THH başvurususunda kimi şikayet etmeliyim?

burhan.akts

Hectopat
Katılım
29 Kasım 2020
Mesajlar
201
Çözümler
2
Merhaba,

Amazon.com.tr üzerinden almış olduğum Kingston marka HX436C17FB3A/16 kodlu RAM'i satın aldım. Ürün 2023 Ocak ayı içerisinde arızalandı ve Kingston Avrupa desteğine ulaştım. Kingston Avrupa servisi bana ürünün bozuk olduğunu ve beni Türk meslektaşlarına yönlendireceklerini söylediler. Mailde bozulan ürünün KF436C18BBA/16 ürünü ile değişim yapılacağı, değişimin destek bilişim tarafından yapılacağı yazıyordu. Ardından ben ürünü destek bilişim'e gönderdim ve destek bilişim'le yaptığım telefon görüşmesinde ürünün muadili olmadığı için değişim yapamadıklarını bu nedenle iadesinin onaylandığını, ürünü satın aldığım firmaya gönderdikleri formu iletmem dahilinde iade yapılacağını ve arızalı ürünün onlarda kalacağını söylediler. Ben de iade formuyla birlikte Amazon.com.tr müşteri hizmetleri ile görüştüm. Görüşmemde, ürünün satın alım tarihi üzerinden iki yıldan fazla süre geçtiği için iade yapamadıklarını söylediler. Bunun üzerine tekrar destek bilişim ile iletişime geçtim ancak yapabilecek bir şeylerinin olmadığını yasal haklarımı kullanabileceğimi söylediler. Şimdi hem arızalı ürün destek bilişimde kaldı hem de ne iade ne ürünün değişimini alabildim.

Şimdi ben kimden şikayetçi olmalıyım. Muadili yok diyerek işin içinden çıkan destek bilişim'den mi? Yoksa iade almayan Amazon'dan mı?

Teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ürünün ömür boyu garantisi var.
 

Dosya Ekleri

  • (EK-3) Kingston Ömür Boyu Garanti.png
    (EK-3) Kingston Ömür Boyu Garanti.png
    20,4 KB · Görüntüleme: 24
Amazon ile chat üzerinden yazışarak mı konuştun yoksa telefon ile mi? Chat üzerinden çok vasat olabiliyor eğer telefon ile görüşmediysen.
 
TKHK Madde 56 - Garanti Belgesi:
(3)Tüketici bu Kanunun 11 inci maddesinde belirtilen seçimlik haklarından onarım hakkını kullanmışsa, malın garanti süresi içinde tekrar arızalanması veya tamiri için gereken azami sürenin aşılması veya tamirinin mümkün bulunmadığının anlaşılması hâllerinde 11 inci maddede yer alan diğer seçimlik haklarını kullanabilir. Satıcı tüketicinin talebini reddedemez. Bu talebin yerine getirilmemesi durumunda satıcı, üretici ve ithalatçı müteselsilen sorumludur.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı