THH Satıcının Savunma Vermesi İçin Satıcı Aranmalı Mı?

297689

Hectopat
Katılım
17 Ocak 2020
Mesajlar
1.702
Makaleler
1
Çözümler
7
Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuruda bulunmuştum. Başvuruyla ilgili konular açmıştım. Gelen son bildirim "SAVUNMASI İSTENDİ" şeklinde. Forumda THH ile ilgili bazı konuları incelerken bir şey dikkatimi çekti. Bazen satıcının savunma vermesi için satıcının aranması gerekebiliyormuş. Aksi halde bir ayı geçse de savunma gelmiyormuş. Haliyle vakit kaybı olmuş oluyor. Benim şikayet ettiğim satıcı Vatan Bilgisayar. Vatan Bilgisayar'ın savunma vermesi için kendilerini aramalı mıyım?

THH ile ilgili fazla konu açtıysam kusura bakmayın. İlk defa böyle bir durumla karşı karşıyayım. Çok acemiyim. Pek bilgim yok. Yardımcı olursanız sevinirim dostlar. :)

@BilgisayarKurdu
Not: "SAVUNMASI İSTENDİ" bildirimi 26.2.2021 tarihinde geldi.
 
Aramanıza gerek yok. Savunma vermezlerse hükmen siz kazanırsınız boş verin. İsterseniz arayın işleri hızlandırırsınız ama zorunluluğunuz yok.
 
Zamanında bir gsm şirketini vermiştim. Ama ben aramadım savunma için. Adamların erkenden savunma vermeyeceği varsa da sen haber versen dahi yine vermezler. İnşallah hiç vermezler de direk haklı çıkarsın :) Zaten öyle yada böyle bu süreç uzun sürüyor. Ama şansınızı denemekten ne çıkar ?
 
19.9.2020 tarihinde yaptığım başvuru süreci:

21.9.2020 => Başvuru Bilgileri Güncellend.i

21.9.2020 => Savunması İstendi.

12.11.2020 => Savunması Geldi

4.1.2021 => Savunması Geldi (2 savunma istenmiş. Muhtemelen ek savunma istedi THH)

18.2.2021 => Gündeme Alındı.

26.2.2021 => Karara Bağlandı.

şeklinde ilerledi. Şuan kararın posta ile tarafıma tebliğ edilmesini bekliyorum. Gördüğünüz üzere 5-6 ay süren bir süreç söz konusu. Firmayı istediğiniz kadar arayın. Süreç hızlanmaz/uzamaz.
 
Tüketici hakem heyeti'ne başvuruda bulunmuştum. Başvuruyla ilgili konular açmıştım. Gelen son bildirim "savunması istendi" şeklinde. Forumda THH ile ilgili bazı konuları incelerken bir şey dikkatimi çekti. Bazen satıcının savunma vermesi için satıcının aranması gerekebiliyormuş. Aksi halde bir ayı geçse de savunma gelmiyormuş. Haliyle vakit kaybı olmuş oluyor. Benim şikayet ettiğim satıcı Vatan Bilgisayar. Vatan Bilgisayar'ın savunma vermesi için kendilerini aramalı mıyım?

THH ile ilgili fazla konu açtıysam kusura bakmayın. İlk defa böyle bir durumla karşı karşıyayım. Çok acemiyim? Pek bilgim yok. Yardımcı olursanız sevinirim dostlar. :)

@BilgisayarKurdu
Not: "savunması istendi" bildirimi 26.2.2021 tarihinde geldi.

Senin tüketici hakem heyeti soruşturmasına müdahil olma yetkin yok. Hakem heyeti bu savunmayı yasal yollarla yapmaktadır. Müdahale edersen hukuki süreci karıştırırsın. Yapman gereken beklemek. 30 günlük savunma verme süreleri bitmesini müteakip hakem heyeti kararı çıkacak. Ayrıca savunma vermedikleri durumda hükmen kazanmış olman gibi bir durum/mevzuat hükmü bulunmuyor. Karar alındıktan sonra taraflara tebliğ edilecek ve 15. Gün itiraz süresi bitimi karar kesinleşecektir.
 

Geri
Yukarı