Thermaltake view51 kasa için fan önerisi

Hayırlı olsun, güzel kasaymış, SP120 alabilirsiniz, iki adet 3’lü paketine bütçeniz yetiyor sanırım. 😁
Şu şekilde de bir set yapabilirim aslında.
 

Dosya Ekleri

  • IMG_20201202_121719.jpg
    IMG_20201202_121719.jpg
    105,1 KB · Görüntüleme: 33
240mm rahat olmuş hocam 360mm yerleştirmek için kasayı kastırmam gerekti maalesef.

Hocam üstteki soğutma takmak için gereken sacı ters çevirmeniz lazımdı. Bizde de ilk başta demiştik olmuyor bu falan diye sonra anladık sacı ters çevirdik. Yani kasada bir sıkıntı yok. :)
 
Baya iyi olur. Zaten Thermaltake'in fanları çok kalitelidir.
Kafamdaki düzen şu şekilde, önde bulunan 2x200mm fanlar içeri hava alacak ve hemen yan taraftaki radyatör onun havasından beslenecek. Alt kısımda 3x120mm fanlar ekran kartı yatay montaj yapacağım için direk direk ekran kartı için hava çekecek. Ekran kartı üst metal kısmından da içindeki sıcak havayı çıkardığı için üst kısıma takacağım 3x140 ve arka kısımdaki 1x120 egzos fan olacak. İlk başta 3x140 ve 1x120 fani egzoz yapmak mantıksız geldi ama sonra düşününce işlemci sıcaklığı zaten yandaki radyatörden dışarı atılacak ve ön fanlar ona yeteri kadar hava beslemesi yapacak. Alttaki 3 fanda ekran kartına yeterince hava sağlayacağı için diğer fanlar da ekran kartının bütün sıcaklığını dışarı atacak. O arada başka hava alması gereken parçada olmadığı için çok güzel sirkülasyon olur gibi.
 
Kafamdaki düzen şu şekilde, önde bulunan 2x200mm fanlar içeri hava alacak ve hemen yan taraftaki radyatör onun havasından beslenecek. Alt kısımda 3x120mm fanlar ekran kartı yatay montaj yapacağım için direk direk ekran kartı için hava çekecek. Ekran kartı üst metal kısmından da içindeki sıcak havayı çıkardığı için üst kısma takacağım 3x140 ve arka kısımdaki 1x120 egzoz fan olacak. İlk başta 3x140 ve 1x120 fani egzoz yapmak mantıksız geldi ama sonra düşününce işlemci sıcaklığı zaten yandaki radyatörden dışarı atılacak ve ön fanlar ona yeteri kadar hava beslemesi yapacak. Alttaki 3 fanda ekran kartına yeterince hava sağlayacağı için diğer fanlar da ekran kartının bütün sıcaklığını dışarı atacak. O arada başka hava alması gereken parçada olmadığı için çok güzel sirkülasyon olur gibi.

Kafam yansa bile gayet iyi bir fikir :) .
 
Hocam üstteki soğutma takmak için gereken sacı ters çevirmeniz lazımdı. Bizde de ilk başta demiştik olmuyor bu falan diye sonra anladık sacı ters çevirdik. Yani kasada bir sıkıntı yok. :)
O şekilde de denedim hocam attığım fotoğraf ilk denemedendi, yine radyatör hortumları çok zor girdi içeriye yeteri kadar alan yoktu. Radyatör yapısıylada alakalı olabilir hortum çıkışları için ayrı bir çıkıntı var çünkü.
 
O şekilde de denedim hocam attığım fotoğraf ilk denemedendi, yine radyatör hortumları çok zor girdi içeriye yeteri kadar alan yoktu. Radyatör yapısıyla da alakalı olabilir hortum çıkışları için ayrı bir çıkıntı var çünkü.

Bence radyatörün yapısı ile alakalı çünkü biz hiçbir sıkıntı yaşamadık.
Hocam şimdi baktım. Radyatör ile alakalı çok yüksek ihtimal.
 

Geri
Yukarı