Sorulara şöyle cevap vereyim;
1- ilk oyun için senaryo gayet iyi ve tatmin edici iken ikinci oyunun senaryosunu ben şahsen beğenmedim. Aslında sorun senaryosu da değil, nefret edilen bir karakterle zorla saatlerce oynatılmak ve ona empati beslememin beklenmesi beni asla tatmin etmedi. Üstelik o erken ölüm... Hiç ayrıntıya girmeye gerek yok sanırım. İkinci oyun oynanış açısından kesinlikle iki gömlek üstün olsa da senaryo açısından hayal kırıklığı yarattı bende ve ihanete uğramış gibi hissettim.
2- Her ne kadar senaryosunu gömsem ve tatmin olmasam da oynanış açısından 2. oyun kesinlikle daha iyi bir tecrübe sunuyor bence. Oynarken daha çok zevk aldım, savaşmaktan daha çok zevk aldım. Eğer ikisi arasından birini tekrar oynamak zorunda bırakılsaydım herhalde ikinci oyunu tekrar oynamayı seçerdim. İkinci oyunun daha iyi olduğunu düşünüyorum, keşke senaryosu böyle üzmeseydi de başyapıt diyebilseydim.
3. soruya bir cevabım yok çünkü oyunun kurdu değilim, tüm içeriğini yalayıp yutmadım oyunları oynayıp bıraktım üstüne çok düşünmedim veya hayranı falan olmadım.
Özetle, oyun gayet güzel. İlki de ikincisi de güzel. İlk oyun senaryo açısından daha iyi, ikinci oyun ise oynanış açısından daha iyi. Hayal kırıklığına uğratmayacak bir senaryo ve biraz daha gelişmiş mekanikler ve grafikler ile aynı seviyede üçüncü bir oyun çıkarsalar herhalde hayranı olurdum sonunda bu serinin.