İnceleme The Casting of Frank Stone™ hakkında düşüncelerim

Katılım
31 Aralık 2020
Mesajlar
31.731
Makaleler
53
Çözümler
402
Yer
Osmaniye, Türkiye
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
PC: Intel Core i5-12400F | ASUS Dual RX 6600 | ASUS Prime H610M-K D4 | XPG Gammix D30 2x8 RAM | WD SN570 500GB | FSP Hydro K Pro 500W 80+ | Vento VG10F

GIGABYTE G24F-2 | Logitech G213 Prodigy | Logitech G102 Lightsync | QP Honeycomb Mousepad | Windows 11 24H2.
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
The Casting of Frank Stone™ hakkında düşüncelerim.

Oyunu az önce bitirdim. Ben birçok interaktif oyunu oynadım ve bu yüzden oynayacağım fazla interaktif oyun kalmamıştı. Oyunu ortalama olarak buldum veya ortalamanın biraz altı, hikayesinin temel amacı bence güzel ve ilgi çekici, ama optimizasyon kötü, belki de benim oyunumun versiyonu biraz eskidir, bilmiyorum, ondan da olabilir. Ama optimizasyon gerçekten kötü sayılabilir. Benim RX 6600, 12400F'üm var. Doğru düzgün Ultra ayarlarda oynanmıyor. Şöyle diyeyim, FSR3 kapalı. FSR3 kare oluşturma kapalı. Ultra ayarlar. Tsr diye bir keskinleştirme ayarında, tsr kalitesi Ultra olarak ayarlı, çözünürlük yüzdesi 100 olsun. 30-40 FPS falan. 30-40 ama, gerçekten akıcılık az. Tsr'yi Ultra yapmasam da çok da FPS değişmiyor, hatta tüm ayarları düşük yapsan bile çözünürlük yüzdesi 100 olunca gene kasıyor ve FPS düşük gibi, akıcılık yine az. Oyunu genellikle FSR3 açık ve kalite şeklinde, FSR kare oluşturma açık, yüksek ayarlar, çözünürlük yüzdesi 66 şeklinde oynadım. 60 FPS civarı falandı, genellikle 60 FPS altıydı ama 50'nin altı falan pek değildi, en azından oynanabilecek kadardı. Bazen ara sahnelerde akıcılık çok düşüyordu, oyundan girip çıktığımda düzeliyordu. Oyunun içerisindeyken MSI Afterburner'i açınca crash veriyordu. Dinamik çözünürlüğü açınca FPS artıyordu, ancak grafik daha kötü ve/veya bulanık oluyordu. Oynarken fazla sıkılmadım, çok da uzun sürmedi zaten hikayesi. Oyun fazla ve/veya hızlı save alıyor denebilir, mesela bir karakter öldükten sonra çıkıp tekrar girmeyi denedim, çünkü o anı geri almak için. Ama olmadı, save almıştı bile. Until Dawn'da ise bu kadar hızlı değildi bir karakter ölünce save alması.

Seçimler ise pek fazla bir şeyi etkilemiyor, karaktere yardim et ya da kaç gibisinden.

Hoşuma giden ise;

1963, 1980, 2024 olması. Yani mesela Chris diye bir karakter geçmişten geleceğe falan gitti. Bu çok ilgimi çekti.

Final ise;

Finale bakınca seçimler çok da bir şeyi etkilememiş gibi gözüküyor. Ben Linda'ya yardım etmeye çalışmadım Sam ile, sanırım bu yüzden finalde Sam ile Madi kaldı, Final, bu oyunun devamı çıkacakmış gibi. Yani, muhtemelen bu oyunun devamı çıkabilir. Not: simdi hikayesini izledim ve pek de devami cikacak gibi degil. Finali, hikayesini izleyince veya anlayinca daha mantikli olabiliyor.
 
Son düzenleme:
Şu an bilgisayarımda kurulu fakat 2 saat oynama süresi sonrası optimizasyon problemleri sebebiyle oynamadığım oyundur. İlk izlenimimde de pek beğenmemiştim, belki de The Dark Pictures serisi ve Detroit: Become Human sonrasında oynadığım için oyunun şanssızlığı da diyebiliriz. :) :)

The Casting of Frank Stone™ hakkında düşüncelerim.

Oyunu az önce bitirdim. Ben birçok interaktif oyunu oynadım ve bu yüzden oynayacağım fazla interaktif oyun kalmamıştı. Oyunu ortalama olarak buldum veya ortalamanın biraz altı, hikayesinin temel amacı bence güzel ve ilgi çekici, ama optimizasyon kötü, belki de benim oyunumun versiyonu biraz eskidir, bilmiyorum, ondan da olabilir. Ama optimizasyon gerçekten kötü sayılabilir. Benim RX 6600, 12400F'üm var. Doğru düzgün Ultra ayarlarda oynanmıyor. Şöyle diyeyim, FSR3 kapalı. FSR3 kare oluşturma kapalı. Ultra ayarlar. Tsr diye bir keskinleştirme ayarında, tsr kalitesi Ultra olarak ayarlı, çözünürlük yüzdesi 100 olsun. 30-40 FPS falan. 30-40 ama, gerçekten akıcılık az. Tsr'yi Ultra yapmasam da çok da FPS değişmiyor, hatta tüm ayarları düşük yapsan bile çözünürlük yüzdesi 100 olunca gene kasıyor ve FPS düşük gibi, akıcılık yine az. Oyunu FSR3 açık ve kalite şeklinde, FSR kare oluşturma açık, yüksek ayarlar, çözünürlük yüzdesi 66 şeklinde oynadım. 60 FPS civarı falandı, genellikle 60 FPS altıydı ama 50'nin altı falan pek değildi, en azından oynanabilecek kadardı. Bazen ara sahnelerde akıcılık çok düşüyordu, oyundan girip çıktığımda düzeliyordu. Oyunun içerisindeyken MSI Afterburner'i açınca crash veriyordu. Dinamik çözünürlüğü açınca FPS artıyordu, ancak grafik daha kötü ve/veya bulanık oluyordu.

Seçimler ise pek fazla bir şeyi etkilemiyor, hangi karakter ölsün gibisinden, belki ilişki seviyesi de bir şeyi etkiliyordur - ilişki seviyesi var mı emin değilim.

Hoşuma giden ise;

1963, 1980, 2024 olması. Yani mesela Chris diye bir karakter geçmişten geleceğe falan gitti. Bu çok ilgimi çekti.

Final ise;

Finale bakınca seçimler çok da bir şeyi etkilememiş gibi gözüküyor. Ben Linda'ya yardım etmeye çalışmadım Sam ile, sanırım bu yüzden finalde Sam ile Madi kaldı, ama emin değilim belki de böyle değildir-yani linda her türlü ölüyor veya ölmüyor da olabilir. Final, bu oyunun devamı çıkacakmış gibi. Yani, muhtemelen bu oyunun devamı çıkabilir.
Bu arada elinize sağlık.
 
Son düzenleme:
Şu an bilgisayarımda kurulu fakat 2 saat oynama süresi sonrası optimizasyon problemleri sebebiyle oynamadığım oyundur.

Bu arada elinize sağlık.

FSR3 açıp kalite yapıp ve FSR kare oluşturmayı açmanızı öneririm. Yoksa pek rahat oynanmıyor. Sisteme göre değişebilir tabii. Bir de çözünürlük yüzdesini 100 yapınca diğer ayarlar düşük olsa da FPS düşebiliyor. FPS çok düşükse dinamik çözünürlük açılabilir ama görüntü kalitesi bulanık olabiliyor. Ben oyunun ayarlarıyla biraz fazla zaman geçirmiş olabilirim, çünkü optimizasyon gerçekten kötü- belki benim oynadığım sürüm farklıysa daha da kötü olabilir optimizasyon.
 
Oyunun sonu Dead by Daylight evrenine bağlanıyor yani kurtulanlar pek kurtulmuş sayılmıyor; sonsuza kadar katiller tarafından kovalanıp, öldürülüp tekrar doğacaklar ve bu bir döngü olacak. Bence good ending herkesin gerçek dünyada ölmesi.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı