The Last of Us serisi nasıl bir seridir?

KozTR58

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,
Uzun yıllardır The Last of Us Serisi'nin (TLOU 1 & 2) tutkunu olarak bu oyunların yeri benim için bambaşka. Ne var ki, duygusal sahneler, karakter derinlikleri ve müthiş hikâyesi yüzünden seriye karşı objektif bakmakta zorlanıyorum. 😅 yani ben The Last of Us ile ilgili her şeyi yaparım dinlerim okurum izlerim kesinlikle objektif olamıyorum o yüzden sizlerin bu oyun hakkındaki düşüncelerinizi merak ettim.

• Grafikler ve atmosfer: Sizce naughty Dog'un detaylı çevre tasarımları ve Ray Tracing ışıklandırmaları, kıyamet sonrası dünyayı yeterince “canlı” hissettiriyor mu?
  • Hikâye ve karakterler: Joel–ellie ilişkisindeki iniş çıkışlar, seçimlerinizin hikâyeye etkisi ve duygusal yük ne derece tatmin edici?
  • Oynanış mekanikleri: Sürükleyici buldunuz mu? Gizlilik, kaynak yönetimi ve çatışma dinamikleri farklı oyunu nasıl şekillendiriyor?
  • Müzik & ses tasarımı: Gustavo santaolalla'nın yaptığı müzik, oyunun ruhuna uygun mu? Efektler ve seslendirmeler beklentilerinizi karşıladı mı?
    (Ben arada açar dinlerim bayılırım)

🎯 Sorularım
  1. Siz “objektif bir oyuncu” bakış açısıyla bu serinin artı/eksi yönlerini nasıl sıralarsınız?
  2. TLOU 1 ve 2 arasında tercih yapmanız gerekse, hangisi daha güçlü bir deneyim sunuyor? Neden?
  3. Serinin belki de gözden kaçan bir detayı var mı, sizin favori anınız neydi?

Neden soruyorum?
Ben bir tutkunu olarak her anı “en unutulmaz” diye hatırlıyorum; şimdi gerçek deneyimlerinizi duymak, tartışmak ve belki de gözümden kaçırdığım noktaları keşfetmek istiyorum. 😊

Sizce The Last of Us serisi, modern oyun tarihinin en iyileri arasında kaçıncı sırada yer alır? Yorumlarınızı bekliyorum!

Son düzenleyen: Moderatör:
İki buçuk saat oynadıktan sonra nedense sıkıldım zevk alamadım hiç. Resident Evil 2,3 ve 4üde bu yaz bitirdiğim için zombi temalı oyunlardan sıkılmışta olabilirim bilmiyorum.

İki buçuk saat oynadıktan sonra nedense sıkıldım zevk alamadım hiç. Resident Evil 2,3 ve 4üde bu yaz bitirdiğim için zombi temalı oyunlardan sıkılmışta olabilirim bilmiyorum.
Sıkılmanızın belirli bir sebebi var mı? Mesela çok sinematik vardı gibi oyunu insanların bir kısmı çok sevsede bazılarıda hiç sevmiyor o sevmeyen kısmı anlamaya çalışıyorum bende.

Sorulara şöyle cevap vereyim;
1- ilk oyun için senaryo gayet iyi ve tatmin edici iken ikinci oyunun senaryosunu ben şahsen beğenmedim. Aslında sorun senaryosu da değil, nefret edilen bir karakterle zorla saatlerce oynatılmak ve ona empati beslememin beklenmesi beni asla tatmin etmedi. Üstelik o erken ölüm... Hiç ayrıntıya girmeye gerek yok sanırım. İkinci oyun oynanış açısından kesinlikle iki gömlek üstün olsa da senaryo açısından hayal kırıklığı yarattı bende ve ihanete uğramış gibi hissettim.
2- her ne kadar senaryosunu gömsem ve tatmin olmasam da oynanış açısından 2. oyun kesinlikle daha iyi bir tecrübe sunuyor bence. Oynarken daha çok zevk aldım, savaşmaktan daha çok zevk aldım. Eğer ikisi arasından birini tekrar oynamak zorunda bırakılsaydım herhalde ikinci oyunu tekrar oynamayı seçerdim. İkinci oyunun daha iyi olduğunu düşünüyorum, keşke senaryosu böyle üzmeseydi de başyapıt diyebilseydim.

3. soruya bir cevabım yok çünkü oyunun kurdu değilim, tüm içeriğini yalayıp yutmadım oyunları oynayıp bıraktım üstüne çok düşünmedim veya hayranı falan olmadım.

Özetle, oyun gayet güzel. İlki de ikincisi de güzel. İlk oyun senaryo açısından daha iyi, ikinci oyun ise oynanış açısından daha iyi. Hayal kırıklığına uğratmayacak bir senaryo ve biraz daha gelişmiş mekanikler ve grafikler ile aynı seviyede üçüncü bir oyun çıkarsalar herhalde hayranı olurdum sonunda bu serinin.

Bu arada konu başlığına sürprizbozan eki eklemenizi tavsiye ederim, oyunu oynayanlara soru sorduğunuzu düşünerek korkmadan spoiler verebilir insanlar.

1. Artı bakımından bir şey söylersem grafikleri ve oynanış hakkında artı verebilirim. Eksi yöne gelirsek oyunun empatiyi bir anda yaptırmaya çalışması bana göre çok büyük saçmalık.
2. Hikaye olarak 1 ama oynanış ve grafik bakımından dediğim gibi 2 çok daha iyi.
3. Favori anım her ne kadar zor olsa da Ellie'nin empati yapıp intikam aldıktan sonra Joel'in geri dönmeyeceğini anlayıp Abby'nin gitmesine izin vermesi.
En iyi ilk 10'a gireceği kesin ama ilk 5 tartışılır.

Sorulara şöyle cevap vereyim;
1- ilk oyun için senaryo gayet iyi ve tatmin edici iken ikinci oyunun senaryosunu ben şahsen beğenmedim. Aslında sorun senaryosu da değil, nefret edilen bir karakterle zorla saatlerce oynatılmak ve ona empati beslememin beklenmesi beni asla tatmin etmedi. Üstelik o erken ölüm... Hiç ayrıntıya girmeye gerek yok sanırım. İkinci oyun oynanış açısından kesinlikle iki gömlek üstün olsa da senaryo açısından hayal kırıklığı yarattı bende ve ihanete uğramış gibi hissettim.
2- Her ne kadar senaryosunu gömsem ve tatmin olmasam da oynanış açısından 2. oyun kesinlikle daha iyi bir tecrübe sunuyor bence. Oynarken daha çok zevk aldım, savaşmaktan daha çok zevk aldım. Eğer ikisi arasından birini tekrar oynamak zorunda bırakılsaydım herhalde ikinci oyunu tekrar oynamayı seçerdim. İkinci oyunun daha iyi olduğunu düşünüyorum, keşke senaryosu böyle üzmeseydi de başyapıt diyebilseydim.

3. soruya bir cevabım yok çünkü oyunun kurdu değilim, tüm içeriğini yalayıp yutmadım oyunları oynayıp bıraktım üstüne çok düşünmedim veya hayranı falan olmadım.

Özetle, oyun gayet güzel. İlki de ikincisi de güzel. İlk oyun senaryo açısından daha iyi, ikinci oyun ise oynanış açısından daha iyi. Hayal kırıklığına uğratmayacak bir senaryo ve biraz daha gelişmiş mekanikler ve grafikler ile aynı seviyede üçüncü bir oyun çıkarsalar herhalde hayranı olurdum sonunda bu serinin.
İlk cevabınıza kesinlikle katılıyorum yapımcılar Abby ile sempati yapmamızı istediler yaptıkda oyunun sonunda iki karakterdende nefret ettik yani anlamıyorum sen o ana kadar savaştın niye öldürmedin gerçekten çok kötü bir finaldi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı