Thermalright Peerless Asssassin 120 SE ters şekilde kullanılır mı?

Makaleler
19
Yer
Karabük
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,

RAM yüksekliğinden dolayı sağ tarafa fan takamadığım için bir ortaya bir de sol tarafa taktım. Bu şekilde bir sorun olur mu?

Görsel ektedir.

KASA: MSI MAG FORCE M100R Mini Tower
İŞLEMCİ: AMD RYZEN 5 7500F

Dosya Ekleri

• 1763100520115.jpeg
    1763100520115.jpeg
    154,3 KB · Görüntüleme: 11
Son düzenleme:
RAM'e denk gelen Fan'ı yukarı kaydıracaksınız.

Kasa dışında çalışacaksa problem değil, kasa için alacaksanız fanları diğer tarafa alıp sağdakini yukarı kaydırın.
Konuda belirtmeyi unutmuşum kasam maksimum 160mm CPU soğutucu destekliyor. Normal kurulumda 155mm uzunluğunda olduğu için fanı biraz yukarı kaydırsam kasanın kapağını kapatamayacağım. Şuan iş yerindeyim onun fotoğrafını çekmeyi unutmuşum ama şuan bu haliyle neredeyse sıfıra sıfır sığıyor.

Sağ tarafa koyup fanı kaldırmayı denedim ama öyle 1-2mm ile kurtaramıyorum tahmini 5mm üzerinden kaldırmam gerekecek bu durumda kasaya sığmayacak.

İki seçenek var, ya Fan'ları bu şekilde ters çevirip montajlayacaksınız RAM'e denk gelen kısma da Slim veya küçük bir fan takacaksınız, en öne fan takmasanızda biraz performans kaybı ile kullanırsınız, ya da bu şekilde montajlayıp kasa hava akışını terse çevireceksiniz, arka kısımdan hava girip ön taraftan atılacak, 2. Seçenek pek makul değil, önden arkaya hava atacak şekilde görseldeki gibi montajlayın performans çok düşerse en öne bir fan ayarlarsınız.

Son düzenleme:
İki seçenek var, ya Fan'ları bu şekilde ters çevirip montajlayacaksınız RAM'e denk gelen kısma da Slim veya küçük bir fan takacaksınız, en öne fan takmasanızda biraz performans kaybı ile kullanırsınız, ya da bu şekilde montajlayıp kasa hava akışını terse çevireceksiniz, arka kısımdan hava girip ön taraftan atılacak, 2. Seçenek pek makul değil, önden arkaya hava atacak şekilde görseldeki gibi montajlayın performans çok düşerse en öne bir fan ayarlarsınız.
Teşekkür ederim. Öne daha küçük bir fan almakta mantıklı bir seçenek olabilir. Şuan evde değilim akşam gittiğimde RAM'in üstüne kaldırıp bir deneyeceğim. Olmazsa aynı şekilde bırakacağım.

Bu şekilde montajladığımda egzoz fanı tarafında olan fan ile egzoz fanı arasındaki mesafe 3-4cm kalıyor kısacası biraz yakın oluyorlar. Bu sorun çıkarır mı sizce?

Bu şekilde montajladığımda egzoz fanı tarafında olan fan ile egzoz fanı arasındaki mesafe 3-4cm kalıyor kısacası biraz yakın oluyorlar. Bu sorun çıkarır mı sizce?

Havayı çekerse sıkıntı olur, egzoz fanına doğru üflerse sorun olmaz, yani hava yönü önden arkaya olmalı.

Havayı çekerse sıkıntı olur, egzoz fanına doğru üflerse sorun olmaz, yani hava yönü önden arkaya olmalı.
Soğutucuya takılan fanları bu şekilde taktım. Sanırım dediğin gibi egzoz fanına doğru üflüyor bu şekilde.

Ekte.

Dosya Ekleri

• 1763105030926.png
    1763105030926.png
    838,5 KB · Görüntüleme: 4

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı