The Elder Scroll's Serisi için Tavsiye

ibrahim Nalbant

Hectopat
Katılım
4 Aralık 2017
Mesajlar
44
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Başlıkta belirttiğim gibi The Elder Scroll's serisine başlamak istiyorum fakat hangi oyunla başlamalıyım bilmiyorum. Her oyun birbirinden bağımsız mı yoksa devam oyunu niteliğinde mi ilerliyorlar? Grafik olarak orta düzey tatmin etmesi yeterli. Morrowind'in grafikleri benim için kısmen rahatsız edici düzeyde. Düşüncelerinizi bekliyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Elder Scroll oyunları ana hikayeleri açısından birbirleriyle ilintili değil. Yan hikayelerde, yan materyallerde önceki oyunlarla ilgili bilgiler, göndermeler mevcut ancak bunlar da çok derinlemesine bilgiler değil. İstediğiniz oyunundan gönül rahatlığıyla başlayabilirsiniz. Eğer evren çok ilginizi çekerse ve de çok oyunculu çevrimiçi rol yapma oyunlarına da (MMORPG) ilgi duyuyorsanız Elder Scrolls Online'a da göz atabilirsiniz.
 
Başlamak istediğim oyun en azından grafik olarak çok göze çarpmamalı. Üçüncü oyunu grafik anlamında bana göre göze çarpıyor ondan 4. oyundan başlama düşüncesindeydim ama 3. oyunu çeşitli mod gibi eklentilerle grafik olarak iyi düzeylere getirildiğini gördüm videolarda. Ama bu da oyunun akıcılığında sorun yaratır mı onu kestiremiyorum.
 
Bethesda firmasının The Elder Scrolls ve Fallout serileri modlanabilirliğiyle meşhur zaten. Yanılmıyorsam Skyrim oyununun 2011 versiyonu halen daha dünya'da en çok mod üretilmiş oyun tiltine sahip.

Lakin modlama mevzusu biraz hızaşırtma mevzusuna benziyor benim gözümde. Eğer ciddi kazanımlar amaçlanmıyor, donanım sonuna kadar zorlanmaya çalışılmıyorsa çok da baş ağrıtmıyor. Fakat mümkün olan en iyi içerik, en iyi kalite elde edilmeye çalışılıyorsa bir miktar mesai harcamak gerekiyor.

Harcanacak bu mesainin en büyük kısmını da bolca okumak ve anlamak kısmı alıyor. Modlama işlemleri etkin bir son kullanıcı açısından çok zor işlemler değil aslında. Ama modlama yaparken sınırı iyi çizmek gerekli. Beklentinin ne olduğu, bunu karşılayabilecek modların neleri kapsadığı ne gibi gereksinimleri olduğunu düzgüncü okur ve anlarsan canın sıkılmaz.

Morrowind'e dönüp bakmayalı epey bir vakit oldu ama görsel açıdan epey bir güzelleştirilebildiği doğrudur. Fakat benim sana tavsiyem modlama üzerine kafa yormak istiyorsan daha güncel bir oyundan başlayıp geriye doğru gitmen. Çünkü eski oyunların grafik ve fizik motorlarının mecburi sınırlarını tam olarak anlaman daha zorlayıcı olabilir.
 
DÜNDEN BUGÜNE EN İYİ HİKAYEYE SAHİP 15 OYUN

Grand Theft Auto IV


Walking Dead Sezon 1

L.A Noire

Call Of Duty – Modern Warfare Serisi

Planescape: Tourment

Spec Ops: The Line

Warcraft Serisi

Assassin’s Creed 2

Red Dead Redemption

The Last Of Us

Star Wars: Knights Of The Old Republic

Metal Gear Solid 3: Snake Eater

Mass Effect Serisi

Witcher Serisi

BioShock Serisi
















ta
DÜNDEN BUGÜNE EN İYİ HİKAYEYE SAHİP 15 OYUN

Grand Theft Auto IV


Walking Dead Sezon 1

L.A Noire

Call Of Duty – Modern Warfare Serisi

Planescape: Tourment

Spec Ops: The Line

Warcraft Serisi

Assassin’s Creed 2

Red Dead Redemption

The Last Of Us

Star Wars: Knights Of The Old Republic

Metal Gear Solid 3: Snake Eater

Mass Effect Serisi

Witcher Serisi

BioShock Serisi











tavsiye ederim :D hikayeleri sıcak güzel oyunlar
 
Morrowind GOTY ile başlayıp ek paketleri Bloodmoon ve Tribunal ile birlikte tüketip sonra Oblivion GOTY ile devam edilmeli. Oblivion GOTY içindeki Shivering Isles ve Knights of the Nine ek paketleri de efsanedir. Bu iki efsane oyun sonuna kadar tüketildikten sonra Skyrim Special Edition'a başlanmalı diye düşünüyorum. Seriyi oynamak isteyenin doğrudan Skyrim'den başlaması yanlış olur diğer oyunları sonradan oynaması zor gelir.
 
Bir grafik modu yapıp Morrowind'den başlayıp ilerlemeyi düşünüyorum ama sorun mod yapmayı bilmemem :D. Ondan dolayı çekingen davranıyorum biraz 3. oyuna karşı ama bir o kadar da oynamak istiyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı