The Last of Us 1 bilgisayar üstünde 8 GB RAM ile oynanıyor mı?

xswordiz71

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, bu günkü konum gördüğünüz üzere "The Last of Us 1 (PC) 8 GB RAM ile oynanıyor mu?) adlı bir konu, öncelikle hoş geldiniz ve geldiğiniz gibi cevabınızı da vereyim; evet! TLOU1 8 GB RAM ile gayet de oynanabiliyor.

Daha önceki oyun incelemelerinde "TLOU1 8 GB RAM ile oynanamaz.","TLOU1 sadece menüdeyken bile 15GB RAM yiyor, 8 GB ile açması biraz iyimser olur." tarzı yorumlamalar gördüm. Buna rağmen bir TLOU hayranı olarak Epic Games'ten The Last of Us 1'i satın aldım ve açtım.

1 - Herhangi bir "gölgelendiriciler yükleniyor" hatası ile karşılaşmadım.

2 - Elbette ki oyunda donmalar, ani FPS kayıpları, takılmalar, FPS düşüşleri vesiare oldu, lakin oynamamı aşırı engellemedi ve her dakika başında olmadı.

3 - Ayarları "orta" derece de tuttum ve yaklaşık 50-60 FPS civarı oyunu oynadım, tabii ki de üstte de dediğim gibi düşmeler yerli yersiz arada sırada oldu.

4 - Sistem özelliklerim aşağıda ki gibidir;
GTX 1660 6 GB ekran kartı.
8 GB RAM.
MSI B450M-A Pro Max anakart.
AMD Ryzen 5 4500 işlemci.

5 - Oyunda video kaydı almama rağmen çok bir FPS kaybı yaşamıyorum.

6 - Oyunu yaklaşık 8-10 boyunca oynadım ve sadece "1" defa çöktü.

Yani kısacası TLOU1 (PC versiyonu) şu anda bu sistemle oynanabiliyor hocam, buraya okuduğunuz için çok teşekkür ederim. Forum hakkında çok bir bilgim yok onun için bana kalp atın falan diyemiyorum, belki de böyle bir olay bile yoktur :D eğer böyle teşekkür etmek falan varsa yaparsanız teşekkür ederim. Allah'a emanet olun ve baybay...

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar, bu günkü konum gördüğünüz üzere "The Last of Us 1 (PC) 8 GB RAM ile oynanıyor mu?) adlı bir konu, öncelikle hoş geldiniz ve geldiğiniz gibi cevabınızı da vereyim; evet! TLOU1 8 GB RAM ile gayet de oynanabiliyor.

Daha önceki oyun incelemelerinde "TLOU1 8 GB RAM ile oynanamaz.","TLOU1 sadece menüdeyken bile 15GB RAM yiyor, 8 GB ile açması biraz iyimser olur." tarzı yorumlamalar gördüm. Buna rağmen bir TLOU hayranı olarak Epic Games'ten The Last of Us 1'i satın aldım ve açtım.

1 - herhangi bir "gölgelendiriciler yükleniyor" hatası ile karşılaşmadım.

2 - elbette ki oyunda donmalar, ani FPS kayıpları, takılmalar, FPS düşüşleri vesiare oldu, lakin oynamamı aşırı engellemedi ve her dakika başında olmadı.

3 - ayarları "orta" derece de tuttum ve yaklaşık 50-60 FPS civarı oyunu oynadım, tabii ki de üstte de dediğim gibi düşmeler yerli yersiz arada sırada oldu.

4 - sistem özelliklerim aşağıda ki gibidir;
8 GB RAM.

5 - oyunda video kaydı almama rağmen çok bir FPS kaybı yaşamıyorum.

6 - oyunu yaklaşık 8-10 boyunca oynadım ve sadece "1" defa çöktü.

Yani kısacası TLOU1 (PC versiyonu) şu anda bu sistemle oynanabiliyor hocam, buraya okuduğunuz için çok teşekkür ederim. Forum hakkında çok bir bilgim yok onun için bana kalp atın falan diyemiyorum, belki de böyle bir olay bile yoktur :D eğer böyle teşekkür etmek falan varsa yaparsanız teşekkür ederim. Allah'a emanet olun ve baybay...

Bende 1650 Ti ekran kartı 8 GB RAM var. Konu açmıştım oynatır mı diye herkes 8 GB RAM'de açmaz demişti. Bugün deneyeceğim bende.

1 - Herhangi bir "gölgelendiriciler yükleniyor" hatası ile karşılaşmadım.

2 - Elbette ki oyunda donmalar, ani FPS kayıpları, takılmalar, FPS düşüşleri vesiare oldu, lakin oynamamı aşırı engellemedi ve her dakika başında olmadı.

3 - Ayarları "orta" derece de tuttum ve yaklaşık 50-60 FPS civarı oyunu oynadım, tabii ki de üstte de dediğim gibi düşmeler yerli yersiz arada sırada oldu.

4 - Sistem özelliklerim aşağıda ki gibidir;
8 GB RAM.

5 - Oyunda video kaydı almama rağmen çok bir FPS kaybı yaşamıyorum.

6 - Oyunu yaklaşık 8-10 boyunca oynadım ve sadece "1" defa çöktü.

bende rtx 4050 6gb ekran kartı 12.nesil i5 işlemci 8gb ram var deli gibi drop yiyorum laptopumla mı alakalı bilmiyorum bi çözümün varmı napmalıyım garantiyemi yollayım yoksa 8gb ekstra takviyemi yapmalıyım

bende rtx 4050 6gb ekran kartı 12.nesil i5 işlemci 8gb ram var deli gibi drop yiyorum laptopumla mı alakalı bilmiyorum bi çözümün varmı napmalıyım garantiyemi yollayım yoksa 8gb ekstra takviyemi yapmalıyım
hocam ben konuyu açalı çok uzun zaman oldu oyuna epey güncelleme geldi fakat bana kalırsa 8gb ram daha takviye edip tekrar denemediniz daha mantıklı olacaktır bilgisayarınızda darboğaz olduğunu düşünmüyorum ama yine de darboğaz test sitelerinden bakabilirsiniz

Benim laptop 8 GB RAM Intel i5 11.nesil RTX 3050 Ti Cyberpunk'da kasmıştı o yüzden Last of Us'u açmaz diye almadım ama bu indirimlerde almayı düşünüyorum sizce kasmadan oynatır mı?

Benim laptop 8 GB RAM Intel i5 11.nesil RTX 3050 Ti Cyberpunk'da kasmıştı o yüzden Last of Us'u açmaz diye almadım ama bu indirimlerde almayı düşünüyorum sizce kasmadan oynatır mı?
Konuyu açtığımdan beri epey zaman geçti, gelen güncellemeler ile birlikte TLOU şuan optimizasyon açısından ne duruma geldi hiç bilmiyorum, Nauthy Dog`un yaptığı son güncellemelere bir göz atsanız iyi olurç

Konuyu açtığımdan beri epey zaman geçti, gelen güncellemeler ile birlikte TLOU şu an optimizasyon açısından ne duruma geldi hiç bilmiyorum, nauthy Dog'un yaptığı son güncellemelere bir göz atsanız iyi olurç.

Hocam aklıma takıldı da siz bu konuyu açtığınızda bilgisayarınız laptop muydu?

konunun üzerinden 5 yıl geçti ancak şu anki güncellemeleri ile birlikte 8 gb ram açmıyor. benim laptop GeForce RTX 2050. İntel core-i5 12.nesil, 8.GB RAM ve daha oyunu açamadan "Oyunu başlatmak için yeterli sistem ve video belleğiniz yok." hatası alıyorum. Oyuna giremiyorum bile...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı