Thermalright peerless Assassin 120 SE ARGB beyaz işlemci soğutucu sığar mı?

Emre Koçak

Kilopat
Daha fazla  
Ryzen 5 5600 işlemciyi Wraith Prism ile kullanıyorum fakat son zamanlarda sıcağın da etkisiyle sanırım 80 dereceleri görmeye başladı yükte. Boşta da 55 derece civarında çalışıyor. Bu sebepten kule tipi soğutucu almaya karar verdim. Araştırdığıma göre en iyi kule tipi soğutucu buymuş sanırım: Thermalright peerless Assassin 120 SE ARGB beyaz işlemci soğutucu.
Kasamın modeli: MSI MAG Forge 100M temperli cam 2X RGB fan 120mm fan ATX oyuncu bilgisayar kasası.
RAM'lerim: Corsair Vengeance RGB RT 32 GB (2x16) 3600 MHz DDR4 CL16 cmN32GX4M2Z3600C16 RAM.
Anakart: Gigabyte A520M-K-v2 AMD AM4 DDR4 Micro ATX anakart.
Şimdi ilk sorum şu 240mm sıvı soğutma almak mı mantıklı yoksa bunu almak mı? İleride 5700x3D veya 7500F'e geçebilirim onu da soğutacak kapasitede midir bu kule tipi soğutucu?
İkinci sorum ise bu kule tipi soğutucu kasama sığar mı? Kasaya sığsa bile anakartım Micro-ATX olduğu için RAM'lere çarpar mı yani kasaya takabilir miyim?

Sorularım bu kadardı teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sığıyor hocam.

1718278854171.png

Kasanız da 160mm'ye kadar destekliyor.
1718278877680.png

Bir de anakarta bakayım. RAM'lere çarpar mı emin olamadım. Biraz şüpheli. @pawEn hocam sizce?

Son düzenleme:
RAM ile çakışsa bile fanı yukari kaldirir biraz. Anakarta bakayim bir.

Anakarttan yana da sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. CPU ile PCI-e girisi arası çok yakın değil zaten.

RAM'ler biraz yüksek gibi geldi modelini yazdım konuya sığar mı sığmaz mı bilemedim hocam ya.

Sığıyor hocam.

Eki Görüntüle 2221451

Kasanız da 160Mm'ye kadar destekliyor.
Eki Görüntüle 2221452

Bir de anakarta bakayım. RAM'lere çarpar mı emin olamadım. Biraz şüpheli. @pawEn hocam sizce?

Yüksek ihtimal RAM'lere çarpar gibi geliyor hocam, onu nasıl ayarlayabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
pawEn hocam sıkıntı olacağını sanmıyor, ben de baktığımda aşırı yakın değiller gibi gözüküyor. Çarpacak gibi olursa fanın birini yukarı kaldırsanız yeterli olacağını düşünüyorum. Denemeden bir şey demek zor gibi, mevcut ölçülere gibi sorun yok gibi duruyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı