İnceleme The Cabin Factory

Makaleler
11
Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
GPU: AsRock Phantom Gaming 6800 XT 16 GB
RAM: Patriot Viper Venom 32 GB (16x2) DDR5 6000MHz
CPU: AMD Ryzen 5 7500F | Phantom Spirit
Anakart: ASUS PRIME B650M-R
SSD: Kingston 1TB SKC3000S Gen4x4 NVMe M.2
SSD 2: Samsung 970 Evo Gen3x4 NVMe M.2

Steam sayfası:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İndirimsiz fiyatı: $1.99 (83 TL)
İndirimli fiyatı: $1.49 (62 TL)

Oyunun amacı ve hikayesi

Gerçekçi korku kabinleri üreten bir şirkette denetmen olarak görevlendirilmişiz. Görevimiz banttan gelen kabinlere teker teker girip anomali, hareket, ses veya tuhaflık olup olmadığını kontrol etmek. Kabini kontrol ettikten sonra eğer bir şey ile karşılaşırsak "DANGER" butonuna basıyoruz, her şey normalse "CLEAR" butonuna basıyoruz. Kısasa, anomali kovalıyoruz.

Tehlike anında doğru karar vermezsek sonumuz ölüm oluyor. Oyun aslında kolay gözüküyor fakat hiç öyle değil. Bazen öyle bile anomali oluyor ki dikkat etmiyoruz. Bize zarar verebileceğini tahmin edemediğimiz, dikkat edemediğimiz için genellikle ölüyoruz.

Oyun içi atmosfer ve oynanış

Oyun, klasik jump Scar'e ile korkutmaktan çıkıp, anomaliler ile gergin bir atmosfer oluşturmaya çalışıyor. Ortamdaki sessizlik, mekanik olarak çıkan sesler, kabinlerin çok fazla karanlık olması oyunun gerginliğini fazlalaştırmış. Oyunun işleyişini çözdükten sonra oyun biraz daha kolaylaşıyor. Kolaylaşsa bile her an yanılabiliyoruz ama. Eğer anomalileri ezberlersek oyunu 15 - 20 dakikada bitirmek mümkün.

Ben bu oyunu yaklaşık olarak 1 saat 20 dakika oynadım. Daha oynanır mıydı bilmiyorum ama bir noktadan sonra iyice sıkıldım. Bu oyun ciddi anlamda uzun bir deneyim sunmuyor. Bir süre sonra ezbere dönüyor ve atmosferden tamamen çıkıyorsun. 4. veya 5. kabinde artık aynı şeyi yapıyorum kıvamına geliyoruz.

Beklentilerim

Oyunun "çok oyunculu" etiketi gerçeği yansıtmıyordu. Benim oynadığım zamanda bu yazı vardı ve tepkilerden dolayı kaldırıldı. Bu yazıyı tahminen Twitch entegrasyonu için koydular çünkü entegrasyon var ve oylama yapılabiliyor oyun içerisinde. Keşke geliştirici uzun süreler boyunca bu etiketi tutup, oyuncuları yanlış yönlendirmeseydi. Bunun haricinde biraz daha çeşitlilik olabilirdi. Ezbere dayalı değil de, her kabinde sürekli değişiklik olsa ve bunu oyuncuya hissettirmese daha iyi olurdu.

Belirttiğim üzere kendini tekrar eden yapı

Başta oyun atmosferi, gerici ortamı nedeniyle içerisine çekiyor fakat 4-5 kabin sonra her şey rutin hale geliyor. Kabine gir - kontrol et - anomali var mı? Anomali yok mu? Karar ver - sıradaki kabine geç. Bu döngü bir noktadan sonra sıkıcı hale geliyor. Hikayesi parça parça ilerliyor ama derinleşmiyor. Ucuz ama kısa ömürlü bir oyun yapısı. Fiyatı düşük olmasaydı denemezdim bile herhalde.

Oyun hakkında genel deneyim

Kısa süreli deneyim olarak kötü değil. Atmosferi gergin, fikir olarak özgün bir oyun. Oynanışı gayet sade ve anlaşılır. Uzun vadede asla oynanmayacak bir oyun. Düşük fiyatlı, 1 saatlik bir deneyim arıyorsanız oyunu deneyebilirsiniz. Hikaye derinliği yok, yeniden oynanabilirlik yok. Fikir güzel, oyun zayıf.

Oyun hakkında olumlu düşüncelerim

• İlgi çekici konsept
  • Gergin atmosfer
  • Kısa süreli deneyim (kısa oyun sevene artı bir avantaj.)
  • Düşük fiyat

Oyun hakkında olumsuz düşüncelerim

• Oynanışı kısa ve ezberleniyor
  • Hikaye çok yüzeysel
  • Zorluk dengesiz
  • Kısa süreli deneyim

Oyuna genel puanım: 4 / 10​

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…