Thermalright Phantom Spirit 120 SE ARGB için kontrolcü önerisi

mehmetbal07

Centipat
Daha fazla  
Thermalright Phantom Spirit 120 SE ARGB TL-C12B-S V2 aldım ama anakartım giriş seviyesi olduğu için RGB kontrolü yok. Görseldeki hangi kontrolcüyü almalıyım? Dark markası iyi midir?
3 pin mi olmalı yoksa 4 mü?

Dosya Ekleri

• Screenshot_2025-03-20-15-04-08-415_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2025-03-20-15-04-08-415_com.android.chrome.jpg
    61,4 KB · Görüntüleme: 32
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam. Paylaştığınız ekran görüntüsündeki Dark olan ürünü alabilirsiniz. Ben de onu kullanıyorum. Anakarta bağlantı yapılamayan durumlarda yani anakart yazılımıyla ledlere müdahale edemediğiniz durumlarda hub'ın kumandalı özelliği sayesinde kontrolcünün üzerinde falan bir tuşa basmanız gerekmiyor. Kumanda elinizin altında dilediğiniz şekilde aç kapa efekt değiştir renk değiştir hızlan yavaşla gibi komutları verebiliyorsunuz rahatlıkla.

Hocam. Paylaştığınız ekran görüntüsündeki Dark olan ürünü alabilirsiniz. Ben de onu kullanıyorum. Anakarta bağlantı yapılamayan durumlarda yani anakart yazılımıyla ledlere müdahale edemediğiniz durumlarda hub'ın kumandalı özelliği sayesinde kontrolcünün üzerinde falan bir tuşa basmanız gerekmiyor. Kumanda elinizin altında dilediğiniz şekilde aç kapa efekt değiştir renk değiştir hızlan yavaşla gibi komutları verebiliyorsunuz rahatlıkla.
Hocam teşekkür ederim bide soğutucunun fan kablosunu anakartamı bağlıyım yoksa RGB kontrolcüyemi

Hocam teşekkür ederim bide soğutucunun fan kablosunu anakartamı bağlıyım yoksa RGB kontrolcüyemi
Hocam işlemci soğutucularına ait fanlar her zaman CPU fan girişine bağlanmalıdır. Sıvı soğutmalarda pompa kablosu herhangi bir yere bağlanabilir ama radyatör fanları her zaman CPU fan girişine bağlanmalıdır.

Sağolun hocam teşekkür ederim
Rica ederim. Kasa fanları Dark Hub'a bağlanabilir bu arada ama kontrolcünün içinden çıkan bir kablo var. Bir ucun anakarta bağlayabilmek için ARGB başlığına, diğer ucu da anakarttan fan hız bilgilerini alıp bağladığınız fanları anakart kontrolünde kullanabilmeniz için fan kafasına sahiptir. Kumandadan da anakarttan mı yoksa sizin kumandadan mı komut vermek istediğinizi siz seçenbiliyorsunuz.

Rica ederim. Kasa fanları Dark Hub'a bağlanabilir bu arada ama kontrolcünün içinden çıkan bir kablo var. Bir ucun anakarta bağlayabilmek için ARGB başlığına, diğer ucu da anakarttan fan hız bilgilerini alıp bağladığınız fanları anakart kontrolünde kullanabilmeniz için fan kafasına sahiptir. Kumandadan da anakarttan mı yoksa sizin kumandadan mı komut vermek istediğinizi siz seçenbiliyorsunuz.
Kumanda dan secerim

Siz RGB'ler zaten mecbur kumandadan seçeceksiniz hocam. Bu arada kumanda kızılötesi değil yani hub kasanın arkasında içerde dahi olsa kumandayı biraz yakınlaştırmanız yeterli oluyor.

Bir sorun olursa buradan sorun ben yanıtlarım daha sonra da.

Siz RGB'ler zaten mecbur kumandadan seçeceksiniz hocam. Bu arada kumanda kızılötesi değil yani hub kasanın arkasında içerde dahi olsa kumandayı biraz yakınlaştırmanız yeterli oluyor.

Tamamdır hocam gelince kablolama fotoğraflarını atarım doğrumu yanlışmı diye bi bakıverir misiniz

Hocam bu kabloyu hangi sokete takmam gerekiyor

Hocam bu kabloyu hangi sokete takmam gerekiyor

Hocam bu kabloyu hangi sokete takmam gerekiyor.

IMG_20250324_134824.jpg

IMG_20250324_134824.jpg
IMG_20250324_134824.jpg

Son düzenleme:
Geri
Yukarı