Thermalright Peerless Assassim ve Phantom Spirit alternatifi nedir?

Alperen Uçar

Kilopat
Daha fazla  
İşlemci
Ryzen 7 7800X3D
Merhaba, PA120 VE PS kadar, ya da daha iyi soğutma sağlayacak, sıvı olursa Max 240mm (kasam MSI M100R, galiba Max 240 destekliyor) veya kule tipi de olur fark etmez ve bütçesi Thermalright'tan daha fazla olabilir, 3 bin gibi. Yeter ki 7800x3D artık 90 dereceye zıplamasın benchmark açar açmaz. Bir soğutucu önerir misiniz? Kendiniz de bu işlemciyi kullanıyorsanız soğutucunuzu ve ısılarınızı söyler misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arctic 34 eSports Duo kullanıyorum. OCCT benchmarkta 85-86 dereceyi gördü. Oyunlarda genelde 75 derece civarı. Boşta 45-50 derece.

Tavsiye olarak kasa eğer aynı zamanda 280mm'de destekliyorsa:

Desteklemiyorsa:

Hava soğutma alırsan da:

7800x3D ile Curve Optimizer kullanıyor musunuz? Isı düşüşü ve performans artışı konusunda devasa yardımcı olur.
-30 verdim, stabil ama yine de 89.9a dayanıyor R23 Cinebenchte, o yüzden yolları ayırmaya karar verdim Snowman X6 ile. Isı birden sıçrıyor bir de hani, 50 den 80e atıp hızla 89a dayanıyor sanki macun yok gibi. Mx 4 var halbuki orijinal.

Arctic 34 eSports Duo kullanıyorum. OCCT benchmarkta 85-86 dereceyi gördü. Oyunlarda genelde 75 derece civarı. Boşta 45-50 derece.

Tavsiye olarak kasa eğer aynı zamanda 280mm'de destekliyorsa:

Desteklemiyorsa:

Hava soğutma alırsan da:
Değerlendiricem teşekkür ederim, kasamın 280 desteklemediğini sanıyorum tam model MSI MAG FORGE M100R. İnceleyeceğim.

-30 verdim, stabil ama yine de 89.9a dayanıyor R23 Cinebench'te, o yüzden yolları ayırmaya karar verdim Snowman X6 ile. Isı birden sıçrıyor bir de hani, 50'den 80e atıp hızla 89a dayanıyor sanki macun yok gibi. MX 4 var halbuki orijinal.

Değerlendireceğim teşekkür ederim, kasamın 280 desteklemediğini sanıyorum tam model MSI MAG Forge M100R. İnceleyeceğim.

Ohoo :D hocam o soğutucu o işlemciye hakaret olmuş. 90mm fan ile gitmez o iş.

@Jekn_hyde
Katılıyorum ayıp oldu CPU ya, oysa ki tek derdim AM5 uyumlu olup olmaması olur sanıyordum, meğer beni daha büyük bir şey bekliyormuş.

Hocam Phantom Spirit çok sağlamdır bütçe dostu çoğu 240mm i yok ediyor o. Phantom dan daha iyi sıvı soğutma için keseyi açmak lazım.
Evet izlenimim o yönde benim de şu ana kadar fakat biraz keseyi açmaya da varım PA veya PS den daha iyi performans vereceğini bildiğim bir AIO'ya. 240mm üzerine çıkamayacak olmak üzüyor biraz

@Jekn_hyde
Katılıyorum ayıp oldu CPU ya, oysa ki tek derdim AM5 uyumlu olup olmaması olur sanıyordum, meğer beni daha büyük bir şey bekliyormuş.

Evet izlenimim o yönde benim de şu ana kadar fakat biraz keseyi açmaya da varım PA veya PS den daha iyi performans vereceğini bildiğim bir AIO'ya. 240mm üzerine çıkamayacak olmak üzüyor biraz
Bu model en yakın muadilleri sayılır. PS, PA den daha üstün bir model olduğunu belirteyim. Birde GamingGen bazı thermalright ürünlerde Thermalright TF7 Termal macunu da hediye veriyor. Güzel macundur.

Arctic Liquid Freezer 2 veya 3 ler bazen fena fiyatlara gelmiyor onlar da çok iddialıdır.

Bu model en yakın muadilleri sayılır. PS, PA den daha üstün bir model olduğunu belirteyim. Birde GamingGen bazı thermalright ürünlerde Thermalright TF7 Termal macunu da hediye veriyor. Güzel macundur.

Arctic Liquid Freezer 2 veya 3 ler bazen fena fiyatlara gelmiyor onlar da çok iddialıdır.
Çok teşekkür ederim ya tam bu soğutucunun 7800X3D de nasıl performans gösterdiğini araştırıyordum. Araştırmaya devam edeceğim. Bu arada yanında gelen macun güzel mi? Mx-4 almaya gerek var mı? Evdeki bitti de.

Merhaba, PA120 VE PS kadar, ya da daha iyi soğutma sağlayacak, sıvı olursa Max 240mm (kasam MSI M100R, galiba Max 240 destekliyor) veya kule tipi de olur fark etmez ve bütçesi Thermalright'tan daha fazla olabilir, 3 bin gibi. Yeter ki 7800x3D artık 90 dereceye zıplamasın benchmark açar açmaz. Bir soğutucu önerir misiniz? Kendiniz de bu işlemciyi kullanıyorsanız soğutucunuzu ve ısılarınızı söyler misiniz?
Phantom Spirit gibi bir dev piyasada varken 240mm'ye para vermek mantıksız.
Şuraya bir görüntü bırakayım.
NH-D15S'in fiyatına bir bakın. Aradaki farkı daha iyi anlarsınız.

Frozen Notte alırsanız boşa para verirsiniz. Aralarında olsa olsa 3 derece fark olur tahminen. Sıvı soğutmalarda da giriş seviyesi ürünler alınmasını önermiyorum. İleride belli başlı sorunlar çıkarıyorlar. Örneğin pompa sorunu ya da cızırtılı çalışması gibi gibi.

TF7'de MX-4'ten daha iyi bir macun kesinlikle.

termalmacunliste.jpg

TF7 ile 60.2 derece iken MX-4 ile 61 derece. Kullanılan bileşenler de sol üstte yazıyor.

Geri
Yukarı