey olması lazım. Herkesin ha diyince yapabileceği bir şey değil yani.

Gömülü sistem/yazılım kısmında göreceli daha az malzeme lazım ama bu da ucuz değil. En kötü ihtimalle orta kalitede ev laboratuvarı gerekli (osiloskop, logic analyzer, kodun koştuğu işlemciye özel debugger'lar vs. vs.). Ve yine üst düzey donanım ve yazılım tecrübesi gerekli.

En yapılabilecek olan ve kaynak bulabileceğin tür; basit .exe kırma/bypasslama işleri. Bu en basitleri olduğu için bununla başlayıp yıllarca tecrübe kasman lazım ki ondan sonra crack işleridir, malware reversal işleridir yapabilesin. Bu iş öyle filmlerde/dizilerde göründüğü gibi değildir, öyle insanlar da yok zaten. Gerçekten sabır ve tecrübe işi. Millet C/C++ dilini anlamıyor, korkuyor. Senin oturup assembly ve makine kodunu anlayabilir hale gelmen lazım. Gerçekten yıllar lazım. Başarabilirsen uçar gidersin, hayatını verdiğine değer. Başaramazsan da denerken öğrendiklerin bir yerlerde illaki işine yarar. Ama öyle hobi olarak falan yapılacak bir şey değil. Anlatmak istediğim bu.

Her alanın tersine mühendisliği var. Eğer entegre (millet ağzıyla chip) kıracaksan özel ekipmanlar ve yüksek çözünürlüklü, kaliteli mikroskoplar gerekiyor. Ayrıca sayısal tasarım ve elektronik bilginizin çok üst düzey olması lazım. Herkesin ha deyince yapabileceği bir şey değil yani.

Gömülü sistem/yazılım kısmında göreceli daha az malzeme lazım ama bu da ucuz değil. En kötü ihtimalle orta kalitede ev laboratuvarı gerekli (osiloskop, Logic analyzer, kodun koştuğu işlemciye özel debugger'lar vs. vs.). Ve yine üst düzey donanım ve yazılım tecrübesi gerekli.

En yapılabilecek olan ve kaynak bulabileceğin tür; basit .exe kırma/bypasslama işleri. Bu en basitleri olduğu için bununla başlayıp yıllarca tecrübe kasman lazım ki ondan sonra crack işleridir, malware reversal işleridir yapabilesin. Bu iş öyle filmlerde/dizilerde göründüğü gibi değildir, öyle insanlar da yok zaten. Gerçekten sabır ve tecrübe işi. Millet c/c++ dilini anlamıyor, korkuyor. Senin oturup Assembly ve makine kodunu anlayabilir hale gelmen lazım. Gerçekten yıllar lazım. Başarabilirsen uçar gidersin, hayatını verdiğine değer. Başaramazsan da denerken öğrendiklerin bir yerlerde illaki işine yarar. Ama öyle hobi olarak falan yapılacak bir şey değil. Anlatmak istediğim bu.

Hocam cok cok teşekkür ederim cevabiniz icin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı