Thermalright Phantom Spirit bloklardan biri ısınıyor öteki ısınmıyor

AliReis61

Centipat
Daha fazla  
RAM
32 gb 5600mhz ddr 5
Ekran kartı
Sapphirre pulse rx 7700xt
Anakart
Msi b760m gaming plus
İşlemci
İ5 13600kf
Merhaba.
i5 13600KF işlemcime kule tipi Thermalright Phantom Spirit kule tipi soğutucu aldım ve montajını yaptım. Kendi kutu içeriğinden 7wmk değerli macunu değil de Zalman'ın 11wmk değerli macununu kullandım.
İşlemcim boşta 28-31 derece aralığında. Ancak yüke binince enteresan bir şekilde egzoz fan tarafındaki soğutucu bloğu sıcak RAM tarafındaki soğutucu blok buz gibi. Bir anlam veremedim.
Alttan baktığımda tam olarak oturmuş gözüküyor. Söküp baktığımda macun tam olarak yayılmıştı. Tekrar taktığımda sorun yine aynıydı. Sanki bir tek egzoz fan tarafındaki blok iş görüyor gibi bir tek o taraf ısınıyor.

Serin hava RAM tarafından geliyor, o tarafın daha serin olması doğal, bunun bir önemi yok işlemci yük altında kaç derece? O önemli.

RDR2 de 55-63 arası, The Last of Us da 70 derece civarı, Cinebench'de 70 dereceye ulaşmıyor, aidata64 stres testinde Max 75 derece çoklu işlemcide, boştada 28-31 arası.

RDR2 de 55-63 arası, The Last of Us da 70 derece civarı, Cinebench'de 70 dereceye ulaşmıyor, aidata64 stres testinde Max 75 derece çoklu işlemcide, boştada 28-31 arası.

Sorun yok, nikel kaplı soğutucuda blok ısı farkı olmaz, bahsettiğiniz fark önden gelen serin havanın arkaya doğru ısınması kaynaklı.

Sorun yok, nikel kaplı soğutucuda blok ısı farkı olmaz, bahsettiğiniz fark önden gelen serin havanın arkaya doğru ısınması kaynaklı.

Teşekkür ederim. Şöyle bir durumda var onu da belirteyim. Egsoz fan tarafındaki blok sıcakken elimle dokunduğumda RAM tarafındaki bloğun 7 adet olan ısı borularına doğumduğumda bile buz gibi olması.

Siz soğutucu blok kısmının vidalarını gevşetin, iki vidayı da azar azar dengeli sıkın, sorun yok ama içiniz rahat etsin.

Teşekkür ederim. Bu soğutucuyu alırken birçok 240mm sıvı soğutucudan iyi olduğunu duyupta aldım. Artics 280mm sıvı soğutucu ve bunun arasında kaldım. Keşke sıvı soğutucu alsaydım. Pek tatmin olmadım açıkçası.

Bir de şunu belirteyim mesela oyun şu an karşımda açık işlemci sıcaklığını gözlemliyorum. Sıcaklık değerleri çok farklı inip çıkıyor mesela şu şekil
66-72
72-79
69-78
Gibi hani 77-78 66-68 gibi değil de çok bir anda 6 derece inip 8 derece çıkabiliyor. Bu da normal bir durum mudur?

Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı