Thermalright Peerless Assassin 120 SE çok sesli çalışıyor

Emlol

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 7500F | Gigabyte B650M S2H | Gigabyte RTX 4070 EAGLE OC 12G | GSKILL 32GB (2x16GB) Ripjaws S5 6000MHz CL32 DDR5 | MLD M500 ULTRA 500GB NVME 2280 Gen4x4 M.2 SSD | Kioxia 1TB Exceria G2 NVMe M.2 SSD | Asus ROG Strix Scope RX Red Switch | HyperX Pulsefire Haste |
ARGB olanı alalı bir hafta bile olmadı, ilk taktığımda fan yönleri ters olduğu için motor gibi ses çıkartıyordu ancak kablolar yuvaya bakacak şekilde ayarlayınca düzeldi. Motor sesi düzelse bile aşırı yüksek fan sesi veriyor, RPM kıssam ya da BIOS'tan Silent moduna alsam bile düzelmedi. Fanı durdurunca ses tamamen kesiliyor ama çalışırken aynı durum geçerli değil. BIOS ayarı veya herhangi bir çözümü var mıdır? Yok ise mecburen iade edeceğim.

Fan yönleri dediğiniz sanırım havayı içe veya dışa veren kısımdan bahsediyosunuz. Onlarda da ses yapmaması gerekir ve anladığım kadarıyla normal çalıştığında da sesi rahatsız ediyor. Bu sorun 1 üründe mi geçerli veya kaç tane aldınız detaylı yazar mısınız? Eğer üründe yüksek ses sorunu varsa kesinliklikle üründe sorun vardır gönderin muhtemelen para iadesi yaparlar.

Fan yönleri dediğiniz sanırım havayı içe veya dışa veren kısımdan bahsediyosunuz. Onlarda da ses yapmaması gerekir ve anladığım kadarıyla normal çalıştığında da sesi rahatsız ediyor. Bu sorun 1 üründe mi geçerli veya kaç tane aldınız detaylı yazar mısınız? Eğer üründe yüksek ses sorunu varsa kesinliklikle üründe sorun vardır gönderin muhtemelen para iadesi yaparlar.
Hava direkt arka tarafta bulunan egzoz fandan çıkacak şekilde ayarlı, dediğim yön çıkan kablonun durduğu yön. Yanii ön arka şeklinde değil, sağ sol şeklinde, üç pinli kablonun çıktığı yönden bahsediyorum. İlk ses alttaki videodaki gibiydi ancak fanın kablo tarafını üste alınca düzeldi, şimdi de yüksek fan sesi geliyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Aldığın yeri ara yalnızca üzerindeki 120MM fanı bile değişim yapabilirler. Komple soğutucuyu sökmek ikinizin de işine gelmez sonuçta.
Buradan aldım, çözümü yok ise iadeden önce müşteri hizmetleriyle konuşacağım. Soğutucuyu komple sökmek benim için sorun değil.

Videonun başlarında %45 fan hızıyla başlatıyorum, sonrasında ise hızı %100'e çıkartıyorum. Çıkartırken zaten motor sesine benzeyen uğultu sesi (0:23-0:27 arası) fark edilebiliyor, fanın sesi diğer odalardan da duyuluyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Dostum aynı fanı kullanıyoruz oyunlarda 1000 RPM görüyor, ekran kartı sesinden duyulmuyor bile.

Sen neden yüzde 100 yapma ihtiyacı duyuyorsun, hiçbir zaman bu hızda kullanmayacaksın ki ?
Yüzde 50-60 fan hızıyla 100 arasında kayda değer fark da yok.

Biosdan veya fan ayar uygulaman varsa düzgün bir ayar çek tekrar bak bakalım.
İade edersen bu paraya bundan daha iyisini alamayacaksın çünkü.

Son düzenleme:
Dostum aynı fanı kullanıyoruz oyunlarda 1000 RPM görüyor, ekran kartı sesinden duyulmuyor bile.

Sen neden yüzde 100 yapma ihtiyacı duyuyorsun, hiçbir zaman bu hızda kullanmayacaksın ki?
Yüzde 50-60 fan hızıyla 100 arasında kayda değer fark da yok.

BIOS'tan veya fan ayar uygulaman varsa düzgün bir ayar çek tekrar bak bakalım.
İade edersen bu paraya bundan daha iyisini alamayacaksın çünkü.

Dostum, zaten %100 ile kullanmıyorum. %100'e çektiğimde belirttiğim uğultu sürekli olarak geliyor, normalde en fazla çalıştığı baştaki ses yani %40-%50 arası hızlarda, 900-1000RPM civarında. Düşük hızdayken uğultu aralıklı olarak geliyor ama gelmeye devam ediyor, üstüne fan sesi 900 RPM'de bile olmamasına rağmen uğultu gelmeye devam ediyor, sesi diğer odalardan duyulabilecek kadar yüksek çıkıyor.

Dostum, zaten %100 ile kullanmıyorum. %100'e çektiğimde belirttiğim uğultu sürekli olarak geliyor, normalde en fazla çalıştığı baştaki ses yani %40-%50 arası hızlarda, 900-1000RPM civarında. Düşük hızdayken uğultu aralıklı olarak geliyor ama gelmeye devam ediyor, üstüne fan sesi 900 RPM'de bile olmamasına rağmen uğultu gelmeye devam ediyor, sesi diğer odalardan duyulabilecek kadar yüksek çıkıyor.
Fanlar devrini alamadığı zaman belirli hızlarda uğultu yapar, mesela 920 rpm de uğultu yapan fanı 950 rpm yaparsan uğultu kesilir gibisinden.

Bu uğultu sesini aralıklı olarak duyma sebebin ise fan grafiğinin şöyle olmasından kaynaklı :
asd.PNG

Fan grafiğin böyle olduğundan işlemci 2-3 derece anlık ısındı diyelim, 800 rpm de uğultu yapmayan fan rasgele bir değere çıkmış oluyor örneğin 930rpm o zamanda uğultu yapıyor.

Bu sorunu da deneyerek çözeceksin, sana tavsiyem kademeli bir grafik yapman.
Yani diyorsun ya fanlar 900 rpm dönerken uğultu yapıyor 920 yapmayı dene veya 880 uğultu gidecektir.

Uğultu yapmayan fan hızını bulursun boşta 880 rpm, yükte ise sallıyorum 1150 rpm dönsün dersin hiçbir zaman uğultu duymazsın.

Aynı fanı kulanıyoruz örnek vermek gerekirse bende sistem boştayken fanlar yüzde 34 dönüyor, yükte ise 54.
Arası yok bu yüzden uğultu da yok.
O kadar yazdım umarım işine yarar :)

Son düzenleme:
Fanlar devrini alamadığı zaman belirli hızlarda uğultu yapar, mesela 920 rpm de uğultu yapan fanı 950 rpm yaparsan uğultu kesilir gibisinden.

Bu uğultu sesini aralıklı olarak duyma sebebin ise fan grafiğinin şöyle olmasından kaynaklı :
Eki Görüntüle 2069574
Fan grafiğin böyle olduğundan işlemci 2-3 derece anlık ısındı diyelim, 800 rpm de uğultu yapmayan fan rasgele bir değere çıkmış oluyor örneğin 930rpm o zamanda uğultu yapıyor.

Bu sorunu da deneyerek çözeceksin, sana tavsiyem kademeli bir grafik yapman.
Yani diyorsun ya fanlar 900 rpm dönerken uğultu yapıyor 920 yapmayı dene veya 880 uğultu gidecektir.

Uğultu yapmayan fan hızını bulursun boşta 880 rpm, yükte ise sallıyorum 1150 rpm dönsün dersin hiçbir zaman uğultu duymazsın.

Aynı fanı kulanıyoruz örnek vermek gerekirse bende sistem boştayken fanlar yüzde 34 dönüyor, yükte ise 54.
Arası yok bu yüzden uğultu da yok.
O kadar yazdım umarım işine yarar :)
Dediğini deniyorum ancak o uğultu ile birlikte fan sesi 295RPM'de bile geliyor, ne kadar denesem bile hep aynı şekilde. Fanların dönme sesi, titremesi falan da duyuluyor.

Bu imkansız dostum fanları takarken zorladın mı ne yaptın yada hasarlı gelmiştir, müşteri hizmetleriyle konuş yönlendirsinler.
Çünkü bu hiç normal değil, bende sıfır ses.
Müşteri hizmetlerine mail attım bekliyorum, dediğim gibi şu an 310-320RPM aralığında, %12 hızda çalışıyor ve ona rağmen sesini duyabiliyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı