The Witcher 1 neden sevilmiyor?

Winterss

Hectopat
Daha fazla  
2-3 gün önce The Witcher 1'e başladım, başlamadan önce çevremdeki herkes yok aksiyonu çok zor, kılıç kullanımı vasat, grafikleri kötü vb. şeyler söylüyordu. Aslında bende oynamak istemiyordum ancak Witcher serisine girmek için ilk oyunuda oynamam gerektiğini düşündüm. İzleyerek geçilecek bir şey değildi sonuçta 20 saatlik oyun.
Neyse başladım oyuna yarım saate kontrollere alıştım. Yalnızca basılı tutuyorsunuz, alevli kılıç çıktığında daha güçlü vurmak için tekrar basıyorsunuz ve komboyu devam ettiriyorsunuz. Zor olan şey bu muydu yani? Aslında alıştıktan sonra gayet basit geliyordu. Hikayesi desen bence gayet iyi, karakterler desen ikonik karakterler zaten, yan görevler farklı değil ama çok da sıkmıyor, para kazanmak için ideal. Yalnızca karakterler isim olarak farklı olsa da dış görünüşleri aynı. Yapacak bir şey yok o zamanın teknolojileri. Evet bazı yerlerde kontroller zorlayabiliyor. Evet kombatı boss fightlarda sıkabiliyor ancak kesinlikle atlanılacak bir oyun olduğunu düşünmüyorum. Siz ne düşünüyorsunuz? Bu konuda böyle düşünen tek kişinin ben olmadığından eminim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Witcher'ı Witcher yapan şey oynanış ile RPG ögelerinin yeterli seviyede olmasıydı Witcher 1'de ise oynanış zaten yok gibi bir şey RPG ögelerinde de doğru düzgün bir sunum veya ilgi çekici bir hikaye yok bir de acemice.

Siz sevmiş olabilirsiniz ama %80'i kombatından ve oynanışından şikayetçi. Dürüst olmak gerekirse sizin de sevdiğinizi sanmıyorum oyunu oynamak için mecbur alışmıssınız gibi geldi. Ben 2 saat oynayıp bırakmıştım oyunun hikayesini okuyup kapattım oyunu. Hikaye olarak çok önemli ve güzel evet. Ama oynamanın çok da gerekli olduğunu düşünmeyenlerdenim. Hikayesi okunup 2. Oyundan başlamak yeterli gelecektir.

3 yıl önce bitirmiştim kanser olmuştum ama kombat yüzünden. Kesinlikle o oyunu oynadıktan sonra 2 ve 3'e olan hevesim tamamen ölmüştü hala da oynamadım.

Witcher oyunlarının genelinde aksiyon iyi değil ki. Oynanıştan kastınız nedir?

3 yıl önce bitirmiştim kanser olmuştum ama kombat yüzünden. Kesinlikle o oyunu oynadıktan sonra 2 ve 3'e olan hevesim tamamen ölmüştü hala da oynamadım.
Kombatı iyi değil zaten ama o kadar kötülendiği kadarda olduğunu düşünmüyorum.

Hikâyesi çok iyi olsa da oyuncuların çoğunluğu kombatından ve oyunun eski olmasından dolayı bu oyunu es geçiyor. Allah'tan Remake'i geliyor o da ne zaman gelir muamma.

Birinci oyun hikaye olarak gerçekten çok güzel ve ilerleyişi sarıyor karakterlerle bağ kurabiliyorsun o yönden akıyor ancak grafikleri günümüze göre çok eski kalıyor ve oynanışı kombat sistemi sürekli aynı şeyi yapmaya zorluyor bu da belirli bir zaman sonra sıkıyor. İkinci oyunu bitirdim geçen günlerde özgür bir şekilde savaşmanın verdiği hissiyatı alınca birinci oyundaki oynanış vasatlığını daha iyi anladım. Üçüncü oyuna geçemedim daha ancak insanlar az çok baktıklarında hem grafik hem de oynanış olarak tatmin etmeyen bir oyunla uğraşmak istememiş olabilirler. Ben hikayeli oyunlara yeni başlamış birisi olarak bile oynanışına birçok noktada dayanamamıştım birçok güzel oyun oynadıktan sonra Witcher 1'de ki oynanış sıkıcı gelip kapatmışlardır hemen üçüncü oyunu açmak istemişlerdir. Ama hikaye olarak gerçekten çok güzel bir hikayesi var ona söyleyecek laf yok bitirirken değdiğini hissediyorsun hatta bana kalırsa hikaye olarak birinci oyun ikinci oyundan daha iyiydi.

Grafikleri o kadarda kötü değil bence hocam. Yalnızca bir yerlere girip çıkarken hep yükleme erkanı giriyor. Evet Witcher 2 daha aceleye gelen bir oyun olduğundan bencede birinci oyunun hikayesi daha iyi.

Grafikleri o kadar da kötü değil bence hocam. Yalnızca bir yerlere girip çıkarken hep yükleme erkanı giriyor. Evet Witcher 2 daha aceleye gelen bir oyun olduğundan bence de birinci oyunun hikayesi daha iyi.

Remakesi çıkınca nasıl bir şey göreceğiz acaba ?

Hikaye ve yan görevler açısından ikinci oyundan daha iyi. Ben ikinci oyuna göre daha çok sevmiştim. Şimdi açıp oynar mıyım? Hayır ama yine de güzeldi benim için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…