Çözüldü Thermalright Peerless Assassin 120 SE soğutucu XPG Valor Air kasaya sığar mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

BraveVR

Kilopat
RAM
XPG Lancer Black 8GB 5200MHz CL38 DDR5 Ram
Ekran kartı
GALAX GeForce RTX 4070 1-Click OC 2X 12GB GDDR6X 1
Anakart
ASUS Prime A620M-E CSM 6400MHz (OC) DDR5 Soket AM5
İşlemci
AMD Ryzen 5 7500F MPK 3.7GHz 32MB 6 Çekirdek AM5 i
Herkese selamlar. Sistem tam yükteyken işlemcim stok soğutucu ile Ultra ayarlarda RTX kapalıyken zaman zaman 97, genel olarak 95 dereceleri görüyor ve yeni bir soğutucu almak istiyorum. Soğutucu olarak Thermalright Peerless Assassin 120 SE ARGB almayı düşünüyorum.
Link vermek gerekirse;

Kasam da şu şekilde;

Ancak kasamın, anakartımın ve RAM'larin boyutu kafamı karıştırdığı için emin olamıyorum.
Sistemimi ekte paylaşacağım. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Çözüm
XPG sitesinde belirtmiş soğutucu yüksekliğini, "CPU Soğutucu Yüksekliği Sınırlaması : 166 mm".

Thermalright yine sitesinde belirtmiş heatsinkin yüksekliğini, "Dimension:L125 mm x W135 mm x H157 mm". Yükseklik olarak 157 mm yazmışlar.

RAM boyutunda sıkıntı yaşarsanız RAM'ler ile Soğutucu fanlarının yüksekliğini soğutucu fanın üstündeki klipslerden ayarlarsınız. Fanlar biraz yukarda olsa bile aktif bir şekilde soğutmaya devam eder.

Özet geçecek olursak, evet sığar.

Çözüm işaretlerseniz sevinirim.
XPG sitesinde belirtmiş soğutucu yüksekliğini, "CPU Soğutucu Yüksekliği Sınırlaması : 166 mm".

Thermalright yine sitesinde belirtmiş heatsinkin yüksekliğini, "Dimension:L125 mm x W135 mm x H157 mm". Yükseklik olarak 157 mm yazmışlar.

RAM boyutunda sıkıntı yaşarsanız RAM'ler ile Soğutucu fanlarının yüksekliğini soğutucu fanın üstündeki klipslerden ayarlarsınız. Fanlar biraz yukarda olsa bile aktif bir şekilde soğutmaya devam eder.

Son düzenleme:
Çözüm
XPG sitesinde belirtmiş soğutucu yüksekliğini, "CPU soğutucu yüksekliği sınırlaması: 166 mm".

Thermalright yine sitesinde belirtmiş heatsinkin yüksekliğini, "dimension:L125 mm X W135 mm X H157 mm". Yükseklik olarak 157 mm yazmışlar.

RAM boyutunda sıkıntı yaşarsanız RAM'ler ile soğutucu fanlarının yüksekliğini soğutucu fanın üstündeki klipslerden ayarlarsınız. Fanlar biraz yukarıda olsa bile aktif bir şekilde soğutmaya devam eder.

Soru konusu olmadığı için sosyal çözüm işaretlememe izin vermiyor rapor kısmından çözüm işaretliyorum. Yardımınız için teşekkürler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı